Od jakiegoś czasu (6 miesięcy) mam problemy z Achillesem, ale od początku.
6 miesięcy temu po wysiłku, ból już był dosyć spory, następny poranek i wstanie z łóżka, było bolesne i musiałem się rozruszać, zanim ból znikał. Przerwa 2 miesiące w uprawianiu sportów, ból minął, wróciłem do sportu i z każdym treningiem ból się powiększał, kolejna pauza. Wizyta u ortopedy, USG nic nie wykazało, badanie organoleptyczne, ortopeda wyczuł 1mm pogrubienie ścięgna , rehabilitacja, po rehabilitacji bólu nie było, jedyne co odczuwałem to przy ściśnięciu Achillesa dwoma palcami w jednym miejscu lekki ból, teraz po kilku treningach jest znowu coraz gorzej, stąd moje pytanie co robić, bo trafienie do dobrego specjalisty jest sporym wyczynem, a kolejna rehabilitacja na pewno odległa czasowo

Mam płaskostopie, dlatego wiem, że powinienem wykonywać ćwiczenia na rozciągnięcie rozcięgna podeszwowego oraz na Achillesa, możecie coś doradzić. Sport który głównie uprawiam amatorsko to koszykówka, ale raczkowałem również w bieganiu, przez ból zaniechałem. Mogę również prosić o link do konkretnych ćwiczeń rozciągających achillesa przed rozpoczęciem treningów, bo zauważyłem, że bardzo mocne rozciągnięcie, mocno niweluje ból w czasie uprawiania sportu.