Komentarz do artykułu Niezniszczalny jak amerykański marines

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
Patrunner
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:02
Życiówka w maratonie: 3:45:30

Nieprzeczytany post

Cześć! faktem jest że im mocniejsze ciało tym lepsza sprawność ciała ,większa siła, bardziej obudowane mięśniami stawy przez co jest mniejsze ryzyko przed kontuzjami...
Sam ćwiczę codziennie brzuszki, przysiady i pompki, robię ćwiczenia obwodowe i siłowe na siłce, chodzę na basen, jacuzzi i saunę i biegam na długie dystanse, dzięki temu ciało staje się mocne, elastyczne, szybkie i bardzo wytrzymałe na kontuzje jak u Robocopa. Treningowo przebiegłem w ostatnią sobotę po górkach z kolegą 54 km czerwonym szlakiem z Myślenic do Rabki Zdrój(Beskid Wyspowy) i polecam wszystkim dodatkowe ćwiczenia poza bieganiem bo będziecie dzięki temu czuli się doskonale, nawet na bardzo długich dystansach i trudnych technicznie podbiegach i zbiegach, a na płaskim będzie Wam się biegło bardzo lekko, szybko i przede wszystkim bezpieczniej :)))
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bieganie.pl pisze:... Niezniszczalny jak amerykański marines
Taka uwaga jezykowa - troche chyba zgrzyta ten tytul.
Albo "amerykanski marine", albo "amerykanscy marines" - bo teraz to jakies pomieszanie liczby mnogiej z pojedyncza wyszlo...
prostoprzedsiebie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

swoją drogą, spotkał się ktoś z Was z planami treningowymi kandydatów do USMC?
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Robert pisze:
bieganie.pl pisze:... Niezniszczalny jak amerykański marines
Taka uwaga jezykowa - troche chyba zgrzyta ten tytul.
Albo "amerykanski marine", albo "amerykanscy marines" - bo teraz to jakies pomieszanie liczby mnogiej z pojedyncza wyszlo...
Powinno byc "Amerykanscy Marines".
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
majas
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 36:12
Życiówka w maratonie: 3:02,14

Nieprzeczytany post

Coś w tym jest. Przez dobre kilka lat wiosłowałem, co wiązało się z systematycznym treningiem na siłowni, na ergometrze i na wodzie. Do tego biegałem, bo lubiłem, i to z dobrymi wynikami jak na nie-biegacza ważącego >80kg (rzędu 9:46/3km w liceum, dobrych wyników od 1-10 km, maraton 3:02 w w. 20 lat po 1,5 miesiąca treningu typowo biegowego). I przez 8 lat wiosłowania miałem dwie kontuzje, przez które musiałem pauzować, ale nie więcej niż 2 tygodnie. Jedna to jakieś naciągnięcie mięśnia międzyżebrowego, a druga to "przerwa" w bicepsie. Nie miałem problemów ze stawami, mimo przerzucania naprawdę sporych ciężarów (np. około 200 kg na przysiad na kilka powtórzeń lub po 300 kg na suwnicy, i sporadycznie kolana dawały o sobie znać). Teraz, mimo, że już nie trenuję od 1,5 roku, wciąż czuję się dobrze.
ODPOWIEDZ