Buty minimalistyczne

Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dokładnie.
The faster you are, the slower life goes by.
PKO
Awatar użytkownika
CryHavoC
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

klosiu= DZIĘKI!!!!
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:No i chyba mamy rozwiązaną zagadkę butów maksymalistycznych: zarządzający działami butów biegowych potrzebują sukcesów, którymi będą mogli się wykazać w kolejnym raporcie rocznym.
Zgadzam się z tym do pewnego stopnia. Dokładnie z tego samego powodu w niektórych dużych firmach zainteresowano się kiedyś butami minimalistycznymi. Gdyby nie ten mechanizm nie powstałaby reklama z Antonem K. i nigdy informacja o "minimalach" nie trafiłaby do szerokiego odbiorcy. NB nie wynalazło minimalizmu, ale to NB zadęło w tubę, że tak to ujmę. Teraz złapali kolejny trend, który jak wiadomo od kilku lat podtrzymuje HOKA. "Nieoczekiwanie" :hahaha: ten nowy trend dostał wsparcie od Brooksa i kilku mniejszych firm. Chłopaki jeśli nadal chcecie czuć się awangardą biegaczy... ba rewolucjonistami zmieniającymi świat na lepsze to musicie dalej podążać za trendem i po prostu zamienić minimale na maksymale :hahaha: :bum:
Z drugiej strony bracia nie lękajcie się, trend maksymalistyczny zapewne nie obrośnie tak lotną ideologią jak minimalistyczny... więc ten tego... nie wróżę mu wielkiej popularności :ojoj:

Ad vocem bycia "wrogiem" :ojoj:

Uwielbiam was :usmiech: i rozumiem. Ignorowanie rzeczywistości to podstawowy psychiczny mechanizm obronny w sytuacji stresu z którym sobie nie radzicie. Wiele zależy od stopnia decentracji, czyli dystansu do rzeczywistości i siebie samego. Jednakże, w dłuższej perspektywie, takie podejście zazwyczaj powoduje fatalne następstwa. Na dłuższą metę ignorowanie rzeczywistości wam nie pomoże, zalecałbym raczej udział w jakiejś terapii, gdzie nauczycie się przyjmować rzeczywistość taką jaką jest. Po drugie to że NB czy Brooks wypuszczając buty na słoninie w pewnym sensie ogłosiło koniec mody na minimalizm... to jeszcze nie koniec świata. Nota bene już w zeszłym roku pewna pracownica Pumy na tym forum nieoficjalnie przyznawała, że z danych Pumy wynika, iż globalnie spada sprzedaż butów minimalistycznych. Z kolei w oficjalnych statystykach sprzedażowych jakiś słupek robi butom minimalistycznym tylko i wyłącznie Nike butami Nike Free. Rzeczywistość jest taka, że rewolucja minimalistyczna to istniała tylko w waszych umysłach, w rzeczywistości był to zwykły trend modowy sprytnie wykorzystany przez niektórych dużych producentów butów sportowych. A moda to moda i z czasem każda przemija, musicie się z tym pogodzić.

Wychodzi na to, że ja jestem jedynym w tym wątku, który nadal pisze o butach... inni zastanawiają się jak zbanować rzeczywistość :hahaha:

You Make my day! Dzięki.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Klaus
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ale was Panowie pogięło.
Zoltar ty jesteś jak rydzyk i inne elementy, które muszą twierdzić że tylko my i że jesteśmy najszejsi.
Jest temat butach minimalach i ileś tam osób sobie o nich rozmawia albo i nie, a ty jak fundamentalista muzułamński - nie nie nie macie racji, jest tak jak ja piszę, jak się zapytasz - okazuje się że nie znasz i nie pytałeś. Zawodnicy mają butów milion pięćset dziewiętset od sponsorów, ile umów sponsorskich podpisałeś?
Wełbi ci się miesza. Ja masz za dużo wolnego czasu wpadnij do mnie na budowę mam gruzowanie bloczkami M. Każdy waży ze 27 kg (ręczna robota) ze 50 metrów do przeniesienia i przerzut przez murek na wysokość klatki.
Nostradamus alfa obuwia się znalazł.

Co się z wami dzieje.
Niech minimaliści mają swój temat. Maksymaliści swój. A zoltarowi dajcie dział JA ZOLTAR WIEM LEPIEJ.
Saluti Klaus (lat 40+)
संस्कृतम्
"Prawdziwy mężczyzna od wódki może umrzeć - zgłupieć nie śmie"
Człowiek nie przestaje biegać, dlatego że się starzeje. Człowiek się starzeje, dlatego że przestaje biegać.
Obrazek
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Klaus pisze: jak się zapytasz - okazuje się że nie znasz i nie pytałeś.
Znam to byłoby za dużo powiedziane, dziesięciu też nie pytałem, ale pytałem zapewniam cię :hahaha:
Poza tym mógłbyś uporządkować swoją wypowiedź, bo strasznie jest chaotyczna.

Fundamentalizm hmm... fakt straszna rzecz :ojnie:

Ojciec Rydzyk powiadasz... no pochlebiasz mi :jatylko:
ale ja jestem tylko skromnym kapłanem Wielkiego Minimusa.

A bloczki 27 kg powiadasz... no zastanowię się... :trup:
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Dobrze by było jakby taki bloczek spadł ci na głowę. Może wtedy by ci się poprawiło i przestałbyś pisać w każdym poście jakieś bzdety o wielkim minimusie, wierze, modzie, braciach itp. Czy ty jesteś aż tak ograniczony umysłowo ,że nie możesz zrozumieć ,że niektórzy biegają w butach mini bo im po prostu tak wygodnie ???
5km-16:48
10km - 35:46
pilzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44,39

Nieprzeczytany post

="bjj"Czy ty jesteś aż tak ograniczony umysłowo ... ???
Ależ bjj

Trochę szacunku do kolegi po Stronie Ciemnej Mocy.Tymbardziej,że niewielu ma odwagę wypowiadać się nt minimali podważając zasadność biegania w nich.Sam jestem po stronie lekkiej kawalerii,a Z7 przedstawia swój punkt widzenia i dobrze,bo przynajmniej jest jakis odzew z Drugiej Strony.
Może to nie jest merytoryczna rozmowa,ale złościwości w Jego wypowiedziach nie zauważyłem.Za to jest ciekawiej :hahaha:
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pilzz pisze:
Z7 przedstawia swój punkt widzenia i dobrze,bo przynajmniej jest jakis odzew z Drugiej Strony.
Mi w tym temacie nie są potrzebne posty człowieka, który ma jakąś wyobraźnię na ten temat i pisze dyrdymały jakie to nie są/są minimale, tylko rzeczowe posty na temat samych minimali, oceny testerów, względnie ciekawe nowości :) To, czy ktoś w nich biega/nie biega i dorabia swoje ideologie względem żelazek i na odwrót to jest typowe śmiecenie tematu :)
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Dokładnie. Jak wchodzę na wątek pt "Buty minimalistyczne", to chcę poczytać o, uwaga, butach minimalistycznych, a nie przekopywać się przez posty zoltara, które są typowym bredzeniem o niczym, a zajmują połowę objętości wątku. Na szczęście opcja ignore działa bez zarzutu, co polecam, bo wtedy wszyscy są zadowoleni. Zoltar przedstawi swoje teorie, pozostali ich nie przeczytają i będzie ok ;).
The faster you are, the slower life goes by.
pilzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44,39

Nieprzeczytany post

klosiu pisze:Dokładnie. Jak wchodzę na wątek pt "Buty minimalistyczne", to chcę poczytać o, uwaga, butach minimalistycznych.
Oczywiście zgadzam się.Po to min. jest ten wątek.
W takim razie Zoltar musiałby założyć wątek np.Buty nieminimalistyczne
Co Ty na to Zoltar?
A my Druga Strona będziemy go zaśmiecać :spoczko:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

są już pierwsze zajawki nowego modelu SKORA, warto ich poszukać :)

ja nie mogę się doczekać...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba, ale pożegnamy Base ;)
Fit z tego co widziałem będzie miał podeszwę środkową z pianką EVA (jak Base i Form), ale trochę więcej amortyzacji. Mówiąc inaczej, opcja z EVA, ale z syntetyczną cholewką i sznurowana, a nie na rzepy. Rewolucji chyba nie będzie...

Pozdrawiam

Paweł
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bo nie może być. Nie ma czego obalać :) chyba, że flaszkę. Będzie kolejny zajefajny but, nie mogę się doczekać.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pilzz pisze:
Ależ bjj

Trochę szacunku do kolegi po Stronie Ciemnej Mocy.Tymbardziej,że niewielu ma odwagę wypowiadać się nt minimali podważając zasadność biegania w nich.Sam jestem po stronie lekkiej kawalerii,a Z7 przedstawia swój punkt widzenia i dobrze,bo przynajmniej jest jakis odzew z Drugiej Strony.
Może to nie jest merytoryczna rozmowa,ale złościwości w Jego wypowiedziach nie zauważyłem.Za to jest ciekawiej :hahaha:
Pilzz to było odważne. Musisz jednak pamiętać, że jak weszłeś między wrony to musisz krakać tak jak one. Inaczej mówiąc W Powszechnym Kościele Minimalistycznym panuje prosta, aby nie powiedzieć fundamentalna zasada: Kto nie jest z nami ten jest przeciwko nam. :oczko:
Zadziwiająca jest lotność idei minimalizmu. Żadne inne gadżety biegowe (jak np. skarpetki kompresyjne) nie znalazły takiego (chociaż szczerze mówiąc nielicznego) "oddanego" grona wyznawców czującego misję krzewienia swoich przekonań. Stąd już prosty wniosek, że tu musi być ingerencja siły nadprzyrodzonej Wielkiego Minimusa :lalala:
W samej idei biegania naturalnego nie ma nic zdrożnego, ale w wersji minimalistycznej, ta idea doznała pewnego ciekawego... hmm... odkształcenia. Dla mnie to jest studium przypadku :hahaha: Stąd moja w tym wątku obecność.
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy w dobrym temacie poruszę ten problem. Mam kilka pytań i dylematów odnośnie butów. Sam biegam w VOMERO 8. A to dlatego, że tak mi "kazali w sklepie". Dotychczas biegałem w jakichkolwiek do biegania. Przymierzam się do nowych butów i tak czytam obserwuje i się radze. W sumie to nie wiem jak to jest z tymi butami. Postanowiłem tu poruszyć temat jest dość obszerna dyskusja.

Według użytkowników obuwia mnimalistycznego nie amortyzacja lecz technika biegania ma wpływ na zdrowie naszych stawów, więc po co i dla kogo robi się buty z dużą amortyzacją??

No i pytanie można zadać w drugą stronę , im większa amortyzacja do tego poprawna technika biegania wtedy stawy mamy mocno odciążone, więc po co i dla kogo buty minimalistyczne??
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ