Buty minimalistyczne
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
Zgadzam się z tym do pewnego stopnia. Dokładnie z tego samego powodu w niektórych dużych firmach zainteresowano się kiedyś butami minimalistycznymi. Gdyby nie ten mechanizm nie powstałaby reklama z Antonem K. i nigdy informacja o "minimalach" nie trafiłaby do szerokiego odbiorcy. NB nie wynalazło minimalizmu, ale to NB zadęło w tubę, że tak to ujmę. Teraz złapali kolejny trend, który jak wiadomo od kilku lat podtrzymuje HOKA. "Nieoczekiwanie"Kangoor5 pisze:No i chyba mamy rozwiązaną zagadkę butów maksymalistycznych: zarządzający działami butów biegowych potrzebują sukcesów, którymi będą mogli się wykazać w kolejnym raporcie rocznym.

Z drugiej strony bracia nie lękajcie się, trend maksymalistyczny zapewne nie obrośnie tak lotną ideologią jak minimalistyczny... więc ten tego... nie wróżę mu wielkiej popularności

Uwielbiam was

Wychodzi na to, że ja jestem jedynym w tym wątku, który nadal pisze o butach... inni zastanawiają się jak zbanować rzeczywistość

You Make my day! Dzięki.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- Klaus
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
ale was Panowie pogięło.
Zoltar ty jesteś jak rydzyk i inne elementy, które muszą twierdzić że tylko my i że jesteśmy najszejsi.
Jest temat butach minimalach i ileś tam osób sobie o nich rozmawia albo i nie, a ty jak fundamentalista muzułamński - nie nie nie macie racji, jest tak jak ja piszę, jak się zapytasz - okazuje się że nie znasz i nie pytałeś. Zawodnicy mają butów milion pięćset dziewiętset od sponsorów, ile umów sponsorskich podpisałeś?
Wełbi ci się miesza. Ja masz za dużo wolnego czasu wpadnij do mnie na budowę mam gruzowanie bloczkami M. Każdy waży ze 27 kg (ręczna robota) ze 50 metrów do przeniesienia i przerzut przez murek na wysokość klatki.
Nostradamus alfa obuwia się znalazł.
Co się z wami dzieje.
Niech minimaliści mają swój temat. Maksymaliści swój. A zoltarowi dajcie dział JA ZOLTAR WIEM LEPIEJ.
Saluti Klaus (lat 40+)
Zoltar ty jesteś jak rydzyk i inne elementy, które muszą twierdzić że tylko my i że jesteśmy najszejsi.
Jest temat butach minimalach i ileś tam osób sobie o nich rozmawia albo i nie, a ty jak fundamentalista muzułamński - nie nie nie macie racji, jest tak jak ja piszę, jak się zapytasz - okazuje się że nie znasz i nie pytałeś. Zawodnicy mają butów milion pięćset dziewiętset od sponsorów, ile umów sponsorskich podpisałeś?
Wełbi ci się miesza. Ja masz za dużo wolnego czasu wpadnij do mnie na budowę mam gruzowanie bloczkami M. Każdy waży ze 27 kg (ręczna robota) ze 50 metrów do przeniesienia i przerzut przez murek na wysokość klatki.
Nostradamus alfa obuwia się znalazł.
Co się z wami dzieje.
Niech minimaliści mają swój temat. Maksymaliści swój. A zoltarowi dajcie dział JA ZOLTAR WIEM LEPIEJ.
Saluti Klaus (lat 40+)
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Znam to byłoby za dużo powiedziane, dziesięciu też nie pytałem, ale pytałem zapewniam cięKlaus pisze: jak się zapytasz - okazuje się że nie znasz i nie pytałeś.

Poza tym mógłbyś uporządkować swoją wypowiedź, bo strasznie jest chaotyczna.
Fundamentalizm hmm... fakt straszna rzecz

Ojciec Rydzyk powiadasz... no pochlebiasz mi

ale ja jestem tylko skromnym kapłanem Wielkiego Minimusa.
A bloczki 27 kg powiadasz... no zastanowię się...

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Dobrze by było jakby taki bloczek spadł ci na głowę. Może wtedy by ci się poprawiło i przestałbyś pisać w każdym poście jakieś bzdety o wielkim minimusie, wierze, modzie, braciach itp. Czy ty jesteś aż tak ograniczony umysłowo ,że nie możesz zrozumieć ,że niektórzy biegają w butach mini bo im po prostu tak wygodnie ???
5km-16:48
10km - 35:46
10km - 35:46
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44,39
Ależ bjj="bjj"Czy ty jesteś aż tak ograniczony umysłowo ... ???
Trochę szacunku do kolegi po Stronie Ciemnej Mocy.Tymbardziej,że niewielu ma odwagę wypowiadać się nt minimali podważając zasadność biegania w nich.Sam jestem po stronie lekkiej kawalerii,a Z7 przedstawia swój punkt widzenia i dobrze,bo przynajmniej jest jakis odzew z Drugiej Strony.
Może to nie jest merytoryczna rozmowa,ale złościwości w Jego wypowiedziach nie zauważyłem.Za to jest ciekawiej

- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Mi w tym temacie nie są potrzebne posty człowieka, który ma jakąś wyobraźnię na ten temat i pisze dyrdymały jakie to nie są/są minimale, tylko rzeczowe posty na temat samych minimali, oceny testerów, względnie ciekawe nowościpilzz pisze:Z7 przedstawia swój punkt widzenia i dobrze,bo przynajmniej jest jakis odzew z Drugiej Strony.="bjj"Czy ty jesteś aż tak ograniczony umysłowo ... ???

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
Dokładnie. Jak wchodzę na wątek pt "Buty minimalistyczne", to chcę poczytać o, uwaga, butach minimalistycznych, a nie przekopywać się przez posty zoltara, które są typowym bredzeniem o niczym, a zajmują połowę objętości wątku. Na szczęście opcja ignore działa bez zarzutu, co polecam, bo wtedy wszyscy są zadowoleni. Zoltar przedstawi swoje teorie, pozostali ich nie przeczytają i będzie ok
.

The faster you are, the slower life goes by.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44,39
Oczywiście zgadzam się.Po to min. jest ten wątek.klosiu pisze:Dokładnie. Jak wchodzę na wątek pt "Buty minimalistyczne", to chcę poczytać o, uwaga, butach minimalistycznych.
W takim razie Zoltar musiałby założyć wątek np.Buty nieminimalistyczne
Co Ty na to Zoltar?
A my Druga Strona będziemy go zaśmiecać

-
- Zaprawiony W Bojach
są już pierwsze zajawki nowego modelu SKORA, warto ich poszukać 
ja nie mogę się doczekać...

ja nie mogę się doczekać...
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Qba, ale pożegnamy Base 
Fit z tego co widziałem będzie miał podeszwę środkową z pianką EVA (jak Base i Form), ale trochę więcej amortyzacji. Mówiąc inaczej, opcja z EVA, ale z syntetyczną cholewką i sznurowana, a nie na rzepy. Rewolucji chyba nie będzie...
Pozdrawiam
Paweł

Fit z tego co widziałem będzie miał podeszwę środkową z pianką EVA (jak Base i Form), ale trochę więcej amortyzacji. Mówiąc inaczej, opcja z EVA, ale z syntetyczną cholewką i sznurowana, a nie na rzepy. Rewolucji chyba nie będzie...
Pozdrawiam
Paweł
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM

-
- Zaprawiony W Bojach
Bo nie może być. Nie ma czego obalać
chyba, że flaszkę. Będzie kolejny zajefajny but, nie mogę się doczekać.

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Pilzz to było odważne. Musisz jednak pamiętać, że jak weszłeś między wrony to musisz krakać tak jak one. Inaczej mówiąc W Powszechnym Kościele Minimalistycznym panuje prosta, aby nie powiedzieć fundamentalna zasada: Kto nie jest z nami ten jest przeciwko nam.pilzz pisze:Ależ bjj="bjj"Czy ty jesteś aż tak ograniczony umysłowo ... ???
Trochę szacunku do kolegi po Stronie Ciemnej Mocy.Tymbardziej,że niewielu ma odwagę wypowiadać się nt minimali podważając zasadność biegania w nich.Sam jestem po stronie lekkiej kawalerii,a Z7 przedstawia swój punkt widzenia i dobrze,bo przynajmniej jest jakis odzew z Drugiej Strony.
Może to nie jest merytoryczna rozmowa,ale złościwości w Jego wypowiedziach nie zauważyłem.Za to jest ciekawiej

Zadziwiająca jest lotność idei minimalizmu. Żadne inne gadżety biegowe (jak np. skarpetki kompresyjne) nie znalazły takiego (chociaż szczerze mówiąc nielicznego) "oddanego" grona wyznawców czującego misję krzewienia swoich przekonań. Stąd już prosty wniosek, że tu musi być ingerencja siły nadprzyrodzonej Wielkiego Minimusa

W samej idei biegania naturalnego nie ma nic zdrożnego, ale w wersji minimalistycznej, ta idea doznała pewnego ciekawego... hmm... odkształcenia. Dla mnie to jest studium przypadku

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
Nie wiem czy w dobrym temacie poruszę ten problem. Mam kilka pytań i dylematów odnośnie butów. Sam biegam w VOMERO 8. A to dlatego, że tak mi "kazali w sklepie". Dotychczas biegałem w jakichkolwiek do biegania. Przymierzam się do nowych butów i tak czytam obserwuje i się radze. W sumie to nie wiem jak to jest z tymi butami. Postanowiłem tu poruszyć temat jest dość obszerna dyskusja.
Według użytkowników obuwia mnimalistycznego nie amortyzacja lecz technika biegania ma wpływ na zdrowie naszych stawów, więc po co i dla kogo robi się buty z dużą amortyzacją??
No i pytanie można zadać w drugą stronę , im większa amortyzacja do tego poprawna technika biegania wtedy stawy mamy mocno odciążone, więc po co i dla kogo buty minimalistyczne??
Według użytkowników obuwia mnimalistycznego nie amortyzacja lecz technika biegania ma wpływ na zdrowie naszych stawów, więc po co i dla kogo robi się buty z dużą amortyzacją??
No i pytanie można zadać w drugą stronę , im większa amortyzacja do tego poprawna technika biegania wtedy stawy mamy mocno odciążone, więc po co i dla kogo buty minimalistyczne??