I tu proszę sobie jaj nie robić z zagadnienia, bo u strusia geometria nie zmienia się w całym zakresie prędkości.
sprint

tempo maratońskie

be faster

Olej takie rzeczy...Szczerze mowiac laska wyglada lepiej biegnac na lewym niz na prawym filmikugiancardi pisze:Pytanie,
jaki powinien być kąt nachylenia (+-) ciała względem podłoża?
Czy powinno się lądować w miejscu pod biodrem?
Pytam bo znalazłem coś takiego na necie. Abstrahuje od reszty zaleceń chciałem spytać co sądzicie.
http://www.youtube.com/watch?v=uakdncDS ... e=youtu.be
Szukaj w sobie, staraj sie wyczuc a nie przez patrzenie na filmiki roznej masci specjalistow od "run effortlessly".giancardi pisze:Hmm,
szukam po prostu jakichś ułatwień, które mogłyby pomóc w uzyskaniu prawidłowego ustawienia ciała.
To w takim razie skoro założenia (jak rozumiem) są takie, że nie odbijamy się siłą od podłoża i wszystkie mięśnie nóg powinny być wyluzowane to w takim razie co odpowiada za zwiększenie/zmniejszenie prędkości i skąd można mieć pewność, że nie wyrzuca się nóg zbytnio przed siebie? Miednicą można ćwiczyć w domu, ale jak już też była mowa w biegu jest ekstramalnie ciężko korygować miednicę...
No faktycznie...powiedziano jak krowie na rowie w jaki sposób je uzyskać.
Patrz na to przez pryzmat zdrowego rozsadku. Zalozmy ze chcesz sie nauczyc fizyki kwantowej. Jeden ci wypisze wszystkie potrzebne wzory i powie: "naucz sie tych wzorow a bedziesz fizykiem kwantowym", drugi zacznie cie najpierw uczyc matematyki... Kogo bedziesz chcial posluchac to juz twoja prywatna sprawa.giancardi pisze: Ze względu na mnogość porad szkół itd. ciężko jest po prostu wziąć coś za pewnik, że o akurat ta metoda jest dobra!
Trzeba bylo mnie poprawic ze bzdure napisalem.yacool pisze:hassy, to nie miednica ma rotować w płaszczyźnie poprzecznej, a kość udowa w jej panewce. Tutaj kłania się to o czym mówi Qba. Rozciągaj lędźwie i struktury ograniczające ruchomość stawu biodrowego.