Sklep Biegacza a Intersport - żalę się.

gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jarek_bb pisze: Podobał mi się argument o Coca Coli - nikt nie wiesz psów na sklepie osiedlowym, że Cola jest po 6zł, a w markecie za 4zł. Chcesz to kupujesz. Nie to nie.

PS. Goście z bielskiego Sklepu Biegacza to fachowcy i co istotniejsze praktycy. I co do ich wiedzy ciężko mieć zastrzeżenia.

Jełśi chodzi o cenę to żalę się na swojego pecha - a nie na sklep - to raz.

A sklep mnie wkurzył tym, że ci rzekomi fachowcy wciskali mi kit, wciskali jakieś buty (nie pamiętam nazwy - jakies Pumy czy Nike White-cośtam, wypadła mi nazwa z głowy) których nie chciałem, powiedziałem to od razu, a oni ciągle, jak katarynki "to są profesjonalne buty do maratonów górskich, one są najlepsze, najnowszy model, ble, ble, ble".
Gadam im "nie", przymierzam juz te Adidasy, a ci znowu zaczynają... W sumie kilka razy przerywali wątek, żeby nawiązać do tego ich Cudownego Modelu, Który Sam Biega,

Nie cierpię takiego natrętnego wciskania, to nie jest profesjonalne.

Do tego na moją prośbę o linijkę - chciałem zmierzyć wkładkę - zareagowali próbami zmierzenia mojej stopy w jakimś urządzeniu, i nie docierało do nich, że chcę zmierzyć wkładkę a nie stopę. Linijki się nie doczekałem.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

gocu pisze:Wiedziałem, wiedziałem, że Sklep Biegacza jest drogi! Nigdy tam nic nie kupiłem, bo ceny mnie wręcz śmieszyły, nie wiem, co mnie skusiło - specjalnie tam do nich zjechałem, kupiłem Adidasy Trail Response, jeszcze się jak głupek cieszyłem że dostałem około 5% zniżki - zapłaciłem 380zł. Miasto - Bielsko-Biała.

A 5 km dalej, w Intersporcie, gdzie bywam praktycznie co chwilę, te same buty, bez łaski - 299zł... szlag mnie trafił. Wolałbym te 81zł oddać żebrakowi na ulicy :/

Wydawałoby się chociaż, że w sklepie biegacza będzie większy wybór - a gdzie tam... To co w sklepie internetowym nijak nie ma się do rzeczywistego zaopatrzenia, zrobiłem listę kilkunastu modeli butów - były ze 4...
Nie rozumiem. Skoro uznałeś, że cię stać na zapłacenie 380 złotych, to znaczy, że uznałeś cenę za adekwatną do jakości i wszystko w temacie. Gdy nie chcę wydać na coś czterech stów, to nawet jeśli byłoby przecenione o 50%, to nie wydam. W zniżkach nie chodzi, o ile obniżono, ale czy to kwota, którą chcę wydać. Proste.

Aczkolwiek... SB nieodmiennie poprawia mi humor, gdy widzę co jakiś czas reklamy zniżek, a to 10%, a to 15%, a ceny takie, że bez zniżki 50% nie podchodź.
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

gryczana pisze:Ja w SB kupiłam moje nimbusy w piątek, a w poniedziałek były przecenione o 150zł. Też się wkurwiłam i powiedziałam, że więcej tam nic nie kupię. Jest coś takiego jak relacje z klientem, marketing i inne czego w tym sklpie chyba nie znają,
Słusznie. Nie powinni nic przeceniać, żeby nie drażnić klientów. :D

aha, nie kupuj samochodu - taki zakup to dopiero potrafi wkurwić. Kupujesz w listopadzie za 100.000 a w grudniu już jest taniej o 10 czy 20 tysięcy.
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ginger pisze: Nie rozumiem. Skoro uznałeś, że cię stać na zapłacenie 380 złotych, to znaczy, że uznałeś cenę za adekwatną do jakości i wszystko w temacie.
Faktycznie, nie rozumiesz. Owszem, tyle mogłem wydać, ale potem zobaczyłem, że w innym sklepie kosztują jeszcze 100zł mniej - mam chyba prawo być z tego powodu smutny? :P
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ginger pisze: Aczkolwiek... SB nieodmiennie poprawia mi humor, gdy widzę co jakiś czas reklamy zniżek, a to 10%, a to 15%, a ceny takie, że bez zniżki 50% nie podchodź.
I to jest istota rzeczy.
Awatar użytkownika
MPOMJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57 min 51 sec

Nieprzeczytany post

Ja też polecam Intersport..dobry towar..obecnie miłe dla oka promocje butów dla biegaczy ;-)
Biegam zawsze i wszędzie :-)
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja ;-)
Szarotka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

(1/3 Twoich postów zawiera reklamę tego sklepu :lalala: ).
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Szarotka pisze:(1/3 Twoich postów zawiera reklamę tego sklepu :lalala: ).
zgadzam się, zresztą tutaj jest wielu pracowników różnych firm reklamujących przez posty AKURAT daną markę
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

gocu pisze:Wiedziałem, wiedziałem, że Sklep Biegacza jest drogi! Nigdy tam nic nie kupiłem, bo ceny mnie wręcz śmieszyły, nie wiem, co mnie skusiło - specjalnie tam do nich zjechałem, kupiłem Adidasy Trail Response, jeszcze się jak głupek cieszyłem że dostałem około 5% zniżki - zapłaciłem 380zł. Miasto - Bielsko-Biała.

A 5 km dalej, w Intersporcie, gdzie bywam praktycznie co chwilę, te same buty, bez łaski - 299zł... szlag mnie trafił. Wolałbym te 81zł oddać żebrakowi na ulicy :/

Wydawałoby się chociaż, że w sklepie biegacza będzie większy wybór - a gdzie tam... To co w sklepie internetowym nijak nie ma się do rzeczywistego zaopatrzenia, zrobiłem listę kilkunastu modeli butów - były ze 4...

Do tego jeden ze sprzedawców bezczelnie próbował mi wcisnąć jakieś kosmiczne buty, twierdząc że to na ultramaratony - mimo że wcześniej mu powiedziałem, że po górach to ja robię 100km, ale rocznie... Nie, uparł się i jak maniak wracał do tematu.
Trzeba było je zwrócić jak nowe nieużywane masz w simie czas tak ok 2 tygodni :)
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
kony
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dezo66 pisze:Trzeba było je zwrócić jak nowe nieużywane masz w simie czas tak ok 2 tygodni :)
A na jakiej niby podstawie? Zależy od sklepu, jak przyjmują zwroty to mógł zwrócić a jak nie przyjmują to tylko w przypadku wykrycia wady towaru.
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gocu pisze:Wiedziałem, wiedziałem, że Sklep Biegacza jest drogi! Nigdy tam nic nie kupiłem, bo ceny mnie wręcz śmieszyły, nie wiem, co mnie skusiło - specjalnie tam do nich zjechałem, kupiłem Adidasy Trail Response, jeszcze się jak głupek cieszyłem że dostałem około 5% zniżki - zapłaciłem 380zł. Miasto - Bielsko-Biała
Dopiero co kupowałem w Sklepie Biegacza w Poznaniu dokładnie te same Respone'y TR20 za 299,-
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kony pisze:
dezo66 pisze:Trzeba było je zwrócić jak nowe nieużywane masz w simie czas tak ok 2 tygodni :)
A na jakiej niby podstawie? Zależy od sklepu, jak przyjmują zwroty to mógł zwrócić a jak nie przyjmują to tylko w przypadku wykrycia wady towaru.
Sam pracowałem w SB wiec wiem ze spokojnie przyjmuja - zwłaszcZa ze to prawo konsumenta jest ! :)
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

dezo66 pisze:zwłaszcZa ze to prawo konsumenta jest ! :)
tylko i wyłącznie w przypadku sprzedaży na odległość. Jeśli uważasz inaczej, podaj podstawę prawną.
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze:
dezo66 pisze:zwłaszcZa ze to prawo konsumenta jest ! :)
tylko i wyłącznie w przypadku sprzedaży na odległość. Jeśli uważasz inaczej, podaj podstawę prawną.
sorry jestem biegaczem nie prawnikiem. Sam pracowałem SB wiec zwrot towarów do 2 tygodni można było spokojnie przynieść jak było nie używane...
Szarotka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

To jest jedynie dobra wola wielu sklepów.
Wg prawa nie mają obowiązku przyjmować przy sprzedaży stacjonarnej.
ODPOWIEDZ