To się nadaje do hasła reklamowego w każdej knajpieMarek82 pisze: ... facet tyje ze strachu przed głodem

Sorry, ale to bzdura. Organizm z jednym posiłkiem (np. śniadanie o 7 rano) dostanie mega bombę, a później przez 12 godzin nic i kolacja o 19 - druga bomba. Organizm może się do tego przyzwyczaić i nawet czuć dobrze, ale na pewno ciało nie będzie dobrze wyglądać.WojtekM pisze:- musisz organizmowi dostarczyć tych składników, których potrzebuje. a czy dostarczysz ich w 6 posiłkach, czy w dwóch - to nie ma najmniejszego znaczenia. pod warunkiem, że Twój organizm będzie się z tym dobrze czuł.
Po pierwsze bardzo duże posiłki dostarczą za dużą ilość wartości, których nie będziemy w stanie przetrawić.Qba Krause pisze:a dlaczego ciało nie będzie dobrze wyglądać? rozwin myśl.
Ja też chcę się dowiedzieć jak najwięcej, ale 2 posiłki są sprzeczne z tym, czego dowiedziałem się właśnie tutaj i co sprawdzałem na sobie. Nie byłeś niemiły, ale rozumiałem do czego zmierzaszQba Krause pisze:po prostu próbuję się w rozmowach jak najwięcej dowiedzieć, a w twoich wypowiedziach było tyle pewności, że uznałem, iż masz mocne podstawy dla swoich twierdzeńsorry, jeśli byłem niemiły
Wojtek, czy po takim śniadaniu jesz dopiero obiad po jakichś 8-9 godzinach? Nie odczuwasz głodu przez ten czas? No i warzyw jakoś mało.WojtekM pisze:na przykład na śniadanie jajecznica z boczkiem + pieczywo. nie trzeba tego wiadra zjeść, aby było całkiem kalorycznie.
albo mozzarella polana oliwą + pieczywo. a do tego może być jajko, pomidor. kto każe wiadro mozzarelli zjeść?