Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Zrób tam jakiś twardy reset i wtedy spróbuj 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
udostepniają etapami. Powodów może być wiele. Np. Nowy serwis chodzi na nowych serwerach, które są po kolei instalowane i konfigurowane i na chwilę obecną ich ilość nie pozwala na obsługę wszystkich kont.iChomik pisze: dziwne, ale działa serwis albo nie,
ewentualnie powinien być wybór czy chcesz zostać na starej wersji lub nowej,
jeżeli działa od dawna to nie rozumiem czemu nie ma do niego dostępu, albo coś działa albo nie działa
Ponadto, mniej użytkowników to mniej zgłaszanych incydentów, na które trzeba reagować. Jeśli system jest nowy, to jakieś błędy zawsze wychodzą. W miarę ich naprawiania i spadku liczby zgłoszeń można udostępniać szerzej.
Docelowo na pewno udostępnią wszystkim, bo nie jest w ich interesie utrzymywanie 2 systemów jednocześnie. To kosztuje.
Wydaje mi się, że przełączanie na nową platformę idzie wolniej niż początkowo zakładano, co świadczyć może o niedoskonałościach wersji modern. Dlatego nie martwię się, że wciąż mam starą, szczególnie, że ta nowa chyba nie przynosi jakiś rewolucji poza jedynie odświeżonym interfejsem.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Oby nowa wersja nie działała jak F2.....
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
bedzie działać o ile parametry ładowarki zegarka i tel. sa takie same, skoro mają wyjście usb to powinny miec napięcie 5V oraz prąd 1A lub więcej, zatem powinny dzialac, osobiscie używam czasami htc.goike pisze:Czy nie zaszkodzi ładowanie zegarka zamiast z zasilania od komputera prądem z ładowarki np. z nokii lub htc? One mają odłączalny kabel usb.
Tak po za tym ładowanie zegarka z kompa jest do kitu ponieważ prad ładowania zwykłego gniazda usb to 500mA i zegarek ładuje sie długo i moze się niedoladowac (chyba że wiesz ze masz wysokopradowe gniazdo usb w kompie)
-
- Wyga
Ja do fenixa 2 mam ładowarkę 1A, zapewne nie bierze 1A ale 500mA to wydaje się byc troszke mało, ale to zależy od rodzaju baterii w zegarku czy liczniku. Dla przykladu nawigacji samochodowej która na zasilaczu serwisowym przy ładowaniu pobiera 300mA nigdy nie udało mi się naładowac z kompa i to stacjonarnego, pradu wystarczało na działanie urządzenia ale nie na ładowanie, wiec róznie to bywan0mad pisze:Ładowarka kolarskiego Garmin Edge 500 ma na wyjściu 5V i 500mA.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Nawigacja samochodowa ma znacznie większy pobór prądu niż zegarek GPS. Ja swojego 910XT ładuję praktycznie wyłącznie z USB komputera. Nie mierzyłem ile, ale trwa to dosyć krótko.monterpw pisze:Ja do fenixa 2 mam ładowarkę 1A, zapewne nie bierze 1A ale 500mA to wydaje się byc troszke mało, ale to zależy od rodzaju baterii w zegarku czy liczniku. Dla przykladu nawigacji samochodowej która na zasilaczu serwisowym przy ładowaniu pobiera 300mA nigdy nie udało mi się naładowac z kompa i to stacjonarnego, pradu wystarczało na działanie urządzenia ale nie na ładowanie, wiec róznie to bywan0mad pisze:Ładowarka kolarskiego Garmin Edge 500 ma na wyjściu 5V i 500mA.
-
- Wyga
Tak jak pisałem nawigacja na zasilaczu serwisowym pobierała 300mA, a na kompie sie nie ladowała, a większośc uzytkownikow komputerów nie zwraca uwagi jakie ma porty usb a są zwykle które obsłuża 500mA a są takie które potrafią utrzymac 2A (moze akurat ty taki masz), a wiem troszke o tym bo jestem elektronikiem i zawodowo naprawiam elektronike komputerowa. Oczywiście tak jak mówisz zegarek nie musi brac od razu 1AKolaj pisze:Nawigacja samochodowa ma znacznie większy pobór prądu niż zegarek GPS. Ja swojego 910XT ładuję praktycznie wyłącznie z USB komputera. Nie mierzyłem ile, ale trwa to dosyć krótko.monterpw pisze:Ja do fenixa 2 mam ładowarkę 1A, zapewne nie bierze 1A ale 500mA to wydaje się byc troszke mało, ale to zależy od rodzaju baterii w zegarku czy liczniku. Dla przykladu nawigacji samochodowej która na zasilaczu serwisowym przy ładowaniu pobiera 300mA nigdy nie udało mi się naładowac z kompa i to stacjonarnego, pradu wystarczało na działanie urządzenia ale nie na ładowanie, wiec róznie to bywan0mad pisze:Ładowarka kolarskiego Garmin Edge 500 ma na wyjściu 5V i 500mA.

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ja swojego fr210 zawsze laduje z ladowarki telefonu i zegarek zyje i ma sie dobrze, nic mu sie nie dzieje i bateria caly czas trzyma dobrze.