Ależ to jest typowo zmęczeniowe złamanie jedynie uaktywnione jakimś nagłym ruchem z obciążeniem tego miejsca. Jak możesz tego nie wiązać ze swym minimalizem. Oszukujesz sam siebie. Przecież uszkodzenia V kości to kliniczne przypadki wszelkich VFF i innych bosaków. Tenisista zresztą też o nic się mechanicznie nie uderza.hassy pisze:Mechaniczny niebiegowy. Złamanie tenisisty, czyli odkruszenie kawałeczka tylnego końca V kości śródstopia w wyniku zbyt mocnego wdepnięcia w coś wystającego, twardego i kanciastegoKolejki do kina nie widziałem dawno, no ale ja nie latam na premiery
Ale czy to jest dziwne, że jak eliminuje się gąbkę pod stopami to mogą pojawić się tego typu problemy? Dla mnie nie.brujeria pisze:Ależ to jest typowo zmęczeniowe złamanie jedynie uaktywnione jakimś nagłym ruchem z obciążeniem tego miejsca. Jak możesz tego nie wiązać ze swym minimalizem. Oszukujesz sam siebie. Przecież uszkodzenia V kości to kliniczne przypadki wszelkich VFF i innych bosaków. Tenisista zresztą też o nic się mechanicznie nie uderza.hassy pisze:Mechaniczny niebiegowy. Złamanie tenisisty, czyli odkruszenie kawałeczka tylnego końca V kości śródstopia w wyniku zbyt mocnego wdepnięcia w coś wystającego, twardego i kanciastegoKolejki do kina nie widziałem dawno, no ale ja nie latam na premiery
Ale większość była w butach :-PSammi pisze:duużoKlanger pisze:No dziś nie pobiec boso rano to byłaby zbrodnia17km po lesie i po polach, to jest to (+ jakieś 55k rower, ale to już w butach).
To nie jest dziwne i nie jest dyskwalifikujące. Nie zaklinajmy tylko rzeczywistości.Klanger pisze:Ale czy to jest dziwne, że jak eliminuje się gąbkę pod stopami to mogą pojawić się tego typu problemy? Dla mnie nie.brujeria pisze:Ależ to jest typowo zmęczeniowe złamanie jedynie uaktywnione jakimś nagłym ruchem z obciążeniem tego miejsca. Jak możesz tego nie wiązać ze swym minimalizem. Oszukujesz sam siebie. Przecież uszkodzenia V kości to kliniczne przypadki wszelkich VFF i innych bosaków. Tenisista zresztą też o nic się mechanicznie nie uderza.hassy pisze:Mechaniczny niebiegowy. Złamanie tenisisty, czyli odkruszenie kawałeczka tylnego końca V kości śródstopia w wyniku zbyt mocnego wdepnięcia w coś wystającego, twardego i kanciastegoKolejki do kina nie widziałem dawno, no ale ja nie latam na premiery
Czy to oznacza by takiej aktywności nie robić? To już zależy od osobistego podejścia do sprawy. Dla 1 to kompletna dyskwalifikacja, dla innego ryzyko wpisane w daną aktywność.