Dzień Dobry

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziś piękny dzień do biegania... Wczoraj grill na kolację, mięso i sałata w jadłospisie. Odpuściłem sobie bagietki czosnkowe oraz pyszne ciasta Teściowej - trening silnej woli :hej: . Rano wstałem po 7:00, na dworze 5*C słonecznie, na śniadanie kawa z masłem i śmietanką. Wskoczyłem w buty, pulsometr i na truchtanie. Pilnowałem aby nie przekraczać 75% Hrmax. :hej: Dzięki temu przetruchtałem 17.40 km w 2h11min51s. Mega banan na twarzy i chęć na jeszcze. Sił spokojnie było na tyle aby przeszurać dystans połówki. Jednak z tym się zmierzę w przyszłym lub za dwa tygodnie. :hej: :hej:
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj pokonałem 21,54 km w 2h 19min. Średnie tempo to 6:19/km. Zawrotne to ono nie było. Dziś nogi troszkę pobolewają w okolicy pachwin, więc wieczorem chyba wyjdę na małą piątkę. Teraz stawiam sobie za cel w 2016r wystartować w maratonie, do tego czasu popracuję nad tempem i wytrzymałością. Jak mi się podobają takie wybiegania :hej: .
Obrazek
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam, szuram sobie po asfalcie dystanse tak po 6, 10, 18 , 20 km. Staram się aby tygodniowo wychodziło ok 50 km. Dziś ze względu na złą pogodę przeniosłem się do lasu. Ścieżka ok 3 km, potem zapora wodna (wysokości 45 m, licząca ok 290 schodów i długości w koronie 130m), którą okrążyłem 3 razy. Po schodach wchodziłem, na razie jeszcze nie jestem w stanie wbiegać, i znów ścieżka powrotna licząca ok 3 km do domu. Pytanie moje, czy taki trening na zaporze raz w tygodniu lub raz na dwa tygodnie przyniesie mi jakieś korzyści względem wyrobienia siły? Czy trzeba częściej schodki zaliczać oraz zwiększać ilość okrążeń?
Tu widok zapory:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bardzo masz piękne okoliczności przyrody, zazdraszczam :taktak:
go get 'em tiger
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A no mam, dziękuję. No to jeszcze kilka fotek mojej biegowej okolicy :hej:
IMG_20140626_203747 (Kopiowanie).jpg
[/size]
IMG_20140626_202618 (Kopiowanie).jpg
[/size]
IMG_20140623_105021 (Kopiowanie).jpg
[/size]
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O jaaa, ale widoczki :-). Nie dziwię się, że masz taki zapał, chęci i motywację, biegając w takich rejonach nie można ich nie mieć. Gdzie mieszkasz jeśli można wiedzieć. Strzelam, że gdzieś na południu Polski, bo wokół lekkie góry :-)

A 20 km pokonać to już nie mało, toż to już półmaraton :hej: postępy robią wrażenie :-)
777
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zapora Pilchowice, na północny zachód od Jeleniej Góry :) No widoki fenomenalne. Zazdraszczam :usmiech:
Awatar użytkownika
WÎsnÎa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:54

Nieprzeczytany post

A ja muszę biegać wkoło fabryk ehh ;D
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

777 pisze:Zapora Pilchowice, na północny zachód od Jeleniej Góry :) No widoki fenomenalne. Zazdraszczam :usmiech:
Blisko :hejhej: , ale to zapora na Jeziorze Leśniańskim.
Strzelam, że gdzieś na południu Polski, bo wokół lekkie góry :-)
Południowy zachód Polski. Miasteczko leży u podnóża Gór Izerskich - Leśna, a biegam sobie do Horni Rasnice po czeskiej stronie.
Dzięki Sammi za uznanie, a zapał nie maleje. Czasem muszę się studzić, bo bym biegał 7 dni :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ahh, cudownie tam masz :usmiech: tak bardzo chciałabym mieszkać w takich rejonach, masz szczęście! :hej:

U mnie to spod lasku na małym wzniesieniu widać Góry Opawskie i Biskupią Kopę, ale trzeba trafić na zachmurzone niebo albo super widoczność. Wtedy to nieźle widać :taktak:
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokładnie super widoki, fajnie masz :usmiech:
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj, w ramach dłuższego rozbiegania, 5 km biegłem całkiem boso. Na co dzień biegam w NB890v4 NYC, po włożeniu obuwia z powrotem na stopy, dopiero poczułem ile te buty mają amortyzacji i jak upośledzają lądowanie, pomimo iż staram się lądować na śródstopiu. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne, fajnie czuć tak podłoże (biegam po asfalcie). Takie odcinki będę sobie wprowadzał w miarę możliwości i teraz trzeba zbierać na nowe buty. Aaaa... te miny ludzi mijających mnie i patrzących ze zdumieniem jak w rękach trzymam buty i biegnę na boso - bezcenne :hej: :hahaha:

P.S. Dziś brak jakichkolwiek dolegliwości.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ