ZACZYNAM ....z niczym;)
Moderator: beata
- cava
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
kojer pisze:http://www.lindt.pl/swf/pol/produkty/ex ... e-intense/cava pisze:czekolada 90%, pomarańcze, chrzan i chili.
http://www.lindt.pl/swf/pol/produkty/ex ... ce-wasabi/
http://www.lindt.pl/swf/pol/produkty/ex ... ce-chilli/
Wszystkiego w jednym nie ma
A no niby

Choć nie powiem, raz wypuścili czekoladę cud: gorzką z aromatem earl-grey.
Matko, ile ja tego zeżarłam. Dobrze że wycofali bo to jakaś "sezonówka" była.
I jeszcze czasami kupuję ich nadziewaną z wiśniami i chli.
- cava
- Zaprawiony W Bojach
papillon pisze:Dzięki cava mnie olałaś we 3 się spotkacie....

Ale ze mnie paskuda.

Papiśku kochany, nie olałam, to skleroza zwykła. Im nas będzie więcej tym lepiej. Bez Ciebei nie jadę!
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Mi smakuje też z solą, kiedyś w Empiku trafiłem na "promocję", znaleźli chyba gdzieś na zapleczu trochę pudełek czekolad z solą i z chili, a że było blisko do końca terminu przydatności do spożycia to sprzedawali po 1zł bez ograniczenia ilościowego do dowolnego innego zakupu. Kupiłem po 10cava pisze: Choć nie powiem, raz wypuścili czekoladę cud: gorzką z aromatem earl-grey.
Matko, ile ja tego zeżarłam. Dobrze że wycofali bo to jakaś "sezonówka" była.
I jeszcze czasami kupuję ich nadziewaną z wiśniami i chli.

- kambodja
- Zaprawiony W Bojach
ogłaszam wszem i wobec że z nogą lepiej - znacznie lepiej
W sobotę już było dobrze ale coś tam jeszcze czułam ale dziś już elegancko jest
No ale grzecznię łykam lekarstwa, smaruję i na razie nie biegam.
Powiem Wam szczerze, że mam stracha przed ponownym bólem tego Achillesa
Boję się jak cholera, że za szybko wyjdę pobiegać i znowu się odnowi to paskudztwo.
Plan jest taki - dziś i w środę basen + codziennie delikatne ćwiczenia na wzmocnienie ścięgna. Biofenac i smarowanie do środy włącznie (miało być min. 7 dni), a w sobotę chcę delikatnie pobiegać i zobaczymy.
Trzymajcie kciuki żeby ten Achilles się znowu nie odezwał !

W sobotę już było dobrze ale coś tam jeszcze czułam ale dziś już elegancko jest

No ale grzecznię łykam lekarstwa, smaruję i na razie nie biegam.
Powiem Wam szczerze, że mam stracha przed ponownym bólem tego Achillesa

Plan jest taki - dziś i w środę basen + codziennie delikatne ćwiczenia na wzmocnienie ścięgna. Biofenac i smarowanie do środy włącznie (miało być min. 7 dni), a w sobotę chcę delikatnie pobiegać i zobaczymy.
Trzymajcie kciuki żeby ten Achilles się znowu nie odezwał !
Zaczęłam biegać pod koniec maja 2013 i chyba się uzależniłam
- papillon
- Zaprawiony W Bojach
kambodja ćwicz i jeszcze raz ćwicz. Wzmacnianie działa cuda!!! Mi się tez zwykle zapomina lub nie chce, czasami wypierają ćwiczenia inne codzienne czynności, ale gdybyśmy ćwiczyli zawczasu nie byłoby problemów!
Cava jakoś będziesz się musiała zrehabilitować za tę pomyłkę
żartowałam oczywiście
Cava jakoś będziesz się musiała zrehabilitować za tę pomyłkę

żartowałam oczywiście

"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
- mary
- Wyga
Człowiek się tu stara od cukru jak najdalej, wchodzi na forum, a tu dyskusja o czekoladzie i przepis na blondie
Cava, nie jest za mdłe? Z gorzkiej czekolady wychodzi słodkie, a z białej to chyba musi być już ulep? A chrzan to z jajkiem. Mięsem. Ze wszystkim!
Kambodja - kciuki trzymam

Kambodja - kciuki trzymam

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42.23
Kambodja super,że wracasz do zdrowia, ale rób to z głową
Cava ja podobnie jak Ty mam bzika na punkcie chrzanu, jem go prawie do wszystkiego, chyba tylko do słodyczy go nie używam
Ostatnio nawet jadłam go z żółtym serem, nie wiem czy wiesz, że chrzan pobudza apetyt
Trzymajcie się i biegajcie kto może, a kto nie niech odpoczywa, jeszcze i my pokarzemy na co nas stać

Cava ja podobnie jak Ty mam bzika na punkcie chrzanu, jem go prawie do wszystkiego, chyba tylko do słodyczy go nie używam

Trzymajcie się i biegajcie kto może, a kto nie niech odpoczywa, jeszcze i my pokarzemy na co nas stać

Blog viewtopic.php?f=57&t=53762
Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
- ASK
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:08
- Życiówka w maratonie: 4:43:44
Czesc, juz po wizycie u ulubionego! fizjoterapeuty. Diagnoza: pasmo biodrowo-piszczelowe. Porozciagal mnie, pomeczyl nogi bolesnym masazem i dostalam na cala dlugosc nogi sexowna czarna tasme. Bede zyc, choc moge miec problem przez jakis czas, w tym podczas polowki. Mam w srode przebiec sie lekko i przyjsc na drugi masaz w czwartek rano. Poza tym mam sie duuuuzo wiecej rozciagac i znalezc trenera biegania, ktory sprawdzi mi technike i wyeliminuje bledy, bo ponoc przyczyna jest, ze robie cos niesymetrycznie.
A z dobrych rzeczy: wlasnie upieklam super pyszne ciasto czekoladowe z maki gryczanej i jaglanej, bez jaj i mleka
Proba generalna przed urodzinami za tydzien udana
A z dobrych rzeczy: wlasnie upieklam super pyszne ciasto czekoladowe z maki gryczanej i jaglanej, bez jaj i mleka

- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
dawaj ASK przepis
kurcze, mam nadzieję, że w czasie zawodów będzie dobrze, mocno, mocno trzymam kciuki
ja jestem na bank pewna, że robię cos nie tak w bieganiu, cały czas cierpi prawa noga
na 100% wiem, że stawiam prawą stope do środka
może to stąd...
nie chce mi się juz marudzić, idę trzaskac jakies brzuszki
kurcze, mam nadzieję, że w czasie zawodów będzie dobrze, mocno, mocno trzymam kciuki

ja jestem na bank pewna, że robię cos nie tak w bieganiu, cały czas cierpi prawa noga

nie chce mi się juz marudzić, idę trzaskac jakies brzuszki

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:22
- Życiówka w maratonie: 3:15:22
ASK trenera to ja bym chciała, tylko u nas żadnego nie moge znaleźć. Chyba musze poszukać raz jeszcze i skuteczniej. Ja tez bym chciała poprawić technikę, widzę to szczególnie na zdjęciach jak mi nogi uciekają.
Byłam dzis w lidlu, trafiłam na jakies getry do biegania, wzięłam 2 pary i w domu przmierzylam i są super
nawet rozmiar dobry! Teraz trzeba tylko bluzkę kupić
Ja mam paczkę ciasta francuskiego i sie zastanawiam co z nim zrobic. Na słodko czy nie?
Byłam dzis w lidlu, trafiłam na jakies getry do biegania, wzięłam 2 pary i w domu przmierzylam i są super

Ja mam paczkę ciasta francuskiego i sie zastanawiam co z nim zrobic. Na słodko czy nie?
-
- Wyga
Kasia41 bardzo mi przykro z powodu wypadku. Gonić się takich powinno bardzo, co jeżdżą jak wariaty. Dobrze że tylko tak to się dla Ciebie skończyło.
Ja też się pochwalę że upiekłam ciasto czekoladowe w sobotę. Wszamałam bez wyrzutu dziś ostatni ogromny kawałek z musem z malin i brandy... Pycha...
W związku z tym że od soboty pada i wieje na maxa rozważam kupno kurttki na tego typu okazje, bo nie lubię czuć że przewiewa mnie na wylot. Myślę o kupnie jakiegoś softshella. Polecacie? Nie bardzo? Ktoś w tym biega? Czym różnią się te o przepuszczalności 5000 od 8000???
Ja też się pochwalę że upiekłam ciasto czekoladowe w sobotę. Wszamałam bez wyrzutu dziś ostatni ogromny kawałek z musem z malin i brandy... Pycha...
W związku z tym że od soboty pada i wieje na maxa rozważam kupno kurttki na tego typu okazje, bo nie lubię czuć że przewiewa mnie na wylot. Myślę o kupnie jakiegoś softshella. Polecacie? Nie bardzo? Ktoś w tym biega? Czym różnią się te o przepuszczalności 5000 od 8000???
- franklina
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!
- ASK
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:08
- Życiówka w maratonie: 4:43:44
Rosalka, ja czasem biegam w softshellu, ale tylko w naprawde zimne dni, bo w pozostale jest mi w nim za cieplo. Ale fakt, wiatru nie przepuszcza, deszczu tez. Mam taki stary, chyba juz ponad 10 lat i dziala, choc nawet nie jest opisany jaka ma membrane. Uzywam go na biegowki i teraz zima na bieganie. Ale tak jak wczoraj to bylo mi w nim za cieplo, pod spodem mialam cienka koszulke. Wydawal sie dobrym wyborem tylko na silne porywy wiatru.
Paulina, wrzuc jablka, najlepiej szara renete, ja to uwielbiam, ale raczej dlugo ciasta francuskiego nie sprobuje, no moze za 10 kg. Na razie musze uwazac ze slodkim i pozostac przy czym takim: http://pinkcake.blox.pl/2013/09/Dietety ... adowe.html
Ale to takie troche inne ciasto.
Paulina, wrzuc jablka, najlepiej szara renete, ja to uwielbiam, ale raczej dlugo ciasta francuskiego nie sprobuje, no moze za 10 kg. Na razie musze uwazac ze slodkim i pozostac przy czym takim: http://pinkcake.blox.pl/2013/09/Dietety ... adowe.html
Ale to takie troche inne ciasto.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2014, 21:24 przez ASK, łącznie zmieniany 3 razy.
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
rosalka - W softshellu się ugotujesz. Proponuję jakąś koszulkę techniczną z długim rękawem i na to coś w stylu http://www.decathlon.pl/kurtka-do-biega ... 84388.html (pewnie jest wersja damska - o taka np. nawet kaptur ma
http://www.decathlon.pl/kurtka-do-biega ... 80364.html). Mi taki zestaw wystarczał do -5C (jak za zimno to na koszulkę z długim rękawem można założyć kolejną z krótkim
).

Ostatnio zmieniony 17 mar 2014, 21:16 przez kojer, łącznie zmieniany 1 raz.