Krzychu M pisze:Dzisiaj ot,tak walnąłbyś życiówkę na dychaka.
Bez 1:24:XX nawet się nie pokazuj na tym forum.
dzisiaj rzeczywiście bez problemu złamał bym 40min, ale dzisiaj miałem idealne warunki pogodowe! z tym 1:24 to grubo przesadziłeś!
Krzychu M pisze:Tak,tak....zaraz będzie skromna riposta...że może ....przy dobrych wiatrach a raczej bez niego to 1:30 złamię,ale
raczej się nie nastawiam.

żadnej riposty ciętej nie bedzie

zdaje sobie sprawe że forma mi skoczyła ale też nie przesadzajmy!!!
mihumor pisze:Powinieneś otworzyć szybciej niż po 4,15 bo to chyba jest bez sensu, no chyba, że tak pobiegniesz pierwszą piątkę a potem podniesiesz do 4,10 i na dychu zobaczysz czy trzymać czy jeszcze deczko podnieść, ja tak leciałem rok temu do 5km po 4,15, później po 4,10 a ostatnią 5kę sporo poniżej 4,00.
tak chce zrobić! nie chce otworzyć po 4:10, musze stopniowo sie rozkrecać!
Krzychu M pisze:Z tym,że Wojtek jest w lepszej formie jak Ty byłeś rok temu.
Na poprzedniej Marzannie to ja pobiegłem po 4:16 a wykonywałem te treningi co teraz Wojtek o 15sek wolniej.
To co dziś poleciał na dzisiejszym trenie,to teraz musiałbym się bardzo mocno spiąć i zajechałbym się na bank.

Proponowałbym otworzyć po 4:08-4:10 to i tak asekuracyjne otwarcie.
Krzychu, ja tam nie patrze czy Michal czy ktoś był w lepszej czy gorszej formie, podejrzewam że nikt tutaj na forum nie biega tak specyficznego trenu jak ja

zupełnie inny format treningu! To co Ty mi proponujesz jako otwarcie to jest chyba strzał w kolano! Poza tym wszystkie starty wiosenne traktuje jako sprawdzian formy i nic nie musze! nie spinam sie na żaden czas, chce to polecieć na tyle na ile warunki tego dnia pozwolą i forma danego dnia!
mihumor pisze:Być może, szybkościowo na pewno, ale ja wtedy tą piątkę ostatnią to poleciałem tylko ok 30 sek wolniej niż jego piątka w Parkrunie więc jak na połówkę to całkiem przyzwoita piątka była to

wielki szacun za taką piątke!
Krzychu M pisze:Wszystko się okaże na Marzannie.Jednak wg.mnie wytrzymałości Wojtkowi nie brakuje.
wytrzymałości może i nie, ale juz wytrzymałości tempowej to już bardziej! i tak jak napisałeś, wszystko okaze sie na marzannie! oby tylko pogoda dopisała!
mihumor pisze:Kluczowa i tak będzie pogoda - wiatr będzie rozdawał karty albo w lepszym wariancie nie będzie.
zgadzam się w 100%!!!
le0n71 pisze:Tak się zająłem swoim startem, że zapomniałem o twoich urodzinach. Spóźnione 100 lat !
Ale widzę, że forma jest okrutna, będzie piękny wynik na połówce

dzieki wielkie

forma wzrosła, obawiam sie że zbyt wcześnie!!!