Porządny stanik dla mnie ;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przepraszam, że się wtrącę, ale mam pytanie :)

Na znanym portalu aukcyjnym (nie wiem czy można pisać nazwę, ale chyba każdy wie o jaki chodzi) wpisując Shock Absorber wyskakuje duużo tanich modeli w cenach 60-80zł. I tu jest moje pytanie, czy on faktycznie będzie dobry ? Czy to są jakieś hm.. tańsze zamienniki ? Wstawiłabym jakieś linki, ale nie wiem czy można. Nie stać mnie na Shocka za 230 zł niestety.

No i nie wiem, czy "zaryzykować" i kupić, czy już lepiej podjechać do Decathlonu i tam jakiś wybrać w cenie do 80 zł. Co radzicie ? :)
I jeszcze raz przepraszam, że tak się wtrąciłam w wątek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Iseul pisze:Angielskie sklepy (z reguly tansze znacznie niz polskie) tez maja formularze zwrotu i nie robia najmniejszych problemow (sprawdzone wielokrotnie).
angielskie sklepy mają też często 28 dni na odesłanie - można sprawdzić w różnych fazach cyklu (np ja mam sporą różnicę)
przesyłka nieco droższa, ale ja zamawiałam najczęściej z kimś, no i blokowałam trochę kasy, zamawiałam z 5 sztuk, ze trzy modele, mierzyłam, zastanawiałam się, i zamawiałam jeden resztę oddsyłając ;)
Szarotka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Sammi pisze:Przepraszam, że się wtrącę, ale mam pytanie :)

Na znanym portalu aukcyjnym (nie wiem czy można pisać nazwę, ale chyba każdy wie o jaki chodzi) wpisując Shock Absorber wyskakuje duużo tanich modeli w cenach 60-80zł. I tu jest moje pytanie, czy on faktycznie będzie dobry ? Czy to są jakieś hm.. tańsze zamienniki ? Wstawiłabym jakieś linki, ale nie wiem czy można. Nie stać mnie na Shocka za 230 zł niestety.

No i nie wiem, czy "zaryzykować" i kupić, czy już lepiej podjechać do Decathlonu i tam jakiś wybrać w cenie do 80 zł. Co radzicie ? :)
I jeszcze raz przepraszam, że tak się wtrąciłam w wątek
A jakiej masz wielkości piersi?
Jeśli masz spory biust, to żaden tanioszek do 80 zł nie da rady utrzymać ich w ryzach.
Jeśli masz małe piersi, to teoretycznie możesz spróbować.. Choć ja mam małe i zdecydowanie wolałam solidne potrzymanie.
Iseul
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dziewczyny - shocka na angielskim amazonie kupuje sie za jakies 25 funtow :taktak:
sa nawet taniej starsze konstrukcje, ale juz mowie o tym modelu Run - imho najlepszy;
Zdarzaja sie niezle promocje, nie tak dawno jeden z kolorow Panache byl sprzedawany za 10 funtow - pol bieliznianego forum sie obkupilo :hahaha:

Przesylka z Amazonu do Polski od 25 funtow jest za darmo.
na znanym portalu sa podrobki - nie mowie, ze wszystko, ale czesto, to loteria; mozna trafic na naprawde dobra, ale mozna zmarnowac te 80pln;
w Deca nie ma takich sensownych za 80pln - sa za 39 Kalenji, dziewczyny z malutkimi biustami chwalily, ja mam sredni rozmiar, zmierzylam i szczerze mowiac - masakra jak dla mnie :ojnie:

Sammi - jaki nosisz rozmiar? z calego serca polecam kupic znany i sprawdzony model. Jesli sie troche wczytasz po forach bieliznianych (i nosisz prawidlowo dobrana normalna bielizne) to sie zorientujesz czego potrzebujesz spokojnie zamawiac.
Zawsze mozna tez sledzic bielizniane swapy - zdarza sie, ze ktos zamowi nieodppowiedni rozmiar, nie zdazy zwrocic, albo uzyje raz i uzna, ze jednak jest za ciasny i sprzedaje taniej.

I mysle, ze warto wiedziec jeszcze jedna rzecz. Ja niby swoj pierwszy model mierzylam w profesjonalnym sklepie z fachowa obsluga. I wydawalo sie (i mi, i brafitterce) ze jest ok. A jakiego rozmiaru naprawde potrzebuje, to okazalo sie dopiero, jak troche pobiegalam - bo sa parametry, ktore trudno oszacowac w przymierzalni - w niektorych modelach obwod |"pracuje" lepiej, w innych gorzej, po godzinie biegu klatka rozszerza sie jednym bardziej, innym mniej, podobnie po dluzszym biegu niektore dziewczyny zaczynaja miec problemy z KAZDYM stanikiem na fiszbinach itd. Dlatego nawet najbardziej kompetentna brafitterka nie zdziala cudow i nie da rady na 100% zgadnac, ktory rozmiar bedzie tym wlasciwym.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moj Shock B4490 i Royce Impact Free sa z ebay.co.uk. Oryginalne, nowe, z metkami. Jesli mnie pamiec nie myli, to zaden nie kosztowal wiecej niz 10 funtow. Nie w kazdym rozmiarze trafi sie taka cena, ale w swoich okolicach rozmiarowych widuje regularnie.
Iseul
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Strasb, obstawiam, ze nie chodzilo o ebay, tylko allegro :hejhej:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A calkiem mozliwe, ale ebay wypada chyba jeszcze taniej. :oczko:
vataha1

Nieprzeczytany post

Iseul pisze: Zawsze mozna tez sledzic bielizniane swapy - zdarza sie, ze ktos zamowi nieodppowiedni rozmiar, nie zdazy zwrocic, albo uzyje raz i uzna, ze jednak jest za ciasny i sprzedaje taniej.
a ja nie kumam - co to jest?

i drugie pytanie - polecasz jakieś konkretne forum?
to już chyba nie na ten zakup, ale na przyszłość fajnie wiedzieć.
Szarotka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mam nadzieję, że to nie łamie regulaminu. :hejhej:

http://balkonetka.pl/forum/bra-swap/1
vataha1

Nieprzeczytany post

dzięki za pomoc dziewczyny!
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wstyd się przyznać, ale nigdy nie kupowałam na ebayu ani na amazonie, dlatego trochę się obawiam.

A co do tańszych odpowiedników to boję się, że kupie a jak ubiorę to okaże się, że niczym nie różni się od zwykłego stanika i odczucia będą takie jak bym biegała w zwykłym.
A póki co to rodzice płacą za wszystko, bo ja jeszcze się uczę. Już widzę ich miny jak im mówię, że chcę stanik za 200 zł :hej:

Trochę kuszą te Shocki za 90 zł, ale skoro piszecie, że to podróbki to chyba nie warto. Ale z drugiej strony gdzie ja w indziej znajdę lepszy w tej cenie.

Kurcze, jakoś zwykłe biustonosze chodzą po 30,40 zł a te typowo biegowe taaakie drogie :hejhej:
vataha1

Nieprzeczytany post

własnie kupiłam zwykły, nie sportowy, biustonosz dobrej jakości i on nie kosztował 40zł tylko 220...
także to nie kwestia czy to sportowy czy nie, ale w "zwykłych" dziewczyny rzadziej zwracają uwagę na jakość :usmiech:
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sammi - a jaki masz rozmiar/wymiary?
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sammi - a jaki masz rozmiar/wymiary?
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z rozmiarem stanika będzie problem, bo nigdy nie patrzę na rozmiar (głupie, wiem) tylko biorę kilka staników do przymierzalni i mierzę, mierzę, mierzę..
I wybieram najwygodniejszy, taki w którym miseczki zakrywają całą pierś, fiszbiny się nie wpijają, tył od stanika się nie naciąga itd. :)
Chciałabym Wam podać rozmiar, ale zawsze te metki wycinam, bo mnie denerwują.

Ale wymiary mam i podam:
- w biuście: 90
- pod biustem: 71
- talia: 70

Poczytałam trochę w internecie i wychodzi że mam 70 D. Ale ile w tym prawdy...
Wiem, że robię źle, no ale już tak robię od zawsze, i już mi to weszło w krew. A wiadomo, rozmiary są różne i jeden 70 D będzie ok, a drugi albo za duży albo za mały.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2014, 14:57 przez Sammi, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ