rubin - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Niezły zwierzyniec dziś zebrałaś do kolekcji. U mnie bażanta nigdy nie widziałam, ale regularnie mam kaczki, łabędzie, czaple i nietoperze. Lisy i wiewiórki też w miejskiej dżungli gustują. Ale łasica czy fretka pod samą katedrą to mnie rozbroiła.
New Balance but biegowy
sarenka70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 2:57:35

Nieprzeczytany post

Dzieki Tobie zaczelam widziec bieganie z innego ,luzniejszego punktu widzenia Bieganie nie tylko dla wynikow :oczko: Wiesz ja przebieglam maraton 2008 w 2:57 i bylam trzecia i od tego czasu nie moglam znalesc motywacji do trenowania.Trening nie wychodzil jak bedzie dalej nie wiem ale narazie jest dobrze ciesze sie tym co jest. :usmiech:
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Rubin zbieganie to trudna sztuka. Warto sobie uświadomić, że najlepsi dlatego wygrywają na zbiegach, że lecą w dół podobno w tempie bliskim 2 min/km. To graniczy z samounicestwieniem. Tego pragniesz? :oczko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Rubin zbieganie to trudna sztuka. Warto sobie uświadomić, że najlepsi dlatego wygrywają na zbiegach, że lecą w dół podobno w tempie bliskim 2 min/km. To graniczy z samounicestwieniem. Tego pragniesz? :oczko:
U nas na jednym z GP Krakowa (11,2 km +516/-516) był M. Świerc i osiągnął średni czas na poziomie 4 min/km. Widziałem też filmy osób które wygrały z podobnym czasem do Marcina i jestem na 99,99% przekonany, że nikt takim tempem nie zbiegał stromych górek. Bo to nie tylko chodzi o to by zbiegać, ale też jednocześnie nieco odpocząć przed kolejnymi górkami. Wg mnie tempo ich zbiegów to mniej więcej 2:50-3:00/km, nie szybciej. Bardziej się trzeba skupić na tym by nogi przebierały tak szybko, by nie trzeba było hamować (minimalizować hamowanie) i nie tracić na to energię. Wg mnie dość dobrym sposobem nauczenia się zbiegów jest namówić kogoś kto dobrze umie to robić i biec za nim ok 10-20m (zależnie od terenu) - wtedy łatwiej można dostrzec czy tempo jest prawidłowe i jak umiejętnie wybierać ścieżkę by unikać kontuzji i przeciążeń.
zgodnie z naturą!
pitgw
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piękne tereny Jury. Muszę się kiedyś wybrać z rodzinką.
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no trudne, trudne, zauważyłam :bleble: , nie chodzi mi o szybkość, bo z tym mam problemy i na płaskim terenie, ale o to, żeby z góry zbiegać w ogóle, choćby powoli, a nie złazić trzymając się gałęzi; coś mi się wydaje, że takie schodzenie kosztuje o wiele więcej energii i bólu;
po prostu brakuje mi technicznych umiejętności i odwagi - nad tym teraz muszę popracować
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W tym roku nie bardzo były warunki, ale świetnie można "odczarować" strome górki zbiegając w kopnym śniegu.
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze: po prostu brakuje mi technicznych umiejętności i odwagi - nad tym teraz muszę popracować
Dlatego tym bardziej spróbuj biec za kimś (oczywiście w pewnej odległości). Jak się widzi jak inny zbiega od razu jest łatwiej :)
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w pewnej odległości, rozumiem :hej: !
Tomek - u mnie to jest tak, że jak się za coś naprawdę wezmę - to piłuję temat i szlifuję; w sobotę znowu mam wycieczkę biegową po Jurze - tam polatam z kolegami; ale na takie typowe trenowanie technicznych zbiegów wybiorę się sama
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nogi bolą jakby było dwa razy tyle
Widać taki dzień dzisiaj, nie jesteś sama. :oczko:
sarenka70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 2:57:35

Nieprzeczytany post

Fajny wpis :uuusmiech: :oczko: wlasnie zlikwidowalam wpis na Twojej stronie i sie zastanawiam czy to jeszcze raz wpisac :oczko:

Ciesze sie na nasze spotkanie :oczko:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja też! a tamto - w bardzo krótkiej wolnej chwili zdążyłam przeczytać, więc już nie musisz dopisywać ;)
dodam tylko, że niezależnie od tego, co myślą najbliżsi - nie można żyć wyłącznie ich życiem; w pewnym momencie wyjdą z domu i co?
i na koniec dobra wiadomość: kawałek po kawałku można w końcu zjeść całe ciasteczko;
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Brawo dla Mlodej! :)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Brawa dla Zuzki, naprawdę pięknie pobiegła!
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Brawa dla Młodej i ode mnie! :) Z tego, co piszesz, to nie będzie jej ostatni bieg :bum:
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
ODPOWIEDZ