Odpowiednie buty dla ciezszej osoby

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzięki za wyjaśnienie. to jest fascynujące, że ta renoma jest przyjmowana przez kolejnych biegaczy ot tak, jak prawda objawiona. jeszcze raz: nie mam żadnych zarzutów pod adresem Asicsa, może poza tym, że ŻADEN ich but na mnie nie pasuje :P
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
mally
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:37
Życiówka w maratonie: 3:13:59

Nieprzeczytany post

Qba, może też tak być przez to, że buty biegowe Asics wyglądają... jak buty biegowe. Się znaczy nie są zbyt urodziwe. Biegówki Nike i Adidas bardzo często wyglądają naprawdę nieźle i są używane jako buty "do chodzenia". Cena butów jest podobna, ale "biegacze lepsi ode mnie" w nich biegają, więc się znacz muszą być lepsze. W końcu za ich wygląd nikt nie płaci. Tak to wygląda okiem laika. ;)
koń może wypić cały deszcz jeśli jest spragniony.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Ne wiem co sie z ASICS dzieje, ale te nowe modele (Comulus 15 ) to powrot do
kamienia lupanego.
Porownuje moj stary Comulus 9 z dziurami w sitce do 15 i siegam dalej po niego.
Pozatym ,ze na bieganie.pl ukazyla sie recenzja jakie te 15 sa fajne to nic fajnego w
nich nie widze. Nie dziwcie sie , ze ludzie z wyobraznia wola buty poprostu lepsze.
smatters
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:Zastanowiło mnie, czy to jest osobiste zdanie forumowicza, czy jednak jest coś na rzeczy, coś istnieje w nieświadomości biegaczy, czego ja nie rozumiem?
'Kiedy bylem malym chlopcem' :usmiech: w latach 80-tych jako junior startowalem w Asic-sach czy Tigerach na biezni. Byly one zolto-niebieskie I jak sie nie myle w Polsce wtedy byly tylko dwie sztuki takich kolcow. Mialem mozliwosc uzywac tez kolcow Adidas, ale nie byly one az tak dopasowane jak Asics.
Obecnie mieszkam po drugiej stronie wielkiej wody i chcialbym (pomimo, ze juz dobrze po 40stce) zaczac biegac.
Wsrod biegajacych ludzi, wlasciwie najpopularniejsze obuwie to: Asics, Saucony, New Balance, pozniej bedzie Nike, Brooks, Adidas i Mizuno.
Ja mam i Adidas, i Asics. Mysle, ze Boost jest super, bo lekkie, idealnie odchodzi od nawierzchni, za to na minus to plastykowe umocowanie sznurowadel w srodku, na poczatku ocieralo mi stope. Cumulus, za to jest ciezki, jednak trzyma stope solidnie podczas biegu, daje mi comfort, ze zapominam po czasie, ze mam je na nogach.

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ