Jedzenie 1 dzień przed zawodami i w dniu zawodów 15km

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
blazejelk2
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie, chciałbym sie poradzic o jadlospis przed zawodami 1 dzien przed i w dniu zawodow. Osobiscie planowalem dzien przed na sniadanie zjesc owsianke z jogurtem i dzemem, na drugie sniadanie koktajl z mlekiem bananem i pomaranczem, na obiad zupa burakowa i ryba z ryzem i sorowka, na kolacje mysalem o jajku gotowanym i chlebem jakies warzywa. W dzien zawodow i tu mam najwiekszy dylemat co zjesc wiem ze nie moze byc to blonnik. Bieg zaczyna sie o13 myslalem zeby z rana zjesc kanapki z dzemem i na tym sie koncza moje pomysly nie wiem co dokladnie i do ktorej godziny jesc zeby w czasie biegu nie byc glodny ani przejedzony.
Mam nadzieje ze macie jakies z tym doswiadczenie I mi doradzicie.
I jeszcze chcialbym zebyscie mi doradzili jakie bym mogl kupic suplementy diety( bieg mam w ta sobote) i raczej zebym mogl kupic na miejscu cos bez przesylek bo bym jak najszybciej zacza je stosowac.
Pozdrawiam i z gory przepraszam za brak polskich znakow ale mam tylko mozliwosc pisania na komorce.
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

jak biegłam na 15km rano zjadłam jajecznicę z 2 jaj +kawa z mlekiem, po 3 godzinach wciągnęłam banana, fakt, że ja nie leciałam na jakis super wynik, tylko na dobiegnięcie :oczko: więc jakiejś super energii nie potrzebowałam
na samych zawodach wypiłam tylko łyk wody
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
blazejelk2
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja dluzszy czas przygotowuje sie do tych zawodow ploluje na 1h:10 m. A co do jajecznicy to tez sie zadtanawialem nad nia ale kawy nie pije wogole.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ