Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620

Awatar użytkownika
SamiecSurykatki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niestety po odłączeniu i aktualizacji nic sie nie pojawia w zegarku. Żadnego Pucharka ani BIEGU nie ma. Dzwoniłem dziś do serwisu. Mówili, że znają sprawę. Wina jest w ostatniej aktualizacji garmin connect. Pracują nad tym. Mam tylko jeszcze pytanie, kiedy kolega jedz_budyn ostatnio wgrywał plan ? Dziękuje rownież za wyczerpującą procedurę ładowania planu. Jak wspomniałem do momentu odłączenia zegarka robię identycznie. Oby to była wina najnowszego garmin connect. :)
.
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wgrywałem plan pisząc instrukcję, czyli kilkadziesiąt minut temu. U mnie działa.
Awatar użytkownika
SamiecSurykatki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To już sam nie wiem , zrobię to raz jeszcze.w/g Twej instrukcji . Dzięki serdecznie . Jest bieg z biegaczem ale Pucharka ani śladu .... Reset i instalacja raz jeszcze....
.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W tle biegacza jak naciśniesz cokolwiek dotykowo powinno się pojawić menu gdzie masz do wyboru treningi własne albo z kalendarza... Musisz to mieć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
SamiecSurykatki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Udało się, instalację kończył i dopiero za trzecim razem pokazał coś w Pucharku, bo wcześniej pomimo pomyslnego zakończenia instalacji i aktualizacji po odłączeniu jak wspomniałem nie było nic. Jest teraz ii cieszę sie ogromnie. Dziękuje za pomoc i cierpliwość. Proszę jeszcze o wytłumaczenie co oznacza termin w zaznaczonym treningu, że : Cw. rozł. Do naciśnięcia LAP.
Jeszcze raz dziękuję Budyniowi
.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do naciśnięcia Lap oznacza że tak długo będzie trwał dany segment treningu aż sam zdecydujesz przejść do kolejnego segmentu lub zakończenia treningu poprzez wciśnięcie prawego dolnego przycisku jakim jest LAP.
Awatar użytkownika
SamiecSurykatki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Swietnie, ale gdy biegam na stadionie w tym momęcie łapanie okrążeń jest utrudnione, bo gdy nacisnę Lap to może i zaznaczy okrążenie ale przejdzie do następnego etapu treningu?
.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

SamiecSurykatki pisze:Swietnie, ale gdy biegam na stadionie w tym momęcie łapanie okrążeń jest utrudnione, bo gdy nacisnę Lap to może i zaznaczy okrążenie ale przejdzie do następnego etapu treningu?
Jeśli chcesz łapać lapy ręcznie to lepszy do tego będzie tryb biegu a nie treningu. Zawsze możesz planując trening przewidzieć ile tych okrążeń na stadionie chcesz wykonać i tyle etapów do naciśnięcia lap dodać.
Krzysiek
Awatar użytkownika
SamiecSurykatki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jasne Buniek, ;) pozdrawiam i dziękuję wszystkim za uwagi i instrukcje
.
sevrond
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1.15

Nieprzeczytany post

Były posty o tym że FR620 resetował sie sam w trybie niebiegowym - mi tez sie to przytrafiło kilka razy.
Ale ostanio dostał totalnej zawiechy, dokładnie o 18:59:29 we wtorek zegarek zamarł. Pomogło dopiero przytrzymanie klawisza power przez około 60 sek. Miał ktoś podobne zwiechy i restarty ? Ile czasu trwa reanimacja / naprawa w serwisie, bo biegnę 30 połmaraton, 13 maraton więc obowiązkowo potrzebuję sprawnego FR'a ;)
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A to co, całkiem się wyłączył i nie da się włączyć?
sevrond
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1.15

Nieprzeczytany post

Wyświetlacz zamarł na godzinie 18:59:29
Zegarek nie reagował na żaden przycisk, tapnięcie w ekran itp. cały czas po prostu 18:59:29
Sytuacja taka jak zawiesza się system w komputerze, tyle że komputer można odłączyc od prądu ;)

Teraz działa ok. ale strasznie długo łapał 1szego fixa ( ok 3 min ) po tym zawieszeniu.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak się zwiesi to trzymaj kilkanaście sekund przycisk podświetlenia :) odwiesi się :) a fiksa łapał potem długo gdyż traktował to jak pierwszy raz :)
Przerabialiśmy obie sprawy jak wgrałem jakiś dziwny trening i po uruchomieniu go zegarek się zadłowił :)
Birut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jak zgrac trening do endomondo w 620 tak zeby w aktualnosciach i historiii byl.
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja najpierw robie eksport treningu z garmin connect a potem w endomondo przez nowy trening dodaje plik i go importuje.

Jak jest prostszy sposób to chętnie o tym poczytam :)
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ