Czym podklajać buty?
- Martinez
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Poodklejały mi się noski w butach, kiedy klejiłem super glu, ale niestety niedziała on zbyt skutecznie na ten problem. Jesli stosujecie jakieś inne sprawdzone kleje to proszę napiście jakie.
-
- Zaprawiony W Bojach
hmm moim zdaniem najlepszy jest butapren, ale trzeba umiejętnie stosować (może lepiej idź do szewca): tzn. dobrze oczyścić klejone powierzchnie, posmarować i ( to doś trudne
) POCZEKAĆ !! następnie docisnąć. Te wszystkie 123 i inne kropelki to do zabawek się nadają.
Ale: niedawno biegając w zimie nadepnąłem na kawałek żużla, który wbił się w podeszwę i przeciął, skleiłem toto klejem 'Locitte', który nabyłem w specjalistycznym sklepie (sprzedawca zna się na rzeczy i polecił mi ten klej). Jak na razie (może ze 200 km) trzyma, tyle tylko że przecięcie nie biegło wzdłóż zgjęcia. Klej kosztował mnie 7 PLN.

Ale: niedawno biegając w zimie nadepnąłem na kawałek żużla, który wbił się w podeszwę i przeciął, skleiłem toto klejem 'Locitte', który nabyłem w specjalistycznym sklepie (sprzedawca zna się na rzeczy i polecił mi ten klej). Jak na razie (może ze 200 km) trzyma, tyle tylko że przecięcie nie biegło wzdłóż zgjęcia. Klej kosztował mnie 7 PLN.
- meryt
- Stary Wyga
w handlu jest klej tzw. szewski /nie mylić z poniedziałkiem/ ale usługa u szewca będzie tańsza iwykonana profesjonalnie-suche buty!!
grupa biegowa www biegajznami.pl