Mam 30 lat, swoją przygodę z bieganiem zacząłem 3 lata temu choć 1,5 roku temu miałem kontuzje podczas gry w piłke n. i od roku znowu biegam.
biegam około 30km tyg 3 razy dystans 10k. teraz głownie po asfalcie ale że mieszkam na wsi to asfalt jest ze sporą ilością łat i patrze pod nogi, biegam też po chodniku i trochę po ubitej ziemi.
moja waga to 90kg przy 1,88m. moje najdłuższe biegi to 12-13km bo zawsze biegnę z prędkością 12km/h. potrzebuje butów do biegania z prawdziwego zdarzenia bo biegałem w starych adidasach (buty na co dzień) w trampkach (za twarde) i butach do biegania z tesco w których przebiegłem około 700km alę są już za twarde i bolą mnie nogi.
Jeśli chodzi o moje bieganie to: ląduje na śródstopiu (ewentualnie delikatnie na pięcie) nogi mam proste bez żadnych odchyleń i stopę też normalną.
W bieganiu mam cel żeby wydłużać dystans i przebiec maraton.
Cena za buty to około 300zł.
W oko wpadły mi asics pulse 5, o 4 przeczytałem pozytywne opinie więc 5 nie będzie gorsza a można nowe kupić za 300zł
Na jakie buty powinienem zwrócić uwagę? mieszkam 50km od wawy to jaki sklep możecie polecić żebym mógł przymierzyć i porównać buty.
Pozdrawiam.