Witam serdecznie, chciałbym sie poradzic o jadlospis przed zawodami 1 dzien przed i w dniu zawodow. Osobiscie planowalem dzien przed na sniadanie zjesc owsianke z jogurtem i dzemem, na drugie sniadanie koktajl z mlekiem bananem i pomaranczem, na obiad zupa burakowa i ryba z ryzem i sorowka, na kolacje mysalem o jajku gotowanym i chlebem jakies warzywa. W dzien zawodow i tu mam najwiekszy dylemat co zjesc wiem ze nie moze byc to blonnik. Bieg zaczyna sie o13 myslalem zeby z rana zjesc kanapki z dzemem i na tym sie koncza moje pomysly nie wiem co dokladnie i do ktorej godziny jesc zeby w czasie biegu nie byc glodny ani przejedzony.
Mam nadzieje ze macie jakies z tym doswiadczenie I mi doradzicie.
I jeszcze chcialbym zebyscie mi doradzili jakie bym mogl kupic suplementy diety( bieg mam w ta sobote) i raczej zebym mogl kupic na miejscu cos bez przesylek bo bym jak najszybciej zacza je stosowac.
Pozdrawiam i z gory przepraszam za brak polskich znakow ale mam tylko mozliwosc pisania na komorce.
Jedzenie 1 dzień przed zawodami i w dniu zawodów 15km
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
jak biegłam na 15km rano zjadłam jajecznicę z 2 jaj +kawa z mlekiem, po 3 godzinach wciągnęłam banana, fakt, że ja nie leciałam na jakis super wynik, tylko na dobiegnięcie
więc jakiejś super energii nie potrzebowałam
na samych zawodach wypiłam tylko łyk wody

na samych zawodach wypiłam tylko łyk wody
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: brak