ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Stara Dama pisze:Charm, zapisałam się na bieg w Jastrzębiu, więc się spotkamy :usmiech:
:hej:

cieszę się, że burasiątka się podobają :D
dla mnie zawsze zostaną małymi wystraszonymi wypłoszami - adoptowałam je, jak miały 3,5 miesiąca ;)
Obrazek

co do rozróżniania - to przecież zupełnie inne koty są :ble:

Obrazek

Guree - ten po prawej - ma odrobinę więcej białego przy pyszczku, a a Beeju malutką białą plamkę na krawatce ;)
poza tym - zupełnie inne oczy, inne pyszczki, itd ;)

Guree:
Obrazek

Beeju:
Obrazek

No i zupełnie inaczej się zachowują
Guree jest namolnym pieszczochem śpiącym ze mną (czasem tż marudzi, że go bury odkrywa...), często wchodzi w środek, chce być głaskany zawsze, wszędzie i przez każdego, kto tylko się nawinie, wita gości, włazi na kolana, i zawsze domaga się jedzenia ;)
to jakaś dziwna mutacja genetyczna, tzn krzyżówka kota i 6kg maskotki ;)
Obrazek

Beeju jest namolnym pieszczochem śpiącym ze mną, przytulającym się do mnie w każdym dostępnym momencie, gdy zakładam skarpetki, siedzę w wc, itd... 6kg czystej miłości :hej:
poza tym pomysłowy Dobromir otwierający szufladki, torebki, zamki błyskawiczne, szafy, uwielbiający skakać za rzucanymi łakociami
Obrazek
poza tym bardzo ostrożny - boi się obcych, dźwięków telefonu, głośniej włączonego radia, itd...
ale poza tym ciągle wystawia do głaskania centkowany brzuchalek ;)
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Cześć, ja dziś znów od 6 nowego czasu na nogach, wiec udało mi się rano zaliczyć małe bieganko. W łóżku spać Florkowi nie pozwoliliśmy, ale nadal walczymy z siusianiem, dziś pomimo wczesnej pobudki nie zdążyliśmy nawet wyjść z sypialni, jak podłoga była zlana. Poza tym walczymy z wskakiwaniem łapami na ławę i stół i z zabieraniem dzieciom jedzenia. Z tą nauką czystości to najbardziej sobie na razie nie radzę. Tak mnie rano skołował, najpierw to siku na podłogę, później po spacerze nie chciał zostać sam w domu, jak reszta rodziny spała na górze, że nawet zapomniałam wziąć na trening muzykę i tak biegnę sobie, biegnę, myślę i myślę i nie wiedziałam skąd tyle czasu do myślenia mi się wzięło, dopiero pod koniec załapałam, że nie wzięłam muzyki.

Wklejam Florka już u nas. Słodziak i pieszczoch.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeju jeju, jaki piękny Florek! :uuusmiech: Baaaaardzo bym chciała psa, ech. Odkąd pamiętam, mieliśmy psa albo nawet i dwa w domu i bardzo mi brakuje psiego towarzysza, ale przy moim trybie pracy to niemożliwe :ech:

Po weekendzie w Rzymie bolą mnie nogi - tam jest cały czas pod górę! :hej: A nawet jak jest chwilę z górki, to potem znowu jest pod górę :hej: Maraton w Rzymie musi się liczyć jako górski jak nic :hej: ALe było bosko i teraz wracam do treningów, bo czasu coraz mniej :ojoj:

I gratulacje dla wszystkich za połówki! Świetne czasy wybiegalyście :taktak:
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23

Nieprzeczytany post

ASK Florek prezentuje się fantastycznie,jest taki słodki i uroczy :taktak:
Niestety nauka czystości musi trochę potrwać,trzeba dużo cierpliwości.

Ania ja wierze,że złamiesz tą 4,uwierz i Ty!!!!

Dziewczyny te Wasze kotki są urocze.Mój też jest fajoski,mimo iż siusia mi do doniczek,budzi o 5,bo głodny,ale cóż zakochałam się w nim :oczko:
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 58:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Florek jest przepiękny! :) Nauka czystości to dość żmudna robota, ale w końcu przyniesie efekty. Trzeba być cierpliwym i konsekwentnym.

Charm genialne fotki!! :)

Ania102 trzymam kciuki za maraton! Najważniejsze, żebyś dobrze się bawiła i bieganie nadal sprawiało Ci radość...a wynik...to taka poboczna sprawa :bum:

Szelma a jakieś fotki z Rzymu? :D
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl :)
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Charm, skąd takie nietypowe imiona kotów?

Moja kotka śpi koło poduszki zwinięta w kłębek. Jak tylko usłyszy, że się obudziłam, to zaraz mruczy i domaga się głaskania, po czym gryzie mnie, bo czas na głaskanie już się skończył i jest czas na mycie. :hahaha: Mój syn stwierdził kiedyś, ze to dr Jekyll i Pan Hyde, bo w jednej chwili z mruczącego futrzaka zmienia się z dzikiego tygrysa, który rzuca się z zębami i pazurami.
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Doroteczka, mówisz i masz :usmiech:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gryzzelda pisze:
papillon pisze: Dzisiaj padł pulsometr przed wyjściem z domu i biegałam na samopoczucie. Nie wiem kurka wyszło o wiele lepiej niż bujałam się w granicach 70-75 % HRmax
biegało mi się dobrze trochę musiałam się stopować bo momentami miałam zrywy lepsza muza i szło!
Ale czasowo wyszło o niebo lepiej jakieś 7 i pół min z hakiem a trening miałam 10 min BS na 3 min marszu...
A nie mowilysmy ci od roku zebys to ustrojstwo wywalila? :hahaha:

Gryziu i owszem chylę czoła!!! Jednak jest jedno małe ale! Że jednak trening powinien być w spokojnym tempie by wykorzystać to na maxa. Zbyt szybkie bieganie czyli np 2 zakres gdy miał być pierwszy wydłuży czas regeneracji, o spalaniu mięśni nie wspomnę... Wg moje pulsometru biegam stanowczo za szybko jeśli miałabym być na 1 zakresie to mogłabym zacząć się wlec truchtem czy marszem. Nie umiem oszacować intensywności treningu względem swojej osoby.

A co do kociastych to 2 z nich wariują mi przed oczami
P3294368 - Kopia.JPG
a Bąbel nasz ex bezdomniak ma jakieś naleciałości postoczniowe i grzecznie pakuje się na sen do kartonika
P3264345 - Kopia.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

ależ tu zwierzakowo. :hej: :hahaha: a może ja forum pomyliłam? :lalala: :spoko:

ja nie mam pojęcia w jakich ja zakresach biegam, wiem, kiedy jest szybko, średnio, a kiedy slimaczo :sss: nooo tak mniej więcej :bum:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

papillonku, ależ ładnie Twoje buty biegowe wyglądają na półeczce. Widać, ze jesteś estetką, nawet koty mascia dopasowane do wnętrza :hejhej:
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK pisze:papillonku, ależ ładnie Twoje buty biegowe wyglądają na półeczce. Widać, ze jesteś estetką, nawet koty mascia dopasowane do wnętrza :hejhej:
No trochę jestem na punkcie dopasowań wszelkiej maści szurnięta koty wyszły przypadkiem lub może moje wnętrza dopasowałam do nich :hej:
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
emmy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

papillon pisze:
No trochę jestem na punkcie dopasowań wszelkiej maści szurnięta koty wyszły przypadkiem lub może moje wnętrza dopasowałam do nich :hej:

Teraz rozumiem dlaczego nie biegasz:)
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

emmy pisze:
papillon pisze:

Emmy, a ja nie rozumiem :hej: oświeć mnie?
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

katekate pisze:ależ tu zwierzakowo. :hej: :hahaha: a może ja forum pomyliłam? :lalala: :spoko:
to przeze mnie... :ojoj:
ale postaram się więcej nie spamować moimi burasiątkami ;-)
Doroteczka pisze:Charm genialne fotki!! :)
dziękuję <brakuje mi rumieniącej się emotki ;-) >
Stara Dama pisze:Charm, skąd takie nietypowe imiona kotów?
bo jakoś nie chciałam, żeby bure nazywały się jakoś bardzo typowo, poza tym są dwa - to rodzeństwo z jednego miotu, i chciałam, żeby imiona jakoś się z nimi kojarzyły, a bure były niemal identyczne... wiec zaczęłam szukać w różnych słownikach ;-)
jedyne, co je wtedy odróżniało, to odcień - jeden bardziej szary, drugi bardziej beżowy...
Guree to po prostu szary, Beeju beżowy ;)
http://pl.wiktionary.org/wiki/Indeks:Ja ... i_-_Kolory

Stara Dama pisze:Moja kotka śpi koło poduszki zwinięta w kłębek. Jak tylko usłyszy, że się obudziłam, to zaraz mruczy i domaga się głaskania, po czym gryzie mnie, bo czas na głaskanie już się skończył i jest czas na mycie. :hahaha: Mój syn stwierdził kiedyś, ze to dr Jekyll i Pan Hyde, bo w jednej chwili z mruczącego futrzaka zmienia się z dzikiego tygrysa, który rzuca się z zębami i pazurami.
czyli prawie typowy kot ;-)
papillon pisze:
ASK pisze:papillonku, ależ ładnie Twoje buty biegowe wyglądają na półeczce. Widać, ze jesteś estetką, nawet koty mascia dopasowane do wnętrza :hejhej:
Zdecydowanie wnętrze idealnie dopasowane do kotów ;-)
zastanawiam się tylko, jak dopasowałabyś wnętrze do szylkretki albo tri :hahaha:
a serio - koty piękne :)
i jaki moment wspinaczki uchwycony :hej:
papillon pisze:
emmy pisze:
papillon pisze:

Emmy, a ja nie rozumiem :hej: oświeć mnie?
myślę, że ma to związek z pięknie ustawionymi na półce butami - takie czyste, piękne ;-)
warstwa brudu zepsułaby kompozycję... :bum:
katekate pisze:ja nie mam pojęcia w jakich ja zakresach biegam, wiem, kiedy jest szybko, średnio, a kiedy slimaczo :sss: nooo tak mniej więcej :bum:
ja ostatnio głównie ślimaczo, ale postaram się popracować nad zmianą tego :bum:
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Charm
myślę, że ma to związek z pięknie ustawionymi na półce butami - takie czyste, piękne ;-)
warstwa brudu zepsułaby kompozycję... :bum:
Bo to nowe letnie buty, jeszcze ich nie używałam do biegania, póki co maltretuje jeszcze stare salomony po błocie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ