Łódź Maraton Dbam o Zdrowie - 13.04.2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
sepq
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

sochers pisze:http://www.lodzmaraton.pl/zmiany-w-orga ... -miejskiej
W takim razie muszę zwrócić honor organizatorom. Stanęli na wysokości zadania. Przepraszam, że nie wierzyłem w to, że jakakolwiek informacja na temat utrudnień w ruchu pojawi się na stronie.
PKO
Kloszardnww
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37:58
Życiówka w maratonie: 2:57:43

Nieprzeczytany post

Ktoś ma doświadczenie z zeszłego roku czy biuro zawodów było otwarte trochę dłużej niż jest to zapisane w regulaminie?

Jestem ze Śląska i będę w Łodzi dopiero w sobotę ok godziny 18. Więc mam problem z odbiorem pakietu startowego.
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na https://www.facebook.com/lodzmaraton pojawiło się zdjęcie medalu. Jak wrażenia?
[narzekanie "mode on"]Powiem szczerze, że widziałem ładniejsze. To już na 10 km jest o wiele lepszy, nie wspominając o biegu dla dzieci.[narzekanie "mode off"]
Obrazek
Awatar użytkownika
Aherus
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45:46
Życiówka w maratonie: 4:08:20

Nieprzeczytany post

Zbyt mało akcentów DOZ na medalu, tak samo jak i słowo MARATON zamiast MARATHON. Wiadomo, że to kwestia gustu, ale mnie się totalnie nie podoba. Zero akcentów miasta.
Obrazek
Awatar użytkownika
maro1910
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42:34
Życiówka w maratonie: 3:28:57

Nieprzeczytany post

Ale kaszan... Dupy nie urywa. Najpierw ta koszulka, teraz ten medal :echech:
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Panowie - przecież to tylko jeszcze jeden kawałek blachy do szuflady. Biegamy dla siebie a nie dla tej blachy. A sam medal? Prosty. I chyba taki powinien być :) Do zobaczenia w Łodzi :)
Awatar użytkownika
maro1910
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42:34
Życiówka w maratonie: 3:28:57

Nieprzeczytany post

Pełna zgoda w tym temacie. Pewnie, że biegamy dla swojej przyjemności, taki maraton to nagroda za cięzkie tyranie przez całą zimę :usmiech: lub kara za opitalanie się :oczko: Nie zmienia to faktu, że do medalu, który co prawda jest tylko dodatkiem, mogli się choć trochę przyłożyć, a nie zrobic go na odpierd*l... Zawsze to jakaś pamiątka, która właśnie z tej kupy żelastwa w szufladzie mogłaby się trochę wyróżniać :usmiech: Pozdro i do zobaczyska na starcie :hej:
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Panowie - przecież to tylko jeszcze jeden kawałek blachy do szuflady. Biegamy dla siebie a nie dla tej blachy. A sam medal? Prosty. I chyba taki powinien być :) Do zobaczenia w Łodzi :)
Of kors, że nie biegamy dla medali, ale dla... koszulek technicznych ;) A jak już wpadnie taki bonus jak chemia niemiecka w postaci Perwolla - Święty Graal każdego Polaka [dodatek do pakietu w Berlinie - zapewne pamiętasz :) ]. Wtedy to już w ogóle jest szał!!!!11

A tak całkiem serio, to myślałem nad tym, czy w ogóle brać udział w dyskusji nad tym jak wygląda medal. Z jednej strony oczywistym jest, że życiówka jest przecież od niego ważniejsza. Nie mówiąc już o atmosferze! Motylach-pronatorach w brzuchu na kilka dni przed startem! Z drugiej jednak, pokazując go trzeba się liczyć z opinią. Moja jest taka, że brakuje mi tam jakiegoś charakterystycznego "czegoś" dla Łodzi, co ma np. medal na 10 km.

Taki bonus z wczoraj: na ostatnim półmaratonie w Żywcu, w trakcie biegu wtarłem sobie sól z czoła w powieki. Do tej pory nie wiem co było tego powodem. Podbieg na 18 km? Pogoda? Zmęczenie? Chęć zmiany czegoś w życiu? Nie wiem... jakoś tak się stało. Powieki ogólnie zaczerwienione i nieco swędzące... [i tutaj zakończę opis nie wchodząc w szczegóły]. Ostatnio pomogła mi pewna maść pewnej firmy. Niestety jest do zdobycia na receptę, a znając długość kolejek do lekarzy specjalistów, receptę otrzymałbym przed kolejnym łódzkim maratonem. Wchodzę więc do apteki i grzecznie pytam, czy istnieje szansa sprzedaży tej maści, że receptę doniosę od razu gdy ją otrzymam od lekarza. Niestety uzyskałem negatywną odpowiedź. No to myślę... uderzę w czułą strunę. Przedstawiam, że w niedzielę biegnę w Łodzi w maratonie sygnowanym przez sieć Waszej apteki i zamierzam walczyć o życiówkę, a z takimi powiekami może być problem ;)

Farmaceutka: teraz to mnie pan chce złamać na maraton?!?
Autor niniejszego postu: chyba tak ;)

Za 2 minuty przyniosła mi maść.

Dzisiaj się rejestruję do lekarza i zgodnie z umową donoszę receptę.
Obrazek
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

Ja bym wolał ten dzieciecy ;P bo faktycznie, zadu nie urywa, a szkoda, bo debiutancki. Ale z 2 strony - na zdjęciu jak będę trzymał go w łapie po przebiegnięciu mety nie będzie widać szczegółów :P
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Panowie - przecież to tylko jeszcze jeden kawałek blachy do szuflady. Biegamy dla siebie a nie dla tej blachy. A sam medal? Prosty. I chyba taki powinien być :) Do zobaczenia w Łodzi :)
Biegniesz?
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegnę!... ale od razu przyznaję się, że choć jestem obecnie zarejestrowany i na maraton i na 10 kilometrów to jednak wezmę udział w tym krótszym biegu :) Przez długi czas w ogóle nie biegałem (kontuzja biodra, z którą ciągle walczę). Do tego doszło złe prowadzenie się. I tak naprawdę mimo, iż wróciłem do biegania w poprzednim tygodniu (mimo zaleceń lekarza nie umiem usiedzieć w domu), zaliczyłem kilka biegów po 10+ kilometrów i jeden 20+, to wciąż czuję się jak kilka lat temu, kiedy zaczynałem biegać :) Dzisiaj podczas naprawdę fantastycznego treningu (opisałem go na blogu) przeszła mi przez głowę myśl, żeby jednak dać się ponieść fantazji i spróbować ukończyć maraton w Łodzi. Jednak szybko się zreflektowałem, że to nie fantazja tylko głupota :)
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Biegnę!... ale od razu przyznaję się, że choć jestem obecnie zarejestrowany i na maraton i na 10 kilometrów to jednak wezmę udział w tym krótszym biegu :)
No to sie poscigamy ;-) Chociaz w mojej obecnej formie ciezko o sciganiu mowic :ojoj:
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

Mały89 przerabiałem w zime to co Ty, z kontuzją, z przyrostem wagi... jest już po problemie, czego i Tobie życze...
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fantom - powiem tak - złamię 50 minut i będę jak te pieluszki z telewizji - HAPPY :) Także jeżeli też masz podobne plany to szykuje się zacięty bój :D

Mariusz - ja to widzę tak: niebieganie nam nie służy :)
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Fantom - powiem tak - złamię 50 minut i będę jak te pieluszki z telewizji - HAPPY :) Także jeżeli też masz podobne plany to szykuje się zacięty bój :D

Mariusz - ja to widzę tak: niebieganie nam nie służy :)
Eeee no nie wierze. Na 45 to polecimy...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ