Suunto Ambit 2 Black - mini recenzja:)
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Chyba każdy Garmin forerunner
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
pozwól, że z braku czasu wymienię tylko Garminy... no to lecimy:małymiś pisze:natomiast ja nie widziałem takich appek, które by mówiły: 3km warm-up i cię pilnuje żeby nie za szybko a potem "beep" i lecisz interwał i cię pilnuje żeby nie za wolno, a po 8 interwałach, 3 km cool down i pilnuje cię.
nie wiem czy jakiś zegarek / software/smartwatch to potrafi / będzie potrafił? jakiś garmin? endomodo/runtastinc, adidasy/nike/ galaxy gear vs (potencjalny) iwatch?
FR220, FR310, FR405, FR410, FR610, FR620, FR910, Fenix, Fenix2
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
no dobrze. ale co chcesz mi udowodnić. to co wiem? tj. że nie wiem że garmin ma taką funkcję? gdyby mi na tym zależało to bym pewnie się tym mocniej zainteresował. przez kilka miesięcy użytkowania dla mnie nie było to żadną kwestią.
dzięki wam, wiem że dla niektórych jest istotne, aby w zegarku mieć plan na 3 miesiące jak z endomodo.
ale na to mamy appkę (tak jak na ostrzeżenie przed burzą):
INTERVAL TRAINING 2/10/30"/30"
31.7.2013
Running, Training
Interval training 10*(30"/30") + 2' rest + 10*(30"/30"). (Run fast 30" and slow 30")*10 --- 2' rest --- (Run fast 30" and slow 30")*10. The training starts with Warmup until you press the LAP button, and finishes with Cooldown until you stop. Beep and backlight at each interval. Based on Seckle's code generator: http://www.seckle.ch/tools/suunto-ambit ... erval-app/
Public
fractionné interval training
http://www.movescount.com/apps/app10007 ... ng_2103030
dzięki wam, wiem że dla niektórych jest istotne, aby w zegarku mieć plan na 3 miesiące jak z endomodo.
ale na to mamy appkę (tak jak na ostrzeżenie przed burzą):
INTERVAL TRAINING 2/10/30"/30"
31.7.2013
Running, Training
Interval training 10*(30"/30") + 2' rest + 10*(30"/30"). (Run fast 30" and slow 30")*10 --- 2' rest --- (Run fast 30" and slow 30")*10. The training starts with Warmup until you press the LAP button, and finishes with Cooldown until you stop. Beep and backlight at each interval. Based on Seckle's code generator: http://www.seckle.ch/tools/suunto-ambit ... erval-app/
Public
fractionné interval training
http://www.movescount.com/apps/app10007 ... ng_2103030
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
biegaliśmy ostatnio po beskidach, kolega 3 godziny mówił o burzy z ambita 2 i niestety nie byłomałymiś pisze:................
ale na to mamy appkę (tak jak na ostrzeżenie przed burzą):.......................
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
udowodnić? Tobie? nicmałymiś pisze:no dobrze. ale co chcesz mi udowodnić.
uprzejmie tylko uzupełniam brak Twojej wiedzy na temat Garminów i przy okazji informuję tylko poszukujących zegarka dla siebie, że są urządzenia, które potrafią więcej niż A2 w kwestii treningów a w wielu przypadkach kosztują znacznie mniej tylko tyle i bez najmniejszej złośliwości
są w odmętach internetu strony z tzw. zegarem śmierci - "umrzesz za 2 lata" mówią, jednak nie umieram ale jestem przygotowany na nadejście śmierci, gorzej gdyby przyszła bez ostrzeżeniamałymiś pisze:ale w razie czego to zostaliście ostrzeżeni. gorzej jakby burza przyszła bez ostrzeżenia....
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
a co by to zmieniło jak i tak od godziny byliśmy już w na szlaku w trasie? aplikacja tyle warta co ta z piwamimałymiś pisze:ale w razie czego to zostaliście ostrzeżeni. gorzej jakby burza przyszła bez ostrzeżenia....
no dobra fajna apka, na wiosnę maja ją aktualizować o informacje o latającym babim lecie, i wysypie stonki na polach ziemniaczanych
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
no i właśnie, z tą burzą jest tak jak ze śmiercią. kiedyś nadejdzie tylko nie wiadomo kiedy.
natomiast nie wiem czy garminy mają opcję na tworzenie tych appek - jakichkolwiek. to nie jest zamknięty ekosystem?
ze względu na otwarty system w app zonie jest dużo appek, które wydają się nieprzydatne - tak jak w google store czy app store. każdy może zrobić swoją.
te treningi to kwestia softu i to się pojawi, bo jest już w ambit 2R. suunnto dosyć często aktualizuje te sprzęty. nie wiem czy garmin dodaje nowe funkcje, czy też każe sobie kupić nowy zegarek. wydaje mi się, że otwartość A2 jest jego sporą zaletą.
natomiast nie wiem czy garminy mają opcję na tworzenie tych appek - jakichkolwiek. to nie jest zamknięty ekosystem?
ze względu na otwarty system w app zonie jest dużo appek, które wydają się nieprzydatne - tak jak w google store czy app store. każdy może zrobić swoją.
te treningi to kwestia softu i to się pojawi, bo jest już w ambit 2R. suunnto dosyć często aktualizuje te sprzęty. nie wiem czy garmin dodaje nowe funkcje, czy też każe sobie kupić nowy zegarek. wydaje mi się, że otwartość A2 jest jego sporą zaletą.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
małymiś pochwal się zrobioną swoją aplikacją, chętnie zerknę.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Mam prośbę o potwierdzenie lub zaprzeczenie mojej obserwacji:
W apkach do Ambita widzę wiele takich, które robią to samo ale różnią się tylko zmiennymi tzn. różny kilometraż, czas itp.
przykład Ghost Runner 4, 5, 6, 7, 8'/km co na logikę oznacza, że one nie podlegają ustawieniom dlatego jest tyle wariantów tego samego. W takim razie czy to oznacza, że chcąc mieć wirtualnego partnera muszę sobie zgrać wcześniej taka apkę o ustalonym już tempie? Czyli np. 2 apki, jedna na 5:30, druga 6:00 i wykorzystać podczas biegu ta na którą w danej chwili będę miał ochotę?
ps. tak, z dcrainmaker wyczytałem już chyba wszystko
W apkach do Ambita widzę wiele takich, które robią to samo ale różnią się tylko zmiennymi tzn. różny kilometraż, czas itp.
przykład Ghost Runner 4, 5, 6, 7, 8'/km co na logikę oznacza, że one nie podlegają ustawieniom dlatego jest tyle wariantów tego samego. W takim razie czy to oznacza, że chcąc mieć wirtualnego partnera muszę sobie zgrać wcześniej taka apkę o ustalonym już tempie? Czyli np. 2 apki, jedna na 5:30, druga 6:00 i wykorzystać podczas biegu ta na którą w danej chwili będę miał ochotę?
ps. tak, z dcrainmaker wyczytałem już chyba wszystko
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
a czy to przypadkiem nie jest tak,ze ta ilość nieprzydatnych appek wynika z tego, że nic bardziej sensownego nie da się wyczarować?małymiś pisze:ze względu na otwarty system w app zonie jest dużo appek, które wydają się nieprzydatne - tak jak w google store czy app store. każdy może zrobić swoją.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
swoja drogą samo hasło "apka" jest nieco na wyrost, Suunto udostępnił prostą składnie do manipulacji danymi, które ma zegarek + kilka funkcji zegarka (np. beep). Tutaj za dużo nie da się wyczarować choć oczywiście to pozytywne jest udostępnienie takiego API.Piechu pisze: a czy to przypadkiem nie jest tak,ze ta ilość nieprzydatnych appek wynika z tego, że nic bardziej sensownego nie da się wyczarować?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
małymiś pisze:Ale po co? Ja akurat należę do zadowolonych.
no to napisz jakąś na szybko, jestem ciekaw