Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Czy z zegarkow sunto mozna zrzucac treningi na GC?.
Można - eksportujesz to co masz w Suunto do pliku GPX a potem plik GPX importujesz do GC. Trochę zachodu ale to kwestia dwóch różnych urządzeń.
PKO
qzder
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,30

Nieprzeczytany post

monterpw pisze:
MarcinM pisze:Oprogramowanie 3.30 umożliwiła wreszcie synchronizację zegarka z telefonem z androidem i aplikacją Garmin Connect Mobile. Długo to trwało jak na flagowy model ale w końcu zrobili.
Witam, ale dalej to dziala tylko z tel z bluetooth 4.0 ?
Podejrzewam, ze tylko z 4.0, ponieważ od tej właśnie wersji bluetooth zaczął pobierać duuużo mniej prądu.

Podejrzewam również, że słaby gps to nie kwestia softu. Jeśli w środku naszych zegarków rzeczywiście jest Mediatek (pisałem do Garmina to nie chcieli podać co włożyli do środka) to raczej kiepsko. Mediatek w telefonach komórkowych słynie właśnie z tego, że ma kiepskie gpsy. Poszli niestety w taniochę.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

100% Mediatek siedzi we wszystkich nowych zegarkach Garmina
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
qzder
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Generalnie to niezła żenada: http://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy
Ostatnie miejsce. Różnice między poprzednim posiadanym 310xt widzę na niekorzyść fenix2, ale nie na tyle, żebym się jakoś tym przejmował.

Czekam na notyfikacje na androida i będę zadowolony.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fenix jest słabiutki. Swoją drogą poszukuję strony/programu, w którym będę mógł nałożyć na siebie dwa ślady zarejestrowane podczas dzisiejszego biegu przełajowego przez F2 i FR610, które miałem na łapie. Ktoś, coś?
Swoją drogą bardzo ciekawe porównanie :) Dzięki za nie. Ciekawe co powiedzieli by Ci wszyscy zachwalający swoje FR620 w wątku obok ;) Chociaż jak widać, jest trochę mnie ch....y niż F2 ;)
Chyba będę musiał na powrót kupić FP, którego się pozbyłem wraz z 310XT.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2014, 19:25 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
qzder
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

http://connect.garmin.com/activity/525155907
Ostatni trening - narysował bardzo ładnie. ver. 3.2

http://connect.garmin.com/activity/508776972
Trening stary, trasa powrotna była tą samą drogą, jak widać wg fenixa wcale nie :) ver. 3.1

Także jak widać potrafi rysować właściwie idealnie jak mu się chce. Chyba, że kwestia wersji, w co raczej nie wierzę. Każdy gps ma swoje humory i chyba przy ostatnim treningu miał wyjątkowo dobry humor.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No dobra, czyli pozostaje mi chyba sunto i fr910xt... Czy ktos wie jakie sa roznice mied,y ambit 2 a 2s poza brakiem barometru i termometru w 2s? (Sory za ot, ale poniekad dotyczy to fenixa bo przez niego nie wiem co kupic;))
qzder
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Fenix jest słabiutki. Swoją drogą poszukuję strony/programu, w którym będę mógł nałożyć na siebie dwa ślady zarejestrowane podczas dzisiejszego biegu przełajowego przez F2 i FR610, które miałem na łapie. Ktoś, coś?
Co do słabiutkiego F2 - to jest w tym trochę racji - dziś specjalnie jechałem na rowerze przez urozmaicony teren - zarówno otwarte niebo na polu jak i las. No i dokładność na polu max. 10 metrów - odczytane ze wskazania na zegarku. Dokładność w lesie (nad drogą znajodowały się korony drzew) - wahania od 13-17 metrów. Biednie trochę.

Co do nakładania śladów GPS - na systemie Mac OS używam aplikacji rubiTrack, która pozwala na nałożenie na mapę dwóch czy więcej tras i porównanie. W załączeniu przykładowy zrzut z porównania.

A co do narzędzi online to http://www.mapmytracks.com pozwala chyba na porównywanie śladów GPS.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

F2 - rzeźnik - bez czujników zewnętrznych, ładowany cała noc, tryb trailrun z ultratrac ustawionym na 5 sek.... Przed 40 km patrzę zegarek nie zapisuje aktywności, wyłączył sie zapis.... Pokazywał godzinę.... Włączam resume i rejestracja trwa dalej... Największy zonk na mecie okazuje sie ze dystans zapisał jako 115 km. A faktycznie było około 80 km..... Nie wiem czy zegarek zeswirował czy to przez to ze interwalami w ultratrac był ustawiony na 5 sek.... Chce na mecie zapisać aktywność czarne gówno się wiesza i wyłącza... I tak z każda próbą zapisu.... Jakoś odzyskałem dane trasy innymi metodami ale byłem niezle wkurzony. W Cisnej stoisko Garmina miało szczęście ze już nikogo tam nie było bo bym ostro dymił.
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Taka sama sytuacja była w okolicach drogi Mirka, biegniemy i doganiamy jakiś zespół a gość przez polowe trasy do Smereka walczy z F2 :D teksty jakie leciały są nie do opisania

A i tak mu tam pokazywał 67 km
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:F2 - rzeźnik - bez czujników zewnętrznych, ładowany cała noc, tryb trailrun z ultratrac ustawionym na 5 sek.... Przed 40 km patrzę zegarek nie zapisuje aktywności, wyłączył sie zapis.... Pokazywał godzinę.... Włączam resume i rejestracja trwa dalej... Największy zonk na mecie okazuje sie ze dystans zapisał jako 115 km. A faktycznie było około 80 km..... Nie wiem czy zegarek zeswirował czy to przez to ze interwalami w ultratrac był ustawiony na 5 sek.... Chce na mecie zapisać aktywność czarne gówno się wiesza i wyłącza... I tak z każda próbą zapisu.... Jakoś odzyskałem dane trasy innymi metodami ale byłem niezle wkurzony. W Cisnej stoisko Garmina miało szczęście ze już nikogo tam nie było bo bym ostro dymił.
Kurde coraz bardziej przyglądam się Waszym uwagom i coraz bardziej brzydnie mi F2 i z nostalgią wspominam FR305. Może był brzydki i duży ale kurde działał tak jak trzeba. :/

Pisz do supportu Garmina, bo to robi się mocno śmieszne, że sikor wart 2k pln robi takie numery.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Już pisałem kiedyś Suunto 2 zapis co 5 sek z paskiem HR na trasie 114 km zostało 40 % baterii, ślad zapisał w 3 sekundy. żal aż bierze jak czytam co z garminem się porobiło
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

No ja sie bałem ze mi baterii braknie w zapisie co sekundę, wiec zapobiegłem i dałem co 5 sekund. Po 15h i 26 minutach pozostało jakieś 5%...... Zawiedziony :(
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mi w zapisie co 1 sekundę A2 po 10h38 min zostawił 39% baterii
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ