Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620

Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Niecierpek pisze:
jedz_budyn pisze:No to ma na to wpływ jeszcze kolor recovery, można spokojnie biegać jeśli jest czas 50 g a kolor np inny niż czerwony. Trzeba poczytać na temat kolorów.
Nigdzie nie znalazłem opisu na temat kolorów na okręgu. Od początku jest to dla mnie zagadka. Nie znalazłem klucza do odpowiedzi. Czasami mam podane 3 dni odpoczynku i jest 1 czerwona "cegiełka", a czasami 20-30 godzin i wiele czerwonych "cegiełek"... :niewiem:

tutaj to jest chyba ładnie opisane

chyba od 3:20

https://www.youtube.com/watch?v=eAN2JKpDL60
PKO
niemiec1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Niecierpek pisze:
niemiec1 pisze:Witam

2) Czy to normalne jest to że zegarek forerunner 620 sam się restartuje. Sytuacja wygląda tak że chwilę po zakończonym treningu jeśli nacisnę jakiś przycisk następuje restart. Zegarek się wyłącza pokazuje się logo garmin i następnie się włącza. Robiłem już procedurę Master Reset ale niestety nie pomaga.
Tak dzieje się wtedy gdy po treningu nie naciśniemy pola ekranowego "zapisz" i jeśli po "jakimś" czasie naciśniemy klawisz boczny to zegarek "budzi się". W każdym bądź razie mój FR620 zawsze tak robi...
Witam
Zgłosiłem ten problem do garmina i kazali mi odesłać zegarek do naprawy. Czy ktoś orientuje się ile czasu to może trwać. Rozumiem że żadnego zastępczego urządzenia nie dostanę, a zegarek jest mi potrzebny do treningów.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Chyba każdy się resetuje, ja swojego nie oddałem bo to wina softu a nie urządzenia. Pomaga reset. Ale po czasie znowu przy przesyłaniu wi-fi czasem zrobi sam reset.
Garmin zastępczych nie daje, bo po co, zanim przyjdzie zastępczy to wrócą Ci Twój lub pewnie nowy bo Twój pójdzie do wujka sama w celu analizy :)
smatters
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja idę do sklepu i wymieniam na nowy :)
Już raz to zrobiłem, dzis bede próbować nowy, zobaczymy czy bedą problemy
niemiec1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

smatters pisze:Ja idę do sklepu i wymieniam na nowy :)
A w sklepie wymienią na nowy do ręki???? Nie trzeba czasami wysyłać do serwisu i czekać????
smatters
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

niemiec1 pisze:
smatters pisze:Ja idę do sklepu i wymieniam na nowy :)
A w sklepie wymienią na nowy do ręki???? Nie trzeba czasami wysyłać do serwisu i czekać????
Nie mieszkam w Polsce.
Najpierw zamienilem po dwoch tygodniach uzytkowania Forerunnera 220 w sklepie, na 620tke.
Owszem super, ale mialem z nia problem. Dwa razy dzwonilem do Service Centre Garmina i probowali mi pomoc telefonicznie.
Za kazdy razem zostawal 'record' po tym co robili. Za drugim razem, technik powiedzial mi, zebym albo wyslal do nich, ale bede
czekal na wymiane 2 tyg, lub jesli mam go poniezej 1 miesiaca, zaniosl do sklepu i mi zamienia.
Zanioslem go i bez problemu najpierw dali mi kredyt, a pozniej za ten kredyt sprzedali nowy zegarek.
Jak tylko go przynioslem, odrazu zadzwonilem do Garmina, podziekowalem i prosilem azeby oni mi go 'ustawili', tak na wszelki wypadek.
Dzis pobiegne pierwszy raz z nim i zobacze, czy jest OK.
smatters
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nowa rzecz, ktora odkrylem w swoim 620.
WiFi nie dziala jesli w poblizu jest moj iphone, bo chce sie z nim laczyc przez Bluetooth and nastepuje conflict. W momencie, kiedy wylaczam Bluetooth w iphone, WiFi lapie router z mojego kompa i przesyla informacje.
Tak jakby ktos mial podobne problem.

Powodzenia
Marek31_ldz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43min27sec

Nieprzeczytany post

Witam
Jestem nowy na forum i na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać

Co mnie przyciągnęło do tego watko to to ze stałem się posiadaczem 620-tki
Poniżej daje linka do moich paru aktywności i chciałem się zapytać czy odchylenia GPS w moim zegarku są jak najbardziej w normie czy tez coś jest z nim nie tak.
Zegarek już raz wymieniałem w Garminie po nawet po aktualizacji do 2,60 i GPS do 3.1 to co rysował na mapie w nie zalesionym terenie było tragiczne
http://connect.garmin.com/activity/495009752
http://connect.garmin.com/activity/494362642
http://connect.garmin.com/activity/493721924
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Witam, mój garmin nie chce przesłać mi jednej zapisanej aktywności do iPhona przez bluetotha, ale tylko jednego co to może być. Dodam ze łączy się bez problemu i późniejsze treningi idą normalnie. Może ktoś wie co może być przyczyna?
smatters
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

bumbo pisze:Witam, mój garmin nie chce przesłać mi jednej zapisanej aktywności do iPhona przez bluetotha, ale tylko jednego co to może być. Dodam ze łączy się bez problemu i późniejsze treningi idą normalnie. Może ktoś wie co może być przyczyna?
Sprobuj odlaczyc Bluetooth z forerunner-a i wylacz zegarek. Wlacz go, ustaw Bluetooth connection i wyslij na iphone-a.
Pozniej mozesz odlaczyc iphone z Bluetooth i wlaczyc z powrotem azeby zegarek go poszukal.

Czy mozesz ta aktywnosc wyslac przez Wi-Fi lub usb?
smatters
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Marek31_ldz pisze:Witam
Jestem nowy na forum i na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać

Co mnie przyciągnęło do tego watko to to ze stałem się posiadaczem 620-tki
Poniżej daje linka do moich paru aktywności i chciałem się zapytać czy odchylenia GPS w moim zegarku są jak najbardziej w normie czy tez coś jest z nim nie tak.
Zegarek już raz wymieniałem w Garminie po nawet po aktualizacji do 2,60 i GPS do 3.1 to co rysował na mapie w nie zalesionym terenie było tragiczne
http://connect.garmin.com/activity/495009752
http://connect.garmin.com/activity/494362642
http://connect.garmin.com/activity/493721924
Marku,
jak bardzo chcialbys azeby pokazywal Ci trase dokladnie?
Jesli chcesz sprawdzic jego dokladnosc, to idz na bieznie w pogodny dzien i zrob z 5-8 kolek po tej samej linii, wtedy dopiero bedziesz mogl okreslic dokladnosc Garmina.
Dla mnie bardziej istotny jest pomiar dystansu i czasu. To jak kresli trase, mnie nie interesuje. Po za tym, kazdy gps ma pewne procentowe odchylki, Garmin, a mialem kilka innych, jest jednym z lepszych gps-ow
Marek31_ldz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Masz racje będę musiał wybrać się na bieżnie,
Jeśli chodzi o pomiar dystansu to jest dokładny, z wyliczeń google maps jak sam robiłem trasę to na odcinku 10km zegarek miał różnice okolo 10-20m , wiec myślę ze z tym jest wszystko jak najbardziej dokładnie, sprawdzę jeszcze na bieżni jak z dokładnością dystansu i wtedy będę miał pewność,

zauważyłem jeszcze problem z wifi mianowicie jak wysyłam aktywność po bieganiu to mam komunikat ze jest error błędny plik czy coś w podobnie, ale wszystko dochodzi do garmin connect wiec nie wiem dokładnie o co tu chodzi:)
smatters
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

U mnie wystepowal problem z wysylaniem w Wi-Fi. Dostawalem wiadomosc: 'Transfer Failed' - press connect key to retry.
Czyli, zegarek sie 'gubil', dlaczego, ano dlatego, ze iphone lezal w poblizu, i nastepowal conflict z Bluetooth. Zaraz zadzwonilem
do Garmin Support i powiedzialem o tym. Byli zaskoczeni, ze to wystepowalo. Jednak tak bylo.
Jak odcialem dostep do Bluetooth, a tylko moj iphone jest zsyncowany z zegarkiem, Wi-Fi zaczac wysylac dane do kompa.

Powodzenia

Pamietaj, zeby nie bylo zbytnio duzo chmur, niech odbiornik w zegarku ma jak najlepsze warunki do okreslenia dokladnosci.
Chmury, budynki, drzewa w pewnym stopniu zakucaja odbior sygnalu. Kiedys, stare Garmin GPSy musialy sie laczyc z 5 satelitami, nie wiem,
czy 620 tez, ale na pewno musi miec conajmniej 3 dla dokladnosci pomiaru
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

smatters pisze:
bumbo pisze:Witam, mój garmin nie chce przesłać mi jednej zapisanej aktywności do iPhona przez bluetotha, ale tylko jednego co to może być. Dodam ze łączy się bez problemu i późniejsze treningi idą normalnie. Może ktoś wie co może być przyczyna?
Sprobuj odlaczyc Bluetooth z forerunner-a i wylacz zegarek. Wlacz go, ustaw Bluetooth connection i wyslij na iphone-a.
Pozniej mozesz odlaczyc iphone z Bluetooth i wlaczyc z powrotem azeby zegarek go poszukal.

Czy mozesz ta aktywnosc wyslac przez Wi-Fi lub usb?
Zegarek ma problem tylko z jedna zapisana aktywnością, wszystko poza tym działa bez problemu, zegarek łączy się z telefonem i synchronizuje się pomijając ta jedna aktywność. Dodam ze jest zapisana i zakończona. Przez USB nie wiem czy pójdzie, jestem na zawodach i nie mam kompa ze sobą. Ale może ktoś spotkał coś takiego?
Marek31_ldz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziś zegarek nawet wyrysował trasę jak należy ale ciągle mam problem z wifi

po każdym treningu jak próbuje przesłać aktywność przez wifi mam komunikat transfer zakończony (błąd 1 pliku), w sumie to mi nie przeszkadza bo jak loguje się na garmin connect po tym to aktywność jest widoczna ale niestety możliwe ze przesyła jakieś złe dane których jeszcze nie wyłapałem,

Jak podłączam zegarek do kompa to wszystko ładnie się przesyła

w czym tkwi problem???? aa jeszcze jedno zegarek nie jest sparowany przez bluetooth wiec konflikt pomiędzy wifi a bluetooth odpada
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ