Komentarz do artykułu Garmin Forerunner 10
- ToM78
- Wyga
Piechu a co chcesz kupić FR10 ?? - bo jaj mam wersję czarno-czerwoną kupioną 10.12.2012r. z 3 letnią gwarancją w chorzowie i myślę o sprzedarzy cenę zrobiłbym 350 zł. Stan igła z folią na wyświetlaczu. Chyba mam chętkę na 310XT zależy mi na czasie baterii. ten mój FR10 wytrzymuje około 4.50h
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Ja nie, mam 310XT. Szukam zegarka dla żony. Niestety w związku z tym wersja czarna odpada
Ale dzięki za info 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Dokładnie takiego zegarka szukam... no chyba, że połowica jednak zmieni zdanie i będzie chciała przytulić mój zegarek, wtedy ja będę musiał się rozejrzeć za czyś nowym
Póki co poszukiwany jest FR10 w kolorze oranżu 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
nie bawilem sie vp-em - bez drgawek to bez sensu, a jak chce leciec na tempo to i tak musze sprawdzac, a jak sprawdzam to uzywam po prostu tempa chwilowego i tyle 
ja mam pomaranczowy i pewno w perspektywie czasu bede chcial zmienic na cos cos dluzej trzyma, ale to jeszcze nie teraz, wiec pewno zdazysz cos znalezc zanim ja sie zdecyduje

ja mam pomaranczowy i pewno w perspektywie czasu bede chcial zmienic na cos cos dluzej trzyma, ale to jeszcze nie teraz, wiec pewno zdazysz cos znalezc zanim ja sie zdecyduje

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
gdy ktoś biega bez nauszników dźwiękowych to trząchanie w zegarku nie jest koniecznością 

- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Biegnąc w towarzystwie samochodów nierzadko zdarza się, że zwyczajnie nie słyszę dźwięku autolapu. I nie ma zmiłuj. Do tego, moim zdaniem, akurat w 405 ten dźwięk nie jest specjalnie głośny. Wibracje do bardzo przydatna rzecz - o wiele bardziej niż dźwięk. Mając przez chwilę OnMove 500 pierwsze co zrobiłem, to wyłączyłem wszelkie dźwięki wydawane przy zegarku; wibracje starczały w zupełnościPiechu pisze:gdy ktoś biega bez nauszników dźwiękowych to trząchanie w zegarku nie jest koniecznością

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
łe, no pewnie, że wibra > dźwięk
ale u mnie na wsi ruch kołowy znacznie mniejszy niźli w rzeszowskiej metropolii
poza tym żona woli biegać na łonie przyrody niźli gminnych chodnikach 
a w ogóle to cały czas mówimy o zegarku z najniższej garminowskiej półki cenowej, coś za coś, nie ma zmiłuj

a w ogóle to cały czas mówimy o zegarku z najniższej garminowskiej półki cenowej, coś za coś, nie ma zmiłuj

-
- Dyskutant
Pikniecia w fr10 czasem nie słychać nawet na łonie przyrody. Znam trasę na tyle ze wiem przy którym drzewie ma piknac a mimo to czasem pik zlewa się z chrzestem żwiru czy innym odgłosem parku.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
To ja chyba mam jakiś "nadsłuch". Biegałem ostatnio z FR10, słuchawki w uszach ale muzyka ściszona do poziomu takiego, żeby było ją dobrze słychać ale nie odcinała od otoczenia. Wybrałem sobie akurat dość ruchliwą trasę i nadal słyszałem pipczenie na każdym kilometrze.
W ogóle jestem mile zaskoczony zegarkiem. Ładny, zgrabny, lekki. Całkiem nieźle radzi sobie GPS. Zabrałem go na bieg porównawczy z 310xt i na ponad 14-kilometrowej trasie różnica wyniosła zaledwie 70m czyli jakieś 0,04%. trasa ładnie wyrysowana. Fixa złapał bardzo szybko. Gdyby tylko bateria była odrobinę większa to byłby cud zegarek
W ogóle jestem mile zaskoczony zegarkiem. Ładny, zgrabny, lekki. Całkiem nieźle radzi sobie GPS. Zabrałem go na bieg porównawczy z 310xt i na ponad 14-kilometrowej trasie różnica wyniosła zaledwie 70m czyli jakieś 0,04%. trasa ładnie wyrysowana. Fixa złapał bardzo szybko. Gdyby tylko bateria była odrobinę większa to byłby cud zegarek

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
po eksporcie aktywności do plików gpx z obu zegarków i wrzuceniu ich na geocontext okazało się, że oba zegarki logowały się w odrobinę odmiennych współrzędnych a co za tym idzie wyznaczyły trochę inaczej rzeczywistą trasę. I teraz w nawiązaniu do tego co napisałeś... dokładnie tak, FR10 był dokładniejszy
FR10 w stosunku do tego co pokazał geocontext pomylił się o +0,06%, natomiast 310XT o +0,09% 
A, i oprócz baterii mam jeszcze jedno zastrzeżenie. Brakuje możliwości skonfigurowania różnych danych dot. tempa dla dwóch ekranów. Fajnie gdyby jeden ekran pokazywał tempo z odcinka a drugi średnie z całego biegu.

A, i oprócz baterii mam jeszcze jedno zastrzeżenie. Brakuje możliwości skonfigurowania różnych danych dot. tempa dla dwóch ekranów. Fajnie gdyby jeden ekran pokazywał tempo z odcinka a drugi średnie z całego biegu.
-
- Zaprawiony W Bojach
Oddałem swojego rzęcha po 4 miesiącach zabawy do reklamacji, bo bez lasu też potrafił się "zapomnieć". Wkrótce zapewne dostanę z Garmina jakiegoś odświeżanego (już się "cieszę" na myśl o schodzonym akumulatorze), ale mam nadzieję, że może coś się poprawi z samym działaniem.
Edit: Wbrew przewidywaniom sklepu, Garmin wymienił zegarek na fabrycznie nową sztukę, tak że przynajmniej w tym temacie nie mogę na nic narzekać.
Edit: Wbrew przewidywaniom sklepu, Garmin wymienił zegarek na fabrycznie nową sztukę, tak że przynajmniej w tym temacie nie mogę na nic narzekać.
kiss of life (retired)
-
- Wyga
Czy w 110 jest kontrola tempa ? Np ustawie sobie tempo 6 min/km i jak będzie za wolno lub za szybko biegł to zostane o tym poinformowany. Co ile sekund jest aktualizacja tego tempa ?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
w FR110 czy FR10?
W FR110 nie ma, w FR10 jest
W FR110 nie ma, w FR10 jest