Można - eksportujesz to co masz w Suunto do pliku GPX a potem plik GPX importujesz do GC. Trochę zachodu ale to kwestia dwóch różnych urządzeń.Skoor pisze:Czy z zegarkow sunto mozna zrzucac treningi na GC?.
Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- fascik
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47,30
Podejrzewam, ze tylko z 4.0, ponieważ od tej właśnie wersji bluetooth zaczął pobierać duuużo mniej prądu.monterpw pisze:Witam, ale dalej to dziala tylko z tel z bluetooth 4.0 ?MarcinM pisze:Oprogramowanie 3.30 umożliwiła wreszcie synchronizację zegarka z telefonem z androidem i aplikacją Garmin Connect Mobile. Długo to trwało jak na flagowy model ale w końcu zrobili.
Podejrzewam również, że słaby gps to nie kwestia softu. Jeśli w środku naszych zegarków rzeczywiście jest Mediatek (pisałem do Garmina to nie chcieli podać co włożyli do środka) to raczej kiepsko. Mediatek w telefonach komórkowych słynie właśnie z tego, że ma kiepskie gpsy. Poszli niestety w taniochę.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
100% Mediatek siedzi we wszystkich nowych zegarkach Garmina
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Wyga
Generalnie to niezła żenada: http://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy
Ostatnie miejsce. Różnice między poprzednim posiadanym 310xt widzę na niekorzyść fenix2, ale nie na tyle, żebym się jakoś tym przejmował.
Czekam na notyfikacje na androida i będę zadowolony.
Ostatnie miejsce. Różnice między poprzednim posiadanym 310xt widzę na niekorzyść fenix2, ale nie na tyle, żebym się jakoś tym przejmował.
Czekam na notyfikacje na androida i będę zadowolony.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Fenix jest słabiutki. Swoją drogą poszukuję strony/programu, w którym będę mógł nałożyć na siebie dwa ślady zarejestrowane podczas dzisiejszego biegu przełajowego przez F2 i FR610, które miałem na łapie. Ktoś, coś?
Swoją drogą bardzo ciekawe porównanie
Dzięki za nie. Ciekawe co powiedzieli by Ci wszyscy zachwalający swoje FR620 w wątku obok
Chociaż jak widać, jest trochę mnie ch....y niż F2 
Chyba będę musiał na powrót kupić FP, którego się pozbyłem wraz z 310XT.
Swoją drogą bardzo ciekawe porównanie

Chyba będę musiał na powrót kupić FP, którego się pozbyłem wraz z 310XT.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2014, 19:25 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Wyga
http://connect.garmin.com/activity/525155907
Ostatni trening - narysował bardzo ładnie. ver. 3.2
http://connect.garmin.com/activity/508776972
Trening stary, trasa powrotna była tą samą drogą, jak widać wg fenixa wcale nie
ver. 3.1
Także jak widać potrafi rysować właściwie idealnie jak mu się chce. Chyba, że kwestia wersji, w co raczej nie wierzę. Każdy gps ma swoje humory i chyba przy ostatnim treningu miał wyjątkowo dobry humor.
Ostatni trening - narysował bardzo ładnie. ver. 3.2
http://connect.garmin.com/activity/508776972
Trening stary, trasa powrotna była tą samą drogą, jak widać wg fenixa wcale nie

Także jak widać potrafi rysować właściwie idealnie jak mu się chce. Chyba, że kwestia wersji, w co raczej nie wierzę. Każdy gps ma swoje humory i chyba przy ostatnim treningu miał wyjątkowo dobry humor.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No dobra, czyli pozostaje mi chyba sunto i fr910xt... Czy ktos wie jakie sa roznice mied,y ambit 2 a 2s poza brakiem barometru i termometru w 2s? (Sory za ot, ale poniekad dotyczy to fenixa bo przez niego nie wiem co kupic;))
-
- Wyga
http://www.dcrainmaker.com/product-comp ... 77#results
- fascik
- Stary Wyga
Co do słabiutkiego F2 - to jest w tym trochę racji - dziś specjalnie jechałem na rowerze przez urozmaicony teren - zarówno otwarte niebo na polu jak i las. No i dokładność na polu max. 10 metrów - odczytane ze wskazania na zegarku. Dokładność w lesie (nad drogą znajodowały się korony drzew) - wahania od 13-17 metrów. Biednie trochę.Piechu pisze:Fenix jest słabiutki. Swoją drogą poszukuję strony/programu, w którym będę mógł nałożyć na siebie dwa ślady zarejestrowane podczas dzisiejszego biegu przełajowego przez F2 i FR610, które miałem na łapie. Ktoś, coś?
Co do nakładania śladów GPS - na systemie Mac OS używam aplikacji rubiTrack, która pozwala na nałożenie na mapę dwóch czy więcej tras i porównanie. W załączeniu przykładowy zrzut z porównania.
A co do narzędzi online to http://www.mapmytracks.com pozwala chyba na porównywanie śladów GPS.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
F2 - rzeźnik - bez czujników zewnętrznych, ładowany cała noc, tryb trailrun z ultratrac ustawionym na 5 sek.... Przed 40 km patrzę zegarek nie zapisuje aktywności, wyłączył sie zapis.... Pokazywał godzinę.... Włączam resume i rejestracja trwa dalej... Największy zonk na mecie okazuje sie ze dystans zapisał jako 115 km. A faktycznie było około 80 km..... Nie wiem czy zegarek zeswirował czy to przez to ze interwalami w ultratrac był ustawiony na 5 sek.... Chce na mecie zapisać aktywność czarne gówno się wiesza i wyłącza... I tak z każda próbą zapisu.... Jakoś odzyskałem dane trasy innymi metodami ale byłem niezle wkurzony. W Cisnej stoisko Garmina miało szczęście ze już nikogo tam nie było bo bym ostro dymił.
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
Taka sama sytuacja była w okolicach drogi Mirka, biegniemy i doganiamy jakiś zespół a gość przez polowe trasy do Smereka walczy z F2 :D teksty jakie leciały są nie do opisania
A i tak mu tam pokazywał 67 km
A i tak mu tam pokazywał 67 km
- fascik
- Stary Wyga
Kurde coraz bardziej przyglądam się Waszym uwagom i coraz bardziej brzydnie mi F2 i z nostalgią wspominam FR305. Może był brzydki i duży ale kurde działał tak jak trzeba. :/jedz_budyn pisze:F2 - rzeźnik - bez czujników zewnętrznych, ładowany cała noc, tryb trailrun z ultratrac ustawionym na 5 sek.... Przed 40 km patrzę zegarek nie zapisuje aktywności, wyłączył sie zapis.... Pokazywał godzinę.... Włączam resume i rejestracja trwa dalej... Największy zonk na mecie okazuje sie ze dystans zapisał jako 115 km. A faktycznie było około 80 km..... Nie wiem czy zegarek zeswirował czy to przez to ze interwalami w ultratrac był ustawiony na 5 sek.... Chce na mecie zapisać aktywność czarne gówno się wiesza i wyłącza... I tak z każda próbą zapisu.... Jakoś odzyskałem dane trasy innymi metodami ale byłem niezle wkurzony. W Cisnej stoisko Garmina miało szczęście ze już nikogo tam nie było bo bym ostro dymił.
Pisz do supportu Garmina, bo to robi się mocno śmieszne, że sikor wart 2k pln robi takie numery.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
Już pisałem kiedyś Suunto 2 zapis co 5 sek z paskiem HR na trasie 114 km zostało 40 % baterii, ślad zapisał w 3 sekundy. żal aż bierze jak czytam co z garminem się porobiło
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
No ja sie bałem ze mi baterii braknie w zapisie co sekundę, wiec zapobiegłem i dałem co 5 sekund. Po 15h i 26 minutach pozostało jakieś 5%...... Zawiedziony 

- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
mi w zapisie co 1 sekundę A2 po 10h38 min zostawił 39% baterii