W sumie macie racje panowie! Test na 1000m jest fajny i dobrze może określić obecną forme. Jestem za wtorkiem bądź środą
! Co Wy na to?
Krzychu ma racje co do tej bieżni! Nigdy wcześniej nie miałem okazji biegać na bieżni, ale zawsze musi być ten pierwszy raz
!
Ps. Mi bardziej pasują poranki!
Johnny Żuberek pisze:LadyE tak ostatnio startowała, i na biegu miała wrażenie, że dookoła ludzie truchtają
Johnny, sprawa biegu w tri wygląda zazwyczaj tak że generalnie każdy biegnie dużo wolniej bieg! Ja w Suszu na połówce z kontuzją łydki biegłem średnio po 6:00/km i wyprzedziłem ok 90 osób!!! Lady miała podobnie! To nie jest prosta sprawa z tym tempem na tri, ciężko określić tempo na sam start biegowy a tu przed biegiem mamy jeszcze pływanie i rower!
Dawid79 pisze:Mam za 6 dni debiut w triatlonie i zastanawiam się jak to rozegrać. Dystans bardzo krótki - 1/8 IM. Pływałem bardzo mało, na rowerze jeszcze mniej jeździłem (3 treningi!!), biegam w miarę. Myślę, że jestem w stanie przepłynąć te 475m w jakieś 10 min, rowerem (po płaskim) w tempie około 32-34km/h. Problem w tym że:
1. ma być upał około 30 stopni
2. trasa rowerowa nie będzie płaska.
I teraz pytanie - jechać na maksa, pomimo gorąca i górek, czy jednak spokojniej? Jak zachować się na górkach - próbować utrzymać tempo za wszelką cenę czy utrzymywać znośny stopień obciążenia godząc się na znaczne zwolnienie pod górkę?
Bieganie jakoś pójdzie
moim skromnym zdaniem jeśli to ma być start w 1/8IM to nie ma co kalkulować! Pływanie popłynął bym nie na 100%! Wolał bym stracić na pływaniu 30s a mieć przy wyjściu z wody dobry oddech! Za to rower i bieganie poszedł bym praktycznie na maxa! Przy Twoim bieganiu to te 5km z hakiem pobiegniesz spokojnie poniżej 20min nawet przy bardzo mocnym rowerze! Ale zrobisz jak uważasz, bede mocno 3-mał kciuki
!
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log
5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015