Czym podklajać buty?

Awatar użytkownika
Martinez
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Poodklejały mi się noski w butach, kiedy klejiłem super glu, ale niestety niedziała on zbyt skutecznie na ten problem. Jesli stosujecie jakieś inne sprawdzone kleje to proszę napiście jakie.
PKO
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hmm moim zdaniem najlepszy jest butapren, ale trzeba umiejętnie stosować (może lepiej idź do szewca): tzn. dobrze oczyścić klejone powierzchnie, posmarować i ( to doś trudne :) ) POCZEKAĆ !! następnie docisnąć. Te wszystkie 123 i inne kropelki to do zabawek się nadają.

Ale: niedawno biegając w zimie nadepnąłem na kawałek żużla, który wbił się w podeszwę i przeciął, skleiłem toto klejem 'Locitte', który nabyłem w specjalistycznym sklepie (sprzedawca zna się na rzeczy i polecił mi ten klej). Jak na razie (może ze 200 km) trzyma, tyle tylko że przecięcie nie biegło wzdłóż zgjęcia. Klej kosztował mnie 7 PLN.
Awatar użytkownika
madmax1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

każdy klej, który po wyschnięciu tworzy elastyczny kontakt: butapren, klej do dętek itd... ale nie super glue albo inne kleje tworzace sztywne wiazanie!!!!
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Można też zastosować silikon sanitarny, ale wymaga silnego docisku i kilkunastu godzin wiązania. MarekC - którego "Loctite" używałeś?
wirek
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

napiszę jutro.
Awatar użytkownika
meryt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

w handlu jest klej tzw. szewski /nie mylić z poniedziałkiem/ ale usługa u szewca będzie tańsza iwykonana profesjonalnie-suche buty!!
grupa biegowa www biegajznami.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ