Czy dobrze biegam?
- Wegejazz
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Witam wszystkich! Chciałem wam przekazać info, że udało się mi przebiec 4 km poniżej 25 min. i czułem, że mógłbym przebiec jeszcze kawałek. Nadal mam problemy z poziomami cukru. Cały czas eksperymentuję, czy lepiej startować z wyższym cukrem, czy też pić słodkie soki bezpośrednio przed treningiem. Teraz nie biegam trzy razy w tygodniu, lecz co drugi dzień i czuję się dobrze. O moich bieżących postępach i jak sobie radzę z chorobą, będę informował na Forum. Pozdrowienia dla wszystkich.
Wegejazz nie jem mięsa i uwielbiam jazz!
- Wegejazz
- Dyskutant
- Kontakt:
Wtedy podczas półmaratonu musiałbym mieć całą kieszeń glukozy, lekarze podczas długafalowego wysiłku fizycznego zalecają drobne przekąski czyli 20-30g węglowodanów przyswajalnych, muszę napisać e-mail do mojego diabetologa, może coś wymyśli. Sam jeszcze nie wiem jak to rozwiążę, największe ryzyko to niedocukrzenie, które bywa bardzo nieprzyjemne. Narka!
Wegejazz nie jem mięsa i uwielbiam jazz!
- romek
- Zaprawiony W Bojach
Dlaczego w kieszeniach - ktoś Ci może podawać na trasie, albo możesz zostawić w punktach - ewentualnie ktoś mógły jechac obok Ciebie/lub trasą na rowerze.
Możesz sobie sprawić jeszcze taki pasek z małymi buteleczkami i mieć w nich wodę z glukozą
Możesz sobie sprawić jeszcze taki pasek z małymi buteleczkami i mieć w nich wodę z glukozą