Zawał Serca
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46:11
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, ostatnio poczytałem trochę o Tych zawałach serca podczas biegania i mnie to bardzo przeraziło. Mam 15 lat i biegam na bieżni co dwa dni jakieś 20km tempem 12km/h w sumie to biegałem bo teraz boję się zrobić nawet dyszkę bo jak pomyśle o Tych zawałach podczas biegu to od razu zniechęca mnie do dalszego biegu. (Wiem za bardzo się przejmuję, ale taki już jestem) Jak to dokładnie z Tymi zawałami jest? Kiedyś, gdy robiłem pierwsze 10km to w pewnym momencie(byłem naprawdę zmęczony i było gorąco na siłowni) obraz zaczął się robić niewyraźny i musiałem zaprzestać biegu. (Były to pierwsze treningi na bieżni) To jak to w końcu jest?
Nie chcę przestawać biegać, ponieważ kocham to robić ;(

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To nie przestawaj.
Jesli sie czegoś boisz to idź do kardiologa.
Liczba ludzi, którzy nie umarliby gdyby biegali jest w porównaniu do tych którzy umarli pomimo biegania tak kolosalnie duża, że nie masz sie czym przejmować.
Jesli sie czegoś boisz to idź do kardiologa.
Liczba ludzi, którzy nie umarliby gdyby biegali jest w porównaniu do tych którzy umarli pomimo biegania tak kolosalnie duża, że nie masz sie czym przejmować.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tez łykałem wszytko czym media straszyły, bałem wojny atomowej i że kometa uderzy w Ziemię - ale miałem wtedy 10 lat nie 15...DziwnyCi3n pisze:Witam, ostatnio poczytałem trochę o Tych zawałach serca podczas biegania i mnie to bardzo przeraziło.