Witaj

Ja również mam dużą nadwagę ale w końcu postanowiłam wziąć się za siebie, mam sporo znajomych którzy biegają na maratonach więc postawiłam na ten sport (zwłaszcza widząc jak kolega stracił brzuszek i z misiaczka przeistoczył się w szczupaczka

)
Niestety tak jaki tobie przebiegnięcie 2 minut sprawia mi nie lada problemy. Jednak zanim zaczęłam biegać przez tydzień wychodziłam na szybkie spacery na godzinę lub więcej. Zakładam, że twój organizm, tak jak i mój, nie jest przyzwyczajony do większego wysiłku, dlatego ważne jest żebyś go słuchała. Uważaj na stawy kolanowe, oraz kości piszczelowe, nie biegaj codziennie!!! Twój organizm musi się zregenerować
Dziękuję również koleżance która podesłała plan treningowy

szukałam po internecie jakiegoś odpowiedniego dla mnie, ale nie umiałam znaleźć, ten wydaje się idealny <3
Dziś czeka mnie 3 marszobieg, mam nadzieję że w końcu udami się biec bez przerwy przez dwie minuty również pod koniec treningu (narazie udaje mi się to tylko na początku ^^; - w sumie trochę dziwne, bo na bieżni w siłowni radzę sobie dużo lepiej. Jednak tylko na dworze odczuwam pełną satysfakcję z biegania :> )
W każdym razie: powodzenia! xD