Bieg na 1 KM

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Morcin pisze:Raczej nie przesiaduję na siłowni, będzie z 12-13%.
Na pewno nie masz.

Możesz spokojnie pomyśleć żeby do 10kg zrzucić.
PKO
Morcin
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 36:55
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki za rady. Myślę , że to jest ta bariera przez która mam trudności z szybszym bieganiem .
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Morcin pisze:Dzięki za rady. Myślę , że to jest ta bariera przez która mam trudności z szybszym bieganiem .
Zakaz jedzenia chleba, makaronów, ryżu, kartofli i słodyczy. No i zakaz picia alkoholu. Za 2 tygodnie zobaczysz wyniki.
Morcin
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 36:55

Nieprzeczytany post

Trochę trudno mi sobie wyobrazić posiłki bez ryżu makaronu i ziemniaków , czym można zastąpić ? A chleb nawet własnej roboty z duża ilością maki żytniej i nasion jets niewskazany ?
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Morcin pisze:Trochę trudno mi sobie wyobrazić posiłki bez ryżu makaronu i ziemniaków , czym można zastąpić ? A chleb nawet własnej roboty z duża ilością maki żytniej i nasion jets niewskazany ?
Dużo sobie tego nie umie wyobrazić, dlatego maja problemy żeby schudnąć. Żadne zboża.
luxor1231
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mierzyłem swój czas i podłamałem się lekko , 2km rozgrzewki , rozciąganie i bieg na 1 km - wynik 3:39 , co prawda kilometr odmierzony z endomondo więc nie wiem jaki jest margines błędu , a także pod koniec było lekko pod górkę czyli czas zapewne byłby w okolicy 3:35 , jak na tyle czasu ile biegam nie jest to zadowalający wynik , macie jakieś rady ? :niewiem:
Runner11
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

luxor1231 pisze:Mierzyłem swój czas i podłamałem się lekko , 2km rozgrzewki , rozciąganie i bieg na 1 km - wynik 3:39 , co prawda kilometr odmierzony z endomondo więc nie wiem jaki jest margines błędu , a także pod koniec było lekko pod górkę czyli czas zapewne byłby w okolicy 3:35 , jak na tyle czasu ile biegam nie jest to zadowalający wynik , macie jakieś rady ? :niewiem:
Powtórz na stadionie
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

luxor1231 pisze:Mierzyłem swój czas i podłamałem się lekko , 2km rozgrzewki , rozciąganie i bieg na 1 km - wynik 3:39 , co prawda kilometr odmierzony z endomondo więc nie wiem jaki jest margines błędu , a także pod koniec było lekko pod górkę czyli czas zapewne byłby w okolicy 3:35 , jak na tyle czasu ile biegam nie jest to zadowalający wynik , macie jakieś rady ? :niewiem:
Miałeś robić coś innego...
Wycofuje się.
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Game Over
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
Awatar użytkownika
Krzysztof92
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam, ja natomiast zastanawiam się co mógłbym poprawić by szybciej biec 1500m. W ogóle zacząłem biegać jakieś pół roku, 1500m nie jest moim nominalnym dystansem tylko parę razy zmierzyłem swój czas. Mój czas na 1500m wynosi 5:45 lub 5:35 w poniższym terenie, nie pamiętam dokładnie ale 10s nie robi mi różnicy, a bardzo chciałbym zejść poniżej 04:21 to jest czas pewnej osoby która biegła chyba na stadionie, i jaka to jest różnica ? Czy ktoś mógłby mi wyjawić ile sekund bym zyskał przykładowo na stadionie czy na hali 1500m ? Wrzucę link do ścieżki na której biegłem 1500m i zmierzyłem sobie czas 5:35

bielskobiala.naszemiasto.pl/artykul/bielsko-biala-nie-chca-stracic-drzew-w-bielskiej-straconce,1034985,t,id.html

Jeśli chodzi o wybieganie to 40 min to żaden problem, mocy też nie powinno mi brakować bo obecnie robię biegi pod górę. Wbiegam na przełęcz pod łysą, tam jest stromy wbieg około 820m długości z tego co mi się wydaje to nawet bieg magurki idzie obok żółtym szlakiem a nie centralnie.
Najlepszy czas jaki zmierzyłem na 4,4km czyli wszystkie mostki 1,5km do borsuczej 3,6km, + 820m uliczką pod górę 4,4km do przełęczy i wyszło mi 26:30. Wiem że to nie jest szybko :) ale naprawdę daje w kość. Tak że przed ostatnim zakrętem i finałem aż siadłem ze zmęczenia ;D na jakieś 10 sekund. Natomiast jeśli chodzi o dystanse to najdłuższy to 16km dalej nie biegłem bo nie miałem ze sobą picia a warunki były trudne, bałem się.

Podam jeszcze warunki fizyczne :) wzrost 186cm waga 73kg a wiek jak widać 22 lata.

Czy ktoś mógłby mi chociaż udzielić odpowiedzi ile co najmniej bym zyskał sekund na stadionie ?
Jestem amatorem trochę późno zacząłem przygodę z bieganiem by robić jakieś konkretne wyniki :/ ale się nie poddaję. Ciężko pracuję, przedwczoraj nawet z chorobą biegałem co było głupotą :P
" I'm at war with the world cause I
Ain't never gonna sell my soul "
Awatar użytkownika
Krzysztof92
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

@Mateusz Listek
Dużo biegaj ? jakbym nie biegał...

Ja zadałem pytanie jaka jest różnica w terenie a na stadionie czy ktoś porównywał swoje czasy ?
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

różnica w czasach jest - kwestia w terenie nigdy nie bedzie to np. 1500m tylko tak zwane 1,5km. po drugie teren moze byc różny lekko zgórki, lekko pod górkę, dziury, kamienie, stadion jest równy i mozna kontrolowac kazde okrążenie, jak biegasz przykładowo 5:35min przy bardzo prostym terenie to na stadionie zyskałbyś moze z ok. 10s. w kolcach jakbys biegał to dodatkowe 10-12s. przy rywalizacji dodatkowe jeszcze z 8s.
Awatar użytkownika
Krzysztof92
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wlasnie o to mi chodzilo :-), nie wiem czy to ma jakies znaczenie czy moze byc uznane za rozgrzewke ale zawsze przed tym biegiem na 1,5 km robilem inny bieg, wlasnie wbiegalem na przelecz co bardzo mnie meczy, mialem jakos 15 min odpoczynku przed tym biegiem na 1,5 km nie wiem czy to moglo wplynac na czas biegu.
Biegi na stadionie kompletnie mnie nie interesuja po prostu chcialem wiedziec ile czasu mi brakuje do mego wzorca... Zle nie jest bo on biega 6 lat i ma wiele sukcesow ja natomiast tylko pol roku trenuje.
Czy gorne partie miesni maja jakis znaczacy wplyw ? On z tego co widzialem jest dobrze umiesniony.

.
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mateusz Listek pisze:ja dziś interwał biegałem i poziom tlenowy czyli saturacje miałem 93% najniższą. Tętno miałem do 180. Tempo od 51-55 sekund na chodniku w butach. Skończyłem nie miałem sił dlaczego saturacja i tętno niskie takie ?
ale co robiłes 300-setki ?
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mateusz Listek pisze:ja dziś interwał biegałem i poziom tlenowy czyli saturacje miałem 93% najniższą. Tętno miałem do 180. Tempo od 51-55 sekund na chodniku w butach. Skończyłem nie miałem sił dlaczego saturacja i tętno niskie takie ?
ale ile serii robiłes i na jakiej przeriwe ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ