Tu nie chodzi o pyskówkę, napisałem Ci szczerze, co chcesz to z tym zrobisz, nie mój problem. Chciałbyś stosować dietę LCHF na podstawie internetowych wpisów, a potem jesteś rozczarowany, że nie działa. No nic, parę szczerych słów, a już duma urażona. Ja jestem na LCHF już dwa lata i codziennie dowiaduję się nowych rzeczy, nie obrażam się, że ktoś może mi powiedzieć - "robisz to źle". A Ty zdecydowanie robisz to źle.kszor pisze:Do wpisu maniek 669 się nie odniosę, nie dam się wkręcić w pyskowke.
Dieta niskowęglowodanowa jest NAJSKUTECZNIEJSZĄ dietą odchudzającą (z tłuszczu a nie z mięśni):
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dieta_nisk ... lowodanowa
zjedź do "4.1 Utrata tkanki tłuszczowej oraz wpływ na LDL i HDL"
cyt:
W 2009 roku Hession et al. dokonali metaanalizy wyników randomizowanych prób klinicznych porównujących skuteczność diet niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych, opublikowanych od stycznia 2001 do marca 2007 roku, trwających przynajmniej 6 miesięcy. Metaanaliza wykazała przewagę diet niskowęglowodanowych nad niskotłuszczowymi zarówno w aspekcie utraty wagi, jak i zmniejszenia ryzyka chorób układu krążenia[16].
Dodatkowo, badania wskazują przewagę diet niskowęglowodanowych nad niskotłuszczowymi w aspekcie utraty tkanki tłuszczowej w stosunku do tkanki mięśniowej podczas odchudzania. Young et al. porównali trzy diety izoenergetyczne (każda dostarczała 7.5MJ energii / dzień) i izoproteinowe (każda dostarczała 115g białka / dzień), różniące się ilością dostarczanych węglowodanów (odpowiednio 30g, 60g, 104g / dzień). Po 9 tygodniach stosowania diet stosunek utraty tkanki tłuszczowej w stosunku do całkowitej utraty masy ciała wynosił 95%, 84% i 75%[49]. Inne badania potwierdzają te wyniki[50][51][52].