Odpowiednie buty dla ciezszej osoby
-
- Zaprawiony W Bojach
dzięki za wyjaśnienie. to jest fascynujące, że ta renoma jest przyjmowana przez kolejnych biegaczy ot tak, jak prawda objawiona. jeszcze raz: nie mam żadnych zarzutów pod adresem Asicsa, może poza tym, że ŻADEN ich but na mnie nie pasuje :P
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 38:37
- Życiówka w maratonie: 3:13:59
Qba, może też tak być przez to, że buty biegowe Asics wyglądają... jak buty biegowe. Się znaczy nie są zbyt urodziwe. Biegówki Nike i Adidas bardzo często wyglądają naprawdę nieźle i są używane jako buty "do chodzenia". Cena butów jest podobna, ale "biegacze lepsi ode mnie" w nich biegają, więc się znacz muszą być lepsze. W końcu za ich wygląd nikt nie płaci. Tak to wygląda okiem laika. 

koń może wypić cały deszcz jeśli jest spragniony.
- adam1adam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:10
- Życiówka w maratonie: 2:32:24
Ne wiem co sie z ASICS dzieje, ale te nowe modele (Comulus 15 ) to powrot do
kamienia lupanego.
Porownuje moj stary Comulus 9 z dziurami w sitce do 15 i siegam dalej po niego.
Pozatym ,ze na bieganie.pl ukazyla sie recenzja jakie te 15 sa fajne to nic fajnego w
nich nie widze. Nie dziwcie sie , ze ludzie z wyobraznia wola buty poprostu lepsze.
kamienia lupanego.
Porownuje moj stary Comulus 9 z dziurami w sitce do 15 i siegam dalej po niego.
Pozatym ,ze na bieganie.pl ukazyla sie recenzja jakie te 15 sa fajne to nic fajnego w
nich nie widze. Nie dziwcie sie , ze ludzie z wyobraznia wola buty poprostu lepsze.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
'Kiedy bylem malym chlopcem'Qba Krause pisze:Zastanowiło mnie, czy to jest osobiste zdanie forumowicza, czy jednak jest coś na rzeczy, coś istnieje w nieświadomości biegaczy, czego ja nie rozumiem?

Obecnie mieszkam po drugiej stronie wielkiej wody i chcialbym (pomimo, ze juz dobrze po 40stce) zaczac biegac.
Wsrod biegajacych ludzi, wlasciwie najpopularniejsze obuwie to: Asics, Saucony, New Balance, pozniej bedzie Nike, Brooks, Adidas i Mizuno.
Ja mam i Adidas, i Asics. Mysle, ze Boost jest super, bo lekkie, idealnie odchodzi od nawierzchni, za to na minus to plastykowe umocowanie sznurowadel w srodku, na poczatku ocieralo mi stope. Cumulus, za to jest ciezki, jednak trzyma stope solidnie podczas biegu, daje mi comfort, ze zapominam po czasie, ze mam je na nogach.
Pozdrawiam