dobre i tanie buty:) - supinacja

furek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam. Prosze o rade - szukam butow dla siebie. Zamierzam biegac drugi sezon (zimą miałem przerwę), przede wszystkim po bieżni, ale również po ścieżkach w lesie i na polach. Według testów mam supinację, więc chyba powinienem kupić buty amortyzujące (cusioned)? Jaki model kupić. Cena do 200, góra 300 zł. I od razu pytanie o dobry sklep w Krakowie lub Kielcach. Dzieki
PKO
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Albo dobry albo tani :)
Ale do 300pln powinieneś się zmieścić.
Biegam po podobnych terenach i również mam supinację, więc spokojnie mogę Ci poradzić NB 830. To nie jest najnowszy model, więc możesz mieć problemy z kupnem. Ale mnie służą, więc polecam.
Sprawdź jeszcze tu: New Balance
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
furek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź. Popytam o te buty. Tylko chciałbym trafić do sklepu w którym, gdy powiem, że mam tendencję do supinacji, nie pomyślą o jakiejś wstydliwej chorobie (mina ostatniego sprzedawcy, którego prosiłem o radę, wyrażała współczucie:)
filipp
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

obawiam sie ze takich sklepow nie ma. nawet w "Mekce" warszawskich biegaczy na Broniewskiego, faceci nie do konca znaja sie na tych wadach
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jeżeli Kielce - to chyba masz Panią Izę pod bokiem sprzedająca bardzo dobre buty Mizuno.
Wejdź na biegajznami.pl - tam w dziale sprzęt znajdziesz opisy butów Mizuno wraz z kontaktem.
Awatar użytkownika
AKITA SAN
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przyjdź na stadion Budowlanych w okolicach 8-10 lub 15-17,będziesz mógł obejrzeć kilka modeli Mizuno od Pani Izy;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ