Porządny stanik dla mnie ;)
Moderator: beata
- Sammi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Przepraszam, że się wtrącę, ale mam pytanie
Na znanym portalu aukcyjnym (nie wiem czy można pisać nazwę, ale chyba każdy wie o jaki chodzi) wpisując Shock Absorber wyskakuje duużo tanich modeli w cenach 60-80zł. I tu jest moje pytanie, czy on faktycznie będzie dobry ? Czy to są jakieś hm.. tańsze zamienniki ? Wstawiłabym jakieś linki, ale nie wiem czy można. Nie stać mnie na Shocka za 230 zł niestety.
No i nie wiem, czy "zaryzykować" i kupić, czy już lepiej podjechać do Decathlonu i tam jakiś wybrać w cenie do 80 zł. Co radzicie ?
I jeszcze raz przepraszam, że tak się wtrąciłam w wątek
Na znanym portalu aukcyjnym (nie wiem czy można pisać nazwę, ale chyba każdy wie o jaki chodzi) wpisując Shock Absorber wyskakuje duużo tanich modeli w cenach 60-80zł. I tu jest moje pytanie, czy on faktycznie będzie dobry ? Czy to są jakieś hm.. tańsze zamienniki ? Wstawiłabym jakieś linki, ale nie wiem czy można. Nie stać mnie na Shocka za 230 zł niestety.
No i nie wiem, czy "zaryzykować" i kupić, czy już lepiej podjechać do Decathlonu i tam jakiś wybrać w cenie do 80 zł. Co radzicie ?
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
angielskie sklepy mają też często 28 dni na odesłanie - można sprawdzić w różnych fazach cyklu (np ja mam sporą różnicę)Iseul pisze:Angielskie sklepy (z reguly tansze znacznie niz polskie) tez maja formularze zwrotu i nie robia najmniejszych problemow (sprawdzone wielokrotnie).
przesyłka nieco droższa, ale ja zamawiałam najczęściej z kimś, no i blokowałam trochę kasy, zamawiałam z 5 sztuk, ze trzy modele, mierzyłam, zastanawiałam się, i zamawiałam jeden resztę oddsyłając
-
- Dyskutant
A jakiej masz wielkości piersi?Sammi pisze:Przepraszam, że się wtrącę, ale mam pytanie
Jeśli masz spory biust, to żaden tanioszek do 80 zł nie da rady utrzymać ich w ryzach.
Jeśli masz małe piersi, to teoretycznie możesz spróbować.. Choć ja mam małe i zdecydowanie wolałam solidne potrzymanie.
-
- Stary Wyga
Dziewczyny - shocka na angielskim amazonie kupuje sie za jakies 25 funtow
sa nawet taniej starsze konstrukcje, ale juz mowie o tym modelu Run - imho najlepszy;
Zdarzaja sie niezle promocje, nie tak dawno jeden z kolorow Panache byl sprzedawany za 10 funtow - pol bieliznianego forum sie obkupilo
Przesylka z Amazonu do Polski od 25 funtow jest za darmo.
na znanym portalu sa podrobki - nie mowie, ze wszystko, ale czesto, to loteria; mozna trafic na naprawde dobra, ale mozna zmarnowac te 80pln;
w Deca nie ma takich sensownych za 80pln - sa za 39 Kalenji, dziewczyny z malutkimi biustami chwalily, ja mam sredni rozmiar, zmierzylam i szczerze mowiac - masakra jak dla mnie
Sammi - jaki nosisz rozmiar? z calego serca polecam kupic znany i sprawdzony model. Jesli sie troche wczytasz po forach bieliznianych (i nosisz prawidlowo dobrana normalna bielizne) to sie zorientujesz czego potrzebujesz spokojnie zamawiac.
Zawsze mozna tez sledzic bielizniane swapy - zdarza sie, ze ktos zamowi nieodppowiedni rozmiar, nie zdazy zwrocic, albo uzyje raz i uzna, ze jednak jest za ciasny i sprzedaje taniej.
I mysle, ze warto wiedziec jeszcze jedna rzecz. Ja niby swoj pierwszy model mierzylam w profesjonalnym sklepie z fachowa obsluga. I wydawalo sie (i mi, i brafitterce) ze jest ok. A jakiego rozmiaru naprawde potrzebuje, to okazalo sie dopiero, jak troche pobiegalam - bo sa parametry, ktore trudno oszacowac w przymierzalni - w niektorych modelach obwod |"pracuje" lepiej, w innych gorzej, po godzinie biegu klatka rozszerza sie jednym bardziej, innym mniej, podobnie po dluzszym biegu niektore dziewczyny zaczynaja miec problemy z KAZDYM stanikiem na fiszbinach itd. Dlatego nawet najbardziej kompetentna brafitterka nie zdziala cudow i nie da rady na 100% zgadnac, ktory rozmiar bedzie tym wlasciwym.
sa nawet taniej starsze konstrukcje, ale juz mowie o tym modelu Run - imho najlepszy;
Zdarzaja sie niezle promocje, nie tak dawno jeden z kolorow Panache byl sprzedawany za 10 funtow - pol bieliznianego forum sie obkupilo
Przesylka z Amazonu do Polski od 25 funtow jest za darmo.
na znanym portalu sa podrobki - nie mowie, ze wszystko, ale czesto, to loteria; mozna trafic na naprawde dobra, ale mozna zmarnowac te 80pln;
w Deca nie ma takich sensownych za 80pln - sa za 39 Kalenji, dziewczyny z malutkimi biustami chwalily, ja mam sredni rozmiar, zmierzylam i szczerze mowiac - masakra jak dla mnie
Sammi - jaki nosisz rozmiar? z calego serca polecam kupic znany i sprawdzony model. Jesli sie troche wczytasz po forach bieliznianych (i nosisz prawidlowo dobrana normalna bielizne) to sie zorientujesz czego potrzebujesz spokojnie zamawiac.
Zawsze mozna tez sledzic bielizniane swapy - zdarza sie, ze ktos zamowi nieodppowiedni rozmiar, nie zdazy zwrocic, albo uzyje raz i uzna, ze jednak jest za ciasny i sprzedaje taniej.
I mysle, ze warto wiedziec jeszcze jedna rzecz. Ja niby swoj pierwszy model mierzylam w profesjonalnym sklepie z fachowa obsluga. I wydawalo sie (i mi, i brafitterce) ze jest ok. A jakiego rozmiaru naprawde potrzebuje, to okazalo sie dopiero, jak troche pobiegalam - bo sa parametry, ktore trudno oszacowac w przymierzalni - w niektorych modelach obwod |"pracuje" lepiej, w innych gorzej, po godzinie biegu klatka rozszerza sie jednym bardziej, innym mniej, podobnie po dluzszym biegu niektore dziewczyny zaczynaja miec problemy z KAZDYM stanikiem na fiszbinach itd. Dlatego nawet najbardziej kompetentna brafitterka nie zdziala cudow i nie da rady na 100% zgadnac, ktory rozmiar bedzie tym wlasciwym.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Moj Shock B4490 i Royce Impact Free sa z ebay.co.uk. Oryginalne, nowe, z metkami. Jesli mnie pamiec nie myli, to zaden nie kosztowal wiecej niz 10 funtow. Nie w kazdym rozmiarze trafi sie taka cena, ale w swoich okolicach rozmiarowych widuje regularnie.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
A calkiem mozliwe, ale ebay wypada chyba jeszcze taniej.
a ja nie kumam - co to jest?Iseul pisze: Zawsze mozna tez sledzic bielizniane swapy - zdarza sie, ze ktos zamowi nieodppowiedni rozmiar, nie zdazy zwrocic, albo uzyje raz i uzna, ze jednak jest za ciasny i sprzedaje taniej.
i drugie pytanie - polecasz jakieś konkretne forum?
to już chyba nie na ten zakup, ale na przyszłość fajnie wiedzieć.
-
- Dyskutant
- Sammi
- Zaprawiony W Bojach
Wstyd się przyznać, ale nigdy nie kupowałam na ebayu ani na amazonie, dlatego trochę się obawiam.
A co do tańszych odpowiedników to boję się, że kupie a jak ubiorę to okaże się, że niczym nie różni się od zwykłego stanika i odczucia będą takie jak bym biegała w zwykłym.
A póki co to rodzice płacą za wszystko, bo ja jeszcze się uczę. Już widzę ich miny jak im mówię, że chcę stanik za 200 zł
Trochę kuszą te Shocki za 90 zł, ale skoro piszecie, że to podróbki to chyba nie warto. Ale z drugiej strony gdzie ja w indziej znajdę lepszy w tej cenie.
Kurcze, jakoś zwykłe biustonosze chodzą po 30,40 zł a te typowo biegowe taaakie drogie
A co do tańszych odpowiedników to boję się, że kupie a jak ubiorę to okaże się, że niczym nie różni się od zwykłego stanika i odczucia będą takie jak bym biegała w zwykłym.
A póki co to rodzice płacą za wszystko, bo ja jeszcze się uczę. Już widzę ich miny jak im mówię, że chcę stanik za 200 zł
Trochę kuszą te Shocki za 90 zł, ale skoro piszecie, że to podróbki to chyba nie warto. Ale z drugiej strony gdzie ja w indziej znajdę lepszy w tej cenie.
Kurcze, jakoś zwykłe biustonosze chodzą po 30,40 zł a te typowo biegowe taaakie drogie
własnie kupiłam zwykły, nie sportowy, biustonosz dobrej jakości i on nie kosztował 40zł tylko 220...
także to nie kwestia czy to sportowy czy nie, ale w "zwykłych" dziewczyny rzadziej zwracają uwagę na jakość
także to nie kwestia czy to sportowy czy nie, ale w "zwykłych" dziewczyny rzadziej zwracają uwagę na jakość
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Sammi - a jaki masz rozmiar/wymiary?
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Sammi - a jaki masz rozmiar/wymiary?
- Sammi
- Zaprawiony W Bojach
Z rozmiarem stanika będzie problem, bo nigdy nie patrzę na rozmiar (głupie, wiem) tylko biorę kilka staników do przymierzalni i mierzę, mierzę, mierzę..
I wybieram najwygodniejszy, taki w którym miseczki zakrywają całą pierś, fiszbiny się nie wpijają, tył od stanika się nie naciąga itd.
Chciałabym Wam podać rozmiar, ale zawsze te metki wycinam, bo mnie denerwują.
Ale wymiary mam i podam:
- w biuście: 90
- pod biustem: 71
- talia: 70
Poczytałam trochę w internecie i wychodzi że mam 70 D. Ale ile w tym prawdy...
Wiem, że robię źle, no ale już tak robię od zawsze, i już mi to weszło w krew. A wiadomo, rozmiary są różne i jeden 70 D będzie ok, a drugi albo za duży albo za mały.
I wybieram najwygodniejszy, taki w którym miseczki zakrywają całą pierś, fiszbiny się nie wpijają, tył od stanika się nie naciąga itd.
Chciałabym Wam podać rozmiar, ale zawsze te metki wycinam, bo mnie denerwują.
Ale wymiary mam i podam:
- w biuście: 90
- pod biustem: 71
- talia: 70
Poczytałam trochę w internecie i wychodzi że mam 70 D. Ale ile w tym prawdy...
Wiem, że robię źle, no ale już tak robię od zawsze, i już mi to weszło w krew. A wiadomo, rozmiary są różne i jeden 70 D będzie ok, a drugi albo za duży albo za mały.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2014, 14:57 przez Sammi, łącznie zmieniany 1 raz.