Garmin Forerunner 10

Awatar użytkownika
wGlowieBiegacza
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:43
Życiówka w maratonie: 3:27:24
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Poniżej moje pierwsze wrażenia na temat Garmina Forerunner 10:

http://wglowiebiegacza.pl/?p=126

Tutaj opis procesu aktualizacji oprogramowania:

http://wglowiebiegacza.pl/?p=562

Na koniec podsumowanie po pół roku użytkowania zegarka:

http://wglowiebiegacza.pl/?p=776

Pozdrawiam,

Filip
wGlowieBiegacza.pl
PKO
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy ja dobrze czytam, czy coś przeoczyłem. Bo nie widzę, żadnej informacji w twoich "testach" o wyświetlanych na ekranie danych, ilości przewijanych ekranów, możliwości ich konfiguracji, widoczności w dzień, słońcu, w nocy, podświetlania, możliwości konfiguracji treningu, ustawienia interwałów, jakiś stref z powiadomieniem o ich przekroczeniu, braku lub występowaniu wibracji podczas alertu, itp. Dowiedziałem się natomiast, że pasek się brudzi... Fascynujące

aha, z rzeczy, które by mnie interesowały dorzuciłbym jeszcze info o autolapie i możliwości jego konfiguracji, autopauzie oraz dokładności tempa aktualnego/chwilowego.
Awatar użytkownika
wGlowieBiegacza
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki za uwagi. Zaraz siadam do uzupełnienia tekstu!
wGlowieBiegacza.pl
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

każdy może przecież być testerę-blogerę.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

wGlowieBiegacza pisze:Wielkie dzięki za uwagi. Zaraz siadam do uzupełnienia tekstu!
Miałeś okazję testować go na terenie leśnym, bo ja miałem dwa fabrycznie nowe egzemplarze testowane na takim terenie i wyszła wtopa. Są dni (pozycja satelit?), że ślad rozjeżdża się całkowicie i nie jest korygowany w trakcie biegu, tylko odchyłka coraz bardziej powiększa się.
kiss of life (retired)
Awatar użytkownika
wGlowieBiegacza
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MariNerr pisze:
wGlowieBiegacza pisze:Wielkie dzięki za uwagi. Zaraz siadam do uzupełnienia tekstu!
Miałeś okazję testować go na terenie leśnym, bo ja miałem dwa fabrycznie nowe egzemplarze testowane na takim terenie i wyszła wtopa. Są dni (pozycja satelit?), że ślad rozjeżdża się całkowicie i nie jest korygowany w trakcie biegu, tylko odchyłka coraz bardziej powiększa się.
Tak. Biegałem z zegarkiem na Ślężę, biegałem w Karkonoszach i zrobiłem cały cykl zBiegiemNatury w Lesie Osobowickim. Raz tylko miałem problem, że nie chciał w ogóle złapać sygnału. Dopiero wyłączenie/włączenie pomogło. Ślady rysuje bardzo przyzwoicie nawet w mocno zadrzewionym terenie.
wGlowieBiegacza.pl
tomiangelo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jakieś zmiany nastąpiły po wgraniu do Garmina GPS chipset type M4 bo nie wiem czy zrobić te aktualizacje u siebie
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wGlowieBiegacza pisze:
MariNerr pisze:
Tak. Biegałem z zegarkiem na Ślężę, biegałem w Karkonoszach i zrobiłem cały cykl zBiegiemNatury w Lesie Osobowickim. Raz tylko miałem problem, że nie chciał w ogóle złapać sygnału. Dopiero wyłączenie/włączenie pomogło. Ślady rysuje bardzo przyzwoicie nawet w mocno zadrzewionym terenie.
To mam najwyraźniej jakiś wyjątkowo wymagający teren. Wkrótce będę jednak wiedział dokładnie czy to problem tandetnego oprogramowania i metody pomiarowej w tym zegarku, czy jednak rzeczywiście problem terenu, bo od wczoraj testuję trochę wyższy model.
tomiangelo pisze:jakieś zmiany nastąpiły po wgraniu do Garmina GPS chipset type M4 bo nie wiem czy zrobić te aktualizacje u siebie
Powinien być jakiś opis obok aktualizacji. Ja tam wszystko aktualizowałem, bo za dużo problemów miałem z tymi zegarkami.
kiss of life (retired)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moja żona biegała z FR10 w bardzo, bardzo gęstym lesie i ślad jest wyrysowany bardzo ładnie, w żadnym względzie nie ustępuje wyższym modelom.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mój las nie jest zbyt gęsty, nie ma jakichś super gęstych krzaczorów, za to drzewa bardzo wysokie.
kiss of life (retired)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

u mnie to samo, nie dość, że gęsto to drzewa naprawdę wysokie. Nigdy nie miałem zastrzeżeń co do rysowania trasy przez FR10, czy to właśnie w lesie czy też wtedy gdy biegany był po chodnikach.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ile razy testowała w tym lesie, bo u mnie dwa, trzy begi potrafiły być naprawdę idealne, a potem bez żadnego związku z pogodą bieg był masakrycznie zniekształcony. Nie chcę zapeszać, ale pierwszy bieg z nowym daje pewne nadzieje, że może będzie ok. Miał małe problemy w jednym miejscu ale szybko skorygował pozycję, w tym dokładnie miejscu FR10 zwykle miał mocno zauważalne odchylenie od linii prostej.
kiss of life (retired)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w lesie 3 razy, więcej temu zegarkowi nie było dane, poszedł do ludzi ;)
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trochę mało prób żeby mieć pewność, że dobrze działa. Ja niesamowicie się zraziłem do tego modelu, obym nie musiał już do niego wracać. Przez jakiś czas poleży sobie głęboko w szafie, a jak nowy się sprawdzi, to postaram się FR10 upłynnić.
kiss of life (retired)
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mi 10-ka zle wyrysowala trase moze ze 2-3 razy (ale z reguly bylo odchylenie na samym pcozatku, po niewielkim dystansie bylo ok). biegam z nia juz jakies 3 miechy srednio po 80-100km tygodniowo, 80% w terenie, takze w lesie. tu naprawde nie moge miec zastrzezen (choc jak juz gdzies pisalem, interwal pomiaru 6 sekund to zdecydowanie za duzo, w tatrach jak sie biega kretymi sciezkami (np. skosne trawersy) 10-ka potrafila pomylic sie o np 5 km !!!! (na 30-stu).

natomiast najwieksze zastrzezenia mam do bateri, krotki czas podawany przez producenta zdaje sie byc jeszcze krotszy w rzeczywistosci (niedawno z pelnego naladowania zdechl po 4 godzinach)...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ