neevle - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

majak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja by się ustawił na 1,50 bo tak jak mówisz, nie warto się na początku spinać, bo później może to troszkę kosztować.
Ale jak możesz to ustaw się zaras za zającem.
Według mnie pykniesz te 1.50 z placem w ... :usmiech:
powodzenia :uuusmiech:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wypass
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53min 56s

Nieprzeczytany post

Powodzenia w niedzielę....
Widzę na run-logu, że biegasz w Duramo 5... i to nawet sporo...jak się sprawują...?
Myślałem o Gel Pulse 5, ale chyba przekroczą mój budżet... i pomyślałem o duramo....
Fretka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:33
Życiówka w maratonie: 3:49:58

Nieprzeczytany post

Ja też bym się też ustawiła jak najbliżej zająca na 1:50, ale tylko jeśli jesteś pewna, że po 10km będzie gdzieś szerszy kawałek na wyprzedzanie i trochę się rozluźni.
Jak ma być 15 tyś ludzi to może być ciężko z mijaniem tych słabnących na początku i to może być super frustrujące, prawdę mówiąc nawet nie umiem sobie wyobrazić takiej liczby biegaczy w jednym miejscu.

Masz możliwość kontrolowania tempa na bieżąco? Bo z doświadczenia wiem, że na podbiegach i zakrętach (mosty, skwerki, cokolwiek innego) cały tłum zwalnia i ciężko coś z tym zrobić. Ja akurat uda mam porządne i podbiegi umiem robić, więc wtedy zawsze ustawiam się na wewnętrznych/zewnętrznych i staram się wyprzedzać, potem wychodzi, że to ja biegłam równym tempem, a pozostali zwalniali.
5km - 22:20
10km - 48:33
półmaraton - 1:45:37
maraton - 3:49:58
GARMIN ; BLOG ; KOMENTARZE
Awatar użytkownika
neevle
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:11

Nieprzeczytany post

Widzę na run-logu, że biegasz w Duramo 5... i to nawet sporo...jak się sprawują...?
Ja chyba nie jestem kompetentną osobą jeśli chodzi o wypowiadanie się na temat butów, bo miałam do czynienia jedynie z kilkoma parami, a Duramo w ogóle były moimi pierwszymi butami biegowymi. Fajny kapeć do klepania kilometrów. Jedyne buty, których nie musiałam "docierać", tzn. nie powodowały żadnych problemów w pierwszym okresie użytkowania. Teraz już się podeszwa uklepała, ale na krótsze bieganie ujdą, dociągnę w nich do 2k na pewno. Wnętrze buta jest już w paru miejscach uszkodzone i lekko przetarła się siateczka na przodzie, ale nic nie obciera. Aha, i chyba są najbardziej przewiewne spośród tych całych czterech par, których używałam. A że są tanie, to myślę o kupnie następnych. ;)
Masz możliwość kontrolowania tempa na bieżąco? Bo z doświadczenia wiem, że na podbiegach i zakrętach (mosty, skwerki, cokolwiek innego) cały tłum zwalnia i ciężko coś z tym zrobić.
Racja! Na Biegu Niepodległości dość mnie to irytowało, bo tak jak piszesz wszyscy zwolnili na podbiegu na wiadukt i... nawet nie było ich jak wyprzedzić, bo było wąsko. Na PMW jedynym poważnym podbiegiem jest Agrykola w okolicach 15km, do tego czasu stawka powinna się rozciągnąć. Niestety tempo mogę kontrolować tylko przy pomocy stopera i opaski z międzyczasami.
Co do szerokości trasy, to ta jest znowu tak "inteligentnie" poprowadzona, że wąskie ulice w okolicach starego miasta są na początku. Luz będzie dopiero nad Wisłą w okolicach od 7km do 13km, więc nie tak źle. Poza tym liczę, że ta przerwa między pierwszą a drugą falą pomoże - teoretycznie powinnam ją mieć bezpośrednio przed sobą.

Chyba czuję się przekonana. :hej:
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
Awatar użytkownika
wypass
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

neevle pisze:
Ja chyba nie jestem kompetentną osobą jeśli chodzi o wypowiadanie się na temat butów, bo miałam do czynienia jedynie z kilkoma parami, a Duramo w ogóle były moimi pierwszymi butami biegowymi. Fajny kapeć do klepania kilometrów. Jedyne buty, których nie musiałam "docierać", tzn. nie powodowały żadnych problemów w pierwszym okresie użytkowania. Teraz już się podeszwa uklepała, ale na krótsze bieganie ujdą, dociągnę w nich do 2k na pewno. Wnętrze buta jest już w paru miejscach uszkodzone i lekko przetarła się siateczka na przodzie, ale nic nie obciera. Aha, i chyba są najbardziej przewiewne spośród tych całych czterech par, których używałam. A że są tanie, to myślę o kupnie następnych. ;)
Dzięki, masz za sobą 4 pary, a ja jedną... :spoczko:
Jak Ci się dobrze biegało to pewnie nie tylko Tobie...
Patrzyłem po necie, 5 w moim wielkim rozmiarze nie ma...natomiast przymierzyłem sobie w inter sporcie Duramo 6....
Czułem się w nich wygodnie...i chyba przekonałem się, że moje już dawno się wybiły...a maja 500km...i siateczki już dawno są porwane.... :trup:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

powodzenia na niedzielę :) !!!
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powodzenia! :)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Fretka
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Będę trzymać kciuki.
Link do wyników online mogą dodać w ostatniej chwili. Powodzenia!
Awatar użytkownika
wypass
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kibiców masz oczywiście ! :taktak:
Ja polowałem w tym roku na koszulkę z Lublina...ale niestety... :smutek:
majak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wypass pisze:Kibiców masz oczywiście ! :taktak:
A jakże, niektórzy nawet będą aż do Agrykoli, bo dalej nie wiem czy dam radę :nienie:
Awatar użytkownika
neevle
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:11

Nieprzeczytany post

Miło czytać. :]
To jak to się mówiło... nie dziękuję. ;)
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
Awatar użytkownika
wypass
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powodzenia! :spoczko:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gratulacje!!
na ile czas mi pozwalał śledziłam Twoje międzyczasy; wydaje się, że w drugiej połowie lekko nie było;) ale i tak - godzina pięćdziesiąt złamane:) super!
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratki! Piękna pogoda, piękny wynik, czego chcieć więcej :)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Fretka
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Gratulacje!
złamane 1:50 i równy bieg.
Byłam ciekawa słynnej Agrykoli i po tym jak dzisiaj w internetowej transmisji zobaczyłam jak to wygląda, to stwierdzam, że krakowski półmaraton jest płaski jak stół w porównaniu :)
ODPOWIEDZ