ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Ma_tika, polowka ma duzo mniej atrakcyjna trase. Na calym maratonie zwiedzasz praktycznie caly Paryz, a mi o to glownie chodzi, by bieg mial atrakcyjma trase :hej:
PKO
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ASK nie chcę Cię martwić, ale możesz po kilku godzinach biegu całkiem zobojętnieć na uroki Paryża :taktak:
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:a na Paryż w tym roku też bylo losowanie? bo 41 tys. uczestników robi wrażenie :)
pobiegłabym w Paryżu, ale półmaraton.
Nie na ten rok nie było losowania. I szybko rozeszły się tylko te miejsca po 70 i 80 EUR.
Dalej był już luz. Ja się zapisywałem chyba po 3-4 miesiącach od startu zapisów. Tyle, że w najdroższej puli.
Ale nie wiem czy na kolejny rok coś nie pomieszają, bo coś tam się już na stronie pojawiło.
Obrazek
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Doroteczka pisze:Właśnie Kachita, gdzie planujesz start?
Düsseldorf :)

We Wrocławiu świeci słoneczko, a mi się nie chce strasznie wychodzić... No ale wyjdę. Chyba ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ania102 pisze:Ma_tika gratuluję! Jesteś szybka:-)

charm czy znasz może w Warszawie jakieś dobre miejsce do nauki tańca irlandzkiego dla dziecka? Już rok temu szukałam, ale ten rok córa ma na popołudnie i nie chciałam jej męczyć.
niestety nie :(
ze śląska jestem....

ale najprościej rozejrzeć się po lokalnych zespołach, zagadać po występie, i jeśli nie uczą, to na pewno wiedzą, gdzie uczą ;)

co do pogody - tu jest pięknie, słonecznie, wręcz idealnie...
ale i tak nie dam rady dzisiaj.... praca :(
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

wylazłam w końcu :bum: ciagnełam za sobą moją biedną nogę :ojoj:
ale od razu mi lepiej :taktak:

ania102 ty chudzielcu :hej: minę masz sportową, no co :spoczko:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ania102 pisze:ASK nie chcę Cię martwić, ale możesz po kilku godzinach biegu całkiem zobojętnieć na uroki Paryża :taktak:
hehe, tez tak mysle :)
po połowce w Berlinie, wedrujac nastepnego dnia po Unter den Linden, powiedziałam meżowi "o biegłam tędy wczoraj. tylko że nie wiem w którym kierunku" :bum:
bieganie ze zwiedzaniem da się połączyć, a jakże, ale na zasadzie 2 oddzielnych aktywności :) Ja biegam na zasadzie zadaniowej - mam dobiec do mety w dobrym stylu, widoczki na trasie mają drugorzędne znaczenie ;-) Naprawdę mogłabym przebiec obok wiezy Eiffela i nie zauważyć :jatylko:
ania102 pisze:Oczywiście pobiegałam i od razu zrobiło mi się lepiej - trochę się uspokoiłam. Co prawda bez przebieżek, ale jednak. Na samą myśl o szybkim bieganiu czułam się słabo :bum:
jak Ty robisz te przebieżki? to jest naprawdę fajne urozmaicenie treningu, ale pod warunkiem, że nie próbujesz robić tego na dystansie 1000 m ;-) I nie na każdym treningu, raz w tyg. wystarczy. 60 - 100 m., max. 10 powtórzeń, ale i mniej może być, przerwa w marszu do pełnego wypoczynku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 58:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ania mega super skupiona mina! I chuda jesteś niesamowicie :D :D Jak maratonka :D

Mi też się wydaje, że bieg - maraton i zwiedzanie to średnio się łączy...zwłaszcza pewnie pod koniec dystansu ;)
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl :)
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam nadzieje, ze wszystko bedzie kwestia tempa. Zamierzam przygotowywac sie na wynik, a biec tak, by zwiedzac. Turystyka maratonowa to moj glowny cel. Na wynik moge sobie biec w domu.
Polmaraton w Palma de Mallorca wspominam mile, glosno komentowalismy mijane zabytki, piekne koscioly, rozety, kawiarenki, ludzi. Byl nawet pomysl, by usiasc na chwile na kawke :hej: Sobotka tez ok, ale troche slabiej, bo bieglam sama i nie wszyscy wspolbiegacze chcieli gadac. Mysle ze 5 km to juz bym raczej robila dla wyniku, ale czy warto dla 5 km jechac na drugi koniec Europy?
A finisz Paryza jest akurat w miejscu, ktore dobrze znam, wiec moze sie obyc bez zwiedzania.
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

dyszke jedynie bylam w stanie :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dobrze, że poleciałaś :hej:
kurka, oglądałam dzis ten maraton w Paryżewie, cudnie tam jest :usmiech: więc ASK zazdraszczam :D

ja w sumie biegam w cudnych miejscach-morze, plaża, wiatraki, górki, no po prostu miodzio trasy :bum: kocham mieszkac nad morzem :taktak:
komentarze
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a propos maratonu i zwiedzania - o ile w ogóle miałabym przebiec maraton (bo jak wiadomo nie palę się do tego królewskiego dystansu :bleble: ), to ten w winnicach, o już mam - http://maratonwinnic.pl/ Z tym że nie wiem czy zatrzymując się na każdą degustację zmieścilabym się limicie czasu, i czy w ogóle bym to ukonczyła :bum:
Obrazek
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hahahaa :hahaha:
komentarze
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika, chetnie dolacze :lalala:
Edit: czytalam regulamin, wchodze w to!
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2014, 20:23 przez ASK, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Maraton winnic biegłam jako mój debiut - limit to 7 godzin, więc czasu jest naprawdę sporo, m.in. dlatego się zapisałam. No i ze względu na pitstopy w winnicach :spoko: I owszem, w trakcie degustowałam różne trunki, aczkolwiek symbolycznie :hahaha:
Ale z tego co wiem, część osób, widząc w ostatniej winnicy (ok. 2 km przed metą), że mają jeszcze sporo ponad dwie godziny czasu do limitu, postanowiła usiąść i podegustować nieco bardziej ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ