Pierwsze normalne buty do biegania, porada

MrFlash
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum i witam wszystkich :)
Mam 30 lat, swoją przygodę z bieganiem zacząłem 3 lata temu choć 1,5 roku temu miałem kontuzje podczas gry w piłke n. i od roku znowu biegam.
biegam około 30km tyg 3 razy dystans 10k. teraz głownie po asfalcie ale że mieszkam na wsi to asfalt jest ze sporą ilością łat i patrze pod nogi, biegam też po chodniku i trochę po ubitej ziemi.
moja waga to 90kg przy 1,88m. moje najdłuższe biegi to 12-13km bo zawsze biegnę z prędkością 12km/h. potrzebuje butów do biegania z prawdziwego zdarzenia bo biegałem w starych adidasach (buty na co dzień) w trampkach (za twarde) i butach do biegania z tesco w których przebiegłem około 700km alę są już za twarde i bolą mnie nogi.
Jeśli chodzi o moje bieganie to: ląduje na śródstopiu (ewentualnie delikatnie na pięcie) nogi mam proste bez żadnych odchyleń i stopę też normalną.
W bieganiu mam cel żeby wydłużać dystans i przebiec maraton.
Cena za buty to około 300zł.
W oko wpadły mi asics pulse 5, o 4 przeczytałem pozytywne opinie więc 5 nie będzie gorsza a można nowe kupić za 300zł
Na jakie buty powinienem zwrócić uwagę? mieszkam 50km od wawy to jaki sklep możecie polecić żebym mógł przymierzyć i porównać buty.
Pozdrawiam.
PKO
Grzesiekbu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jedz do np factory ursus tam jest chyba dalej Asics dla odmiany na annopolu masz nike.
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

w tej cenie kupisz teraz Nike LunarGlide 5 - but który wiele osób chwali, ma pozytywne recenzje... sam biegam podobne dystansy i mam podobne parametry :) - i polecam. Są solidnie zrobione, dość lekkie, bardzo wygodne, świetnie trzymają pięte, doskonale stabilizujące i dobrze amortyzujące buty. Nawet ktoś tu w ogłoszeniach chce sprzedać roz.29cm
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ