Grupa na 3:45

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
maro1910
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42:34
Życiówka w maratonie: 3:28:57

Nieprzeczytany post

U mnie ogólnie też objętości coraz mniej, poza wspomnianą trzydziestką. Trochę za to pracy nad prędkością. Lesambro, zdrowia życzę. Wiem, że taka infekcja jest strasznie upierdliwa :echech: ale na szczęście krótka :usmiech:
PKO
Awatar użytkownika
kamilv
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:53
Życiówka w maratonie: 3:40:00

Nieprzeczytany post

maro1910 pisze:Chyba tak to jest z tą regeneracją :oczko: Rok temu 2 tygodnie przed maratonem, w śniegu po kolana, który spadł na wielkanoc :orany: Machnęliśmy z kolegą, który wtedy przygotowywał się na <3:30 cięęężkiego trzydziestaka, od 20 km tak bluzgałem na wszystko do okola, że hej. Forma była na biegu, a taki trzydziestak wzmocnił psychicznie - nie poległem na tym śniegu, to maratonu nie pyknę? :hahaha:
Pamiętam te zeszłoroczne wybiegania w śniegu po jajca :hahaha: Zajrzałem w notatki i ostatnie prawie 30k miałem 3 tyg. przed maratonem, a we wtorek po Wielkanocy zrobiłem mocnego śnieżnego crossa po łagiewnickich górkach.
Ostatnio zauważyłem że się szybko regeneruję, pewnie sobie mogę pozwolić na ostatnie 2 wybiegania dziś i w niedzielę bez forsowania tempa, tak po ok. 20k każde, jeszcze nie wiem jak będę miał czas. Potem kilometrówki w środku tygodnia, w następną niedzielę dycha na Julianowie i ostatni tydzień luzowania.
Mój numer 1045.
Zdrówka i formy dla wszystkich!
Awatar użytkownika
maro1910
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dziś zrobiłem sobie dyszkę po najtrudniej zapowiadającym się odcinku Wycieczkowa-Okólna-Łagiewnicka, miało być po 5:00, a wyszło po 4:49, więc chyba nie jest tak najgorzej z tymi Łagiewnikami :oczko: ale po kolei. Wycieczkowa zaczyna się maleńkim podbiegiem, potem ciągle z górki ponad 2 kilosy. W okolicy parkingu w Arturówku delikatny podbieg, i tak na zmianę trochę w górę trochę w dół, ale wszystko to na luzie. Końcówka Wycieczkowej to naprawdę mocny, ale krótki, ok 200m podbieg - ok 18km trasy, po którym powoli zacznie się robić bardziej płasko, a po zakręcie na Okólnej jest cały czas z górki, aż do 20km - ul. Łagiewnicka. Tutaj ok 800m podbieg w środkowej części mocniejszy, trochę się ciągnie. Dalej znowu z górki. W okolicach ul. Przepiórczej ok. 22km trasy znowu niezły, 500m podbieg. A po nim już w dół :spoczko: Ogólnie wiadomo, trochę się trzeba przyłożyć w tej części biegu, ale tragedii nie ma :usmiech: Mam nadzieję, że kolegom spoza Łodzi trochę ten opis pomoże. Pozdro :usmiech:
lesambro
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki Maro za opis. W twojej ocenie, da się tam utrzymać tempo bez zbytniego szarpania, czy lepiej będzie trochę zwolnić?
Awatar użytkownika
maro1910
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Myślę, że da radę bez zwalniania. Naprawdę stromo jest tylko na pierwszym z trzech wspomnianych podbiegów i tam ewentualnie można deczko zwolnić, chociaż ja nie zamierzam, bo mniej wiecej tam mam zwiększać tempo wg taktyki negatve split :hahaha: Generalnie zaraz po każdym podbiegu jest od razu w dół więc można szybko wyregulować przyspieszone tętno :spoczko:
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Długo zastanawiałem się na jaki wynik biec i decyzja chyba zapadła. Stanę na starcie gdzieś na końcu grupy na 3:45 tak by trafić w 3:50 Z przodu Wy za mną grupa na minimum czyli 4:00. Podobny manewr zastosowałem w Warszawie i się sprawdził więc czemu by teraz nie spróbować :hejhej:
Awatar użytkownika
Herflick
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Siemka po miesięcznej przerwie... niestety przez ten cały czas zmagałem się z infekcjami: gardło, zatoki (tragedia) w międzyczasie pobiegłem półmaraton w Paryżu 1:44:20.. przeżycie wspaniałe (40k ludzi).

Miesiąc temu miałem ambicję na 3:40 w maratonie ale będę biegł z pacemakerem jak najdłużej na 3:45 z ewentualnymi opcjami :) przyspieszenia lub zgonu. Jestem dobrej myśli i już nie mogę się doczekać. To będzie mój 3 maraton w rodzimej Łodzi i zapowiada się najbardziej pofałdowana trasa ale optymistycznie mniej więcej od połowy opada.

Hotmas: ja tak zrobiłem rok temu ... i się opłaciło .. 3:50 jakoś doleciałem na rezerwie.
maro1910: dzięki za super opis najtrudniejszego kawałka, po twoich czasach ani myśl człapać się z nami. Mam nadzieję przybijemy piątkę jak poczekasz te 15 minut :)
kamilv: Ciebie też się to tyczy :) poczekaj na piątkę :) hiehie
Mój numer startowy: 130
gg: 212072
Obrazek
Awatar użytkownika
maro1910
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Łooo, taki bieg na 40000 ludków to musi być coś :usmiech: Wiadomo, piątkę trzeba przybić musowo :oczko:
Awatar użytkownika
kamilv
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No ba, musimy przybić piątkę! :)
W niedzielę byłem Biegający z Wilkami, kilka km psiego fartleku po lesie z obydwoma półwilczkami. Wczoraj przedostatni akcent, 8x1k na mojej odmierzonej alejce na Zdrowiu, "pod górkę" po 4:15, "z górki" 4:08 do 3:55, lepiej niż myślałem. Wygląda że w niedzielę dyszkę na Julianowie sam z naszej grupki polecę. Poza tym już tylko spokojnie z przebieżkami, a podciąganie, pąpy i brzuchy to robię cały czas tak z przyzwyczajenia :)
Herflick, gratki za Paryż, mam nadzieję że kłopoty zdrowotne już za Tobą.
PaulinaC
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzień Dobry,
planuję 3:50....jest szansa że może gdzieś na trasie się zobaczymy.
Powodzenia :)
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

Dla chętnych, popełniłem 'pace band generator' w excelu (wkurzały mnie te które znajdowałem w necie) - są 3 możliwości, tempo równe, oraz 2 wartości Negative Split (różne współczynniki - da szybszych +2,3% a początku, dla wolniejszych +3,4% bodajże), 4 różne rodzaje wydruku do wyboru :) link tutaj

Trzeba wypełnić żółte pola, reszta liczy się sama.

W razie uwag, dajcie znać :)
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
Awatar użytkownika
kamilv
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Paulina, witamy i też życzymy powodzenia :)
Sochers, dzięki za linka.
Rozpiskę pewnie najpierw sam sobie zrobię a potem będę porównywał...
Wczoraj mocno pofałdowana dycha w Julianowskim w 46:59, nie doceniłem tej trasy, na pierwszym kółku kokodżambo i do przodu, na drugim zdychałem, dopiero w połowie trzeciego-ostatniego znowu wiatr w żagle. Może dobrze zrobi na superkompensację. W tym tygodniu już tylko 2-3x krótko i spokojnie z przebieżkami.
marcin1404
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 4:00:08

Nieprzeczytany post

U mnie od połowy zeszłego tygodnia już mocne luzowanie, nawet mocniejsze niż zakładają jakiekolwiek plany treningowe. Od kilku dni lekko boli mnie łydka. Nie jest to ból, który przeszkadzałby w bieganiu, ale na wszelki wypadek odpuszczam sobie już przyspieszenia czy przebieżki, żeby nie zrobić sobie kuku w ostatnich dniach przed startem. Wyjdę jeszcze ze dwa razy na spokojne rozbieganie, smaruję się ketoprofenem, odpoczywam i mam nadzieję, że w niedzielę wszystko będzie OK.

Moja rozpiska na 3:35 zakłada pierwszą piątkę po 5:20-5:15, 5:10 do 15 km, a potem coraz szybciej, ostatnie 7 km poniżej 5 min. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, bo zazwyczaj mam tendencję do zbyt szybkiego zaczynania. Wydaje mi się, że biegnę bardzo wolno, a na znaczniku kilometra zegarek pokazuje coś innego.

pozdrawiam
nr 1647, biegnę w biało-czerwonej koszulce od bieganie.pl :hejhej:
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

na prośbę jednego z użytkowników dodałem jeszcze 2 wersje opaski do wydruku (kilometr po kilometrze z czasem poszczególnych km i bez - ale wydrukowane nie na przemian, tylko jedno pod drugim, jakby ktoś zamiast jednej szerokiej wolał 2 cienkie opaski :) nowszy kalkulator TU <klik>
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
Awatar użytkownika
Herflick
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A czy Pacemakerzy ujawnili się gdzieś? Kto prowadzi naszą grupę.
gg: 212072
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ