Garmin Forerunner 10
- wGlowieBiegacza
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42:43
- Życiówka w maratonie: 3:27:24
- Kontakt:
Poniżej moje pierwsze wrażenia na temat Garmina Forerunner 10:
http://wglowiebiegacza.pl/?p=126
Tutaj opis procesu aktualizacji oprogramowania:
http://wglowiebiegacza.pl/?p=562
Na koniec podsumowanie po pół roku użytkowania zegarka:
http://wglowiebiegacza.pl/?p=776
Pozdrawiam,
Filip
http://wglowiebiegacza.pl/?p=126
Tutaj opis procesu aktualizacji oprogramowania:
http://wglowiebiegacza.pl/?p=562
Na koniec podsumowanie po pół roku użytkowania zegarka:
http://wglowiebiegacza.pl/?p=776
Pozdrawiam,
Filip
wGlowieBiegacza.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: brak
Czy ja dobrze czytam, czy coś przeoczyłem. Bo nie widzę, żadnej informacji w twoich "testach" o wyświetlanych na ekranie danych, ilości przewijanych ekranów, możliwości ich konfiguracji, widoczności w dzień, słońcu, w nocy, podświetlania, możliwości konfiguracji treningu, ustawienia interwałów, jakiś stref z powiadomieniem o ich przekroczeniu, braku lub występowaniu wibracji podczas alertu, itp. Dowiedziałem się natomiast, że pasek się brudzi... Fascynujące
aha, z rzeczy, które by mnie interesowały dorzuciłbym jeszcze info o autolapie i możliwości jego konfiguracji, autopauzie oraz dokładności tempa aktualnego/chwilowego.
aha, z rzeczy, które by mnie interesowały dorzuciłbym jeszcze info o autolapie i możliwości jego konfiguracji, autopauzie oraz dokładności tempa aktualnego/chwilowego.
- wGlowieBiegacza
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Wielkie dzięki za uwagi. Zaraz siadam do uzupełnienia tekstu!
wGlowieBiegacza.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
każdy może przecież być testerę-blogerę.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Miałeś okazję testować go na terenie leśnym, bo ja miałem dwa fabrycznie nowe egzemplarze testowane na takim terenie i wyszła wtopa. Są dni (pozycja satelit?), że ślad rozjeżdża się całkowicie i nie jest korygowany w trakcie biegu, tylko odchyłka coraz bardziej powiększa się.wGlowieBiegacza pisze:Wielkie dzięki za uwagi. Zaraz siadam do uzupełnienia tekstu!
kiss of life (retired)
- wGlowieBiegacza
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Tak. Biegałem z zegarkiem na Ślężę, biegałem w Karkonoszach i zrobiłem cały cykl zBiegiemNatury w Lesie Osobowickim. Raz tylko miałem problem, że nie chciał w ogóle złapać sygnału. Dopiero wyłączenie/włączenie pomogło. Ślady rysuje bardzo przyzwoicie nawet w mocno zadrzewionym terenie.MariNerr pisze:Miałeś okazję testować go na terenie leśnym, bo ja miałem dwa fabrycznie nowe egzemplarze testowane na takim terenie i wyszła wtopa. Są dni (pozycja satelit?), że ślad rozjeżdża się całkowicie i nie jest korygowany w trakcie biegu, tylko odchyłka coraz bardziej powiększa się.wGlowieBiegacza pisze:Wielkie dzięki za uwagi. Zaraz siadam do uzupełnienia tekstu!
wGlowieBiegacza.pl
-
- Wyga
jakieś zmiany nastąpiły po wgraniu do Garmina GPS chipset type M4 bo nie wiem czy zrobić te aktualizacje u siebie
-
- Zaprawiony W Bojach
To mam najwyraźniej jakiś wyjątkowo wymagający teren. Wkrótce będę jednak wiedział dokładnie czy to problem tandetnego oprogramowania i metody pomiarowej w tym zegarku, czy jednak rzeczywiście problem terenu, bo od wczoraj testuję trochę wyższy model.wGlowieBiegacza pisze:Tak. Biegałem z zegarkiem na Ślężę, biegałem w Karkonoszach i zrobiłem cały cykl zBiegiemNatury w Lesie Osobowickim. Raz tylko miałem problem, że nie chciał w ogóle złapać sygnału. Dopiero wyłączenie/włączenie pomogło. Ślady rysuje bardzo przyzwoicie nawet w mocno zadrzewionym terenie.MariNerr pisze:Miałeś okazję testować go na terenie leśnym, bo ja miałem dwa fabrycznie nowe egzemplarze testowane na takim terenie i wyszła wtopa. Są dni (pozycja satelit?), że ślad rozjeżdża się całkowicie i nie jest korygowany w trakcie biegu, tylko odchyłka coraz bardziej powiększa się.wGlowieBiegacza pisze:Wielkie dzięki za uwagi. Zaraz siadam do uzupełnienia tekstu!
Powinien być jakiś opis obok aktualizacji. Ja tam wszystko aktualizowałem, bo za dużo problemów miałem z tymi zegarkami.tomiangelo pisze:jakieś zmiany nastąpiły po wgraniu do Garmina GPS chipset type M4 bo nie wiem czy zrobić te aktualizacje u siebie
kiss of life (retired)
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Moja żona biegała z FR10 w bardzo, bardzo gęstym lesie i ślad jest wyrysowany bardzo ładnie, w żadnym względzie nie ustępuje wyższym modelom.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
u mnie to samo, nie dość, że gęsto to drzewa naprawdę wysokie. Nigdy nie miałem zastrzeżeń co do rysowania trasy przez FR10, czy to właśnie w lesie czy też wtedy gdy biegany był po chodnikach.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
A ile razy testowała w tym lesie, bo u mnie dwa, trzy begi potrafiły być naprawdę idealne, a potem bez żadnego związku z pogodą bieg był masakrycznie zniekształcony. Nie chcę zapeszać, ale pierwszy bieg z nowym daje pewne nadzieje, że może będzie ok. Miał małe problemy w jednym miejscu ale szybko skorygował pozycję, w tym dokładnie miejscu FR10 zwykle miał mocno zauważalne odchylenie od linii prostej.
kiss of life (retired)
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
w lesie 3 razy, więcej temu zegarkowi nie było dane, poszedł do ludzi 

-
- Zaprawiony W Bojach
Trochę mało prób żeby mieć pewność, że dobrze działa. Ja niesamowicie się zraziłem do tego modelu, obym nie musiał już do niego wracać. Przez jakiś czas poleży sobie głęboko w szafie, a jak nowy się sprawdzi, to postaram się FR10 upłynnić.
kiss of life (retired)
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
mi 10-ka zle wyrysowala trase moze ze 2-3 razy (ale z reguly bylo odchylenie na samym pcozatku, po niewielkim dystansie bylo ok). biegam z nia juz jakies 3 miechy srednio po 80-100km tygodniowo, 80% w terenie, takze w lesie. tu naprawde nie moge miec zastrzezen (choc jak juz gdzies pisalem, interwal pomiaru 6 sekund to zdecydowanie za duzo, w tatrach jak sie biega kretymi sciezkami (np. skosne trawersy) 10-ka potrafila pomylic sie o np 5 km !!!! (na 30-stu).
natomiast najwieksze zastrzezenia mam do bateri, krotki czas podawany przez producenta zdaje sie byc jeszcze krotszy w rzeczywistosci (niedawno z pelnego naladowania zdechl po 4 godzinach)...
natomiast najwieksze zastrzezenia mam do bateri, krotki czas podawany przez producenta zdaje sie byc jeszcze krotszy w rzeczywistosci (niedawno z pelnego naladowania zdechl po 4 godzinach)...