Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620
- SamiecSurykatki
- Rozgrzewający Się
Niestety po odłączeniu i aktualizacji nic sie nie pojawia w zegarku. Żadnego Pucharka ani BIEGU nie ma. Dzwoniłem dziś do serwisu. Mówili, że znają sprawę. Wina jest w ostatniej aktualizacji garmin connect. Pracują nad tym. Mam tylko jeszcze pytanie, kiedy kolega jedz_budyn ostatnio wgrywał plan ? Dziękuje rownież za wyczerpującą procedurę ładowania planu. Jak wspomniałem do momentu odłączenia zegarka robię identycznie. Oby to była wina najnowszego garmin connect. 

.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Wgrywałem plan pisząc instrukcję, czyli kilkadziesiąt minut temu. U mnie działa.
- SamiecSurykatki
- Rozgrzewający Się
To już sam nie wiem , zrobię to raz jeszcze.w/g Twej instrukcji . Dzięki serdecznie . Jest bieg z biegaczem ale Pucharka ani śladu .... Reset i instalacja raz jeszcze....
.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
W tle biegacza jak naciśniesz cokolwiek dotykowo powinno się pojawić menu gdzie masz do wyboru treningi własne albo z kalendarza... Musisz to mieć.

- SamiecSurykatki
- Rozgrzewający Się
Udało się, instalację kończył i dopiero za trzecim razem pokazał coś w Pucharku, bo wcześniej pomimo pomyslnego zakończenia instalacji i aktualizacji po odłączeniu jak wspomniałem nie było nic. Jest teraz ii cieszę sie ogromnie. Dziękuje za pomoc i cierpliwość. Proszę jeszcze o wytłumaczenie co oznacza termin w zaznaczonym treningu, że : Cw. rozł. Do naciśnięcia LAP.
Jeszcze raz dziękuję Budyniowi
Jeszcze raz dziękuję Budyniowi
.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Do naciśnięcia Lap oznacza że tak długo będzie trwał dany segment treningu aż sam zdecydujesz przejść do kolejnego segmentu lub zakończenia treningu poprzez wciśnięcie prawego dolnego przycisku jakim jest LAP.
- SamiecSurykatki
- Rozgrzewający Się
Swietnie, ale gdy biegam na stadionie w tym momęcie łapanie okrążeń jest utrudnione, bo gdy nacisnę Lap to może i zaznaczy okrążenie ale przejdzie do następnego etapu treningu?
.
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Jeśli chcesz łapać lapy ręcznie to lepszy do tego będzie tryb biegu a nie treningu. Zawsze możesz planując trening przewidzieć ile tych okrążeń na stadionie chcesz wykonać i tyle etapów do naciśnięcia lap dodać.SamiecSurykatki pisze:Swietnie, ale gdy biegam na stadionie w tym momęcie łapanie okrążeń jest utrudnione, bo gdy nacisnę Lap to może i zaznaczy okrążenie ale przejdzie do następnego etapu treningu?
Krzysiek
- SamiecSurykatki
- Rozgrzewający Się
Jasne Buniek,
pozdrawiam i dziękuję wszystkim za uwagi i instrukcje

.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1.15
Były posty o tym że FR620 resetował sie sam w trybie niebiegowym - mi tez sie to przytrafiło kilka razy.
Ale ostanio dostał totalnej zawiechy, dokładnie o 18:59:29 we wtorek zegarek zamarł. Pomogło dopiero przytrzymanie klawisza power przez około 60 sek. Miał ktoś podobne zwiechy i restarty ? Ile czasu trwa reanimacja / naprawa w serwisie, bo biegnę 30 połmaraton, 13 maraton więc obowiązkowo potrzebuję sprawnego FR'a
Ale ostanio dostał totalnej zawiechy, dokładnie o 18:59:29 we wtorek zegarek zamarł. Pomogło dopiero przytrzymanie klawisza power przez około 60 sek. Miał ktoś podobne zwiechy i restarty ? Ile czasu trwa reanimacja / naprawa w serwisie, bo biegnę 30 połmaraton, 13 maraton więc obowiązkowo potrzebuję sprawnego FR'a

- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
A to co, całkiem się wyłączył i nie da się włączyć?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1.15
Wyświetlacz zamarł na godzinie 18:59:29
Zegarek nie reagował na żaden przycisk, tapnięcie w ekran itp. cały czas po prostu 18:59:29
Sytuacja taka jak zawiesza się system w komputerze, tyle że komputer można odłączyc od prądu
Teraz działa ok. ale strasznie długo łapał 1szego fixa ( ok 3 min ) po tym zawieszeniu.
Zegarek nie reagował na żaden przycisk, tapnięcie w ekran itp. cały czas po prostu 18:59:29
Sytuacja taka jak zawiesza się system w komputerze, tyle że komputer można odłączyc od prądu

Teraz działa ok. ale strasznie długo łapał 1szego fixa ( ok 3 min ) po tym zawieszeniu.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Jak się zwiesi to trzymaj kilkanaście sekund przycisk podświetlenia
odwiesi się
a fiksa łapał potem długo gdyż traktował to jak pierwszy raz
Przerabialiśmy obie sprawy jak wgrałem jakiś dziwny trening i po uruchomieniu go zegarek się zadłowił

Przerabialiśmy obie sprawy jak wgrałem jakiś dziwny trening i po uruchomieniu go zegarek się zadłowił

- zapa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Ja najpierw robie eksport treningu z garmin connect a potem w endomondo przez nowy trening dodaje plik i go importuje.
Jak jest prostszy sposób to chętnie o tym poczytam
Jak jest prostszy sposób to chętnie o tym poczytam

Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu
- testy, recenzje, porady, relacje,