Jaka opaska na głowę?

Awatar użytkownika
Marek82
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szukam dobrej opaski na głowę, która byłaby w stanie zatamować litry potu spływające do oczu. W czapce się gotuję (chociaż poniżej +5C fajnie jest zaczynać bieg w nakryciu głowy), a opaska z bawełny wystarcza na 5-10 minut, później zalewa mi oczy i do końca dnia mam problemy ze wzrokiem.
Domyślam się, że wystarczy gruba frotka, ale może macie sprawdzone modele, konkretne opaski?
A może jest jakiś sprawdzony sposób na "mgłę" w oczach po treningu? :)
Obrazek
moje bieganie - mój blog-motywator
Contexto - moja praca
PKO
nokss
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marek82 ja zamiast opaski na czoło używam opaski z froty na nadgarstek. Jak potrzeba, to przecieram nią czoło. - Patent ten wziąłem z kosza.
Awatar użytkownika
barberry
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam taką http://www.runnersclub.pl/product-pol-1 ... -WRAP.html(poleconą tu na forum ;)) i bardzo sobie chwalę. Cieniutka, świetnie sie trzyma, nic nie podjeżdża do góry. Po biegu kompletnie mokra ale nic nie kapie:)

Tyle, ze jest specyficznie szeroka-mnie akurat o taka chodziło bo fajnie leży na włosach związanych w kucyk, ale nie każdemu (zwłaszcza mężczyźnie) bedzie pasować.
Awatar użytkownika
Marek82
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@barberry, dzięki za linka. Mam malutko włosów i wysokie czoło, więc szerokość opaski to nie problem :)))
@nokss, również się wspomagałem opaską z nadgarstka, ale gdy biegam w okularach (o tym nie wspomniałem wcześniej) jestem w stanie zetrzeć tylko część czoła, a reszta spływa do oczu :(
Obrazek
moje bieganie - mój blog-motywator
Contexto - moja praca
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Jakikolwiek Buff powinien Ci się dobrze sprawdzić. U mnie działa.
Awatar użytkownika
pepek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Proponuję Ci opaski jakich używają biegacze narciarscy, marki Swix albo Trimtex.
http://trimtexsport.com/produkt/bi-elas ... -headband/
Są naprawdę bardzo dobre. W zimie trochę izolują, a w cieplejsze dni sprawnie odprowadzają nadmiar wilgoci. Nie wiem tylko czy u nas można to gdzieś kupić. Ja swoją dostałem od znajomego z UK.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ