Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620

Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

xx2 pisze:Witam!

W poniedziałek oddaję 210 (mam 30 dni na zwrot). Po nanoszeniu trasy na mapę widać było liczne przerwy, przy czym zegarek nie informował o zerwaniu połączenia z GPS, a pogoda była idealna. Mam zamiar wymienić go na 220. Stąd pytanie do użytkowników. Czytałem, że jest możliwość konfiguracji ekranów. Czy można ustawić stoper i pomiar tętna w jednym tym samym ekranie ?

Pozdrawiam
Można
PKO
Awatar użytkownika
Niecierpek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W poniedziałek oddaję 210 (mam 30 dni na zwrot). Po nanoszeniu trasy na mapę widać było liczne przerwy, przy czym zegarek nie informował o zerwaniu połączenia z GPS, a pogoda była idealna. Mam zamiar wymienić go na 220. Stąd pytanie do użytkowników. Czytałem, że jest możliwość konfiguracji ekranów. Czy można ustawić stoper i pomiar tętna w jednym tym samym ekranie ?

Pozdrawiam
W 620 można to zapewne w 220 też można (ta sama generacja). Mam do dyspozycji 4 ekrany, na których można umieścić od 1 do 4 pól danych (do wyboru) - z zakresu wskazań stopera, dystansu, tempa, prędkości, tętna, dynamiki biegu (tylko 620)...
Obrazek
Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Niecierpek pisze:

Pozdrawiam
W 620 można to zapewne w 220 też można (ta sama generacja). Mam do dyspozycji 4 ekrany, na których można umieścić od 1 do 4 pól danych (do wyboru) - z zakresu wskazań stopera, dystansu, tempa, prędkości, tętna, dynamiki biegu (tylko 620)...
W 220 masz 2 ekrany z max. trzema polami danych. Jeżeli używasz paska HR pokazuje ci się jeszcze ekran z bieżącym tętnem i strefą (garminowską). Jeżeli jesteś w trybie treningu masz jeszcze dodatkowy ekran z założonymi parametrami treningu np. jeżeli masz przebiec 20 minut w tempie 4:30-4:35. To widzisz czas pozostały do końca i bieżące tempo.
Obrazek.
Najlepiej będzie jak przeczytasz sobie recenzję DC RAINMAKER http://www.dcrainmaker.com/2013/11/garm ... eview.html
Awatar użytkownika
Niecierpek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

zapa pisze:
Niecierpek pisze:...jutro pobiegnę raz jeszcze i zobaczę czy powtarza się problem...
Jak sytuacja się powtórzy to niestety serwis wita. Na szczęście działa bardzo sprawnie także szybko odzyskasz zegarek
Okazało się, że wszystko jest Ok. Mea culpa. Zegarek mam od 2 tygodni i umiejętność poruszania się w mnogich ustawieniach troszkę musi potrwać... Kilka dni temu zmieniłem ustawienie "Auto Pause" z wariantu "Po zatrzymaniu" na fabrycznie proponowane ustawienie tzw. własne "12 min./h" i stąd cały problem. W czasie biegu +/- tą prędkością cały czas mi pikało naprzemiennie "Start" i "Pauza".
Obrazek
Awatar użytkownika
iChomik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

w moim przypadku nowy soft 2.50 poprawił stabilność, dokładność gps i dodatkowo zauważyłem kilka poprawek w tłumaczeniu menu,

na razie zegarek jest ok i nie stwarza problemów, zobaczymy jak będzie dalej.
Awatar użytkownika
Niecierpek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W instrukcji jest napisane jak wymieniać baterię w czujniku, ale o wymianie akumulatorka w zegarku nie znalazłem informacji, jak również o jego trwałości. Czyżby z uwagi szczelność zegarka, wymiana była możliwa tylko w serwisie?
Obrazek
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Po co wymieniać baterię w serwisie skoro zegarek nie dotrwa tych 2 lat gwarancji :)
Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

iChomik pisze:w moim przypadku nowy soft 2.50 poprawił stabilność, dokładność gps i dodatkowo zauważyłem kilka poprawek w tłumaczeniu menu,

Też mam takie wrażenie. Zarysy ścieżki biegów nakładają się na siebie ale zauważyłem dziwną sprawę, teraz gdy zgrywam trening do bezpośrednio z zegarka to w Endomondo i tylko w Endomondo linie przebiegu trasy są poprzerywane, gdy zaimportuję plik z GC trasa jest ok ale wykres tempa już nie jest taki ładny. Widoczne są na nim piki
xx2
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

kruczek79 pisze:
iChomik pisze:w moim przypadku nowy soft 2.50 poprawił stabilność, dokładność gps i dodatkowo zauważyłem kilka poprawek w tłumaczeniu menu,

Też mam takie wrażenie. Zarysy ścieżki biegów nakładają się na siebie ale zauważyłem dziwną sprawę, teraz gdy zgrywam trening do bezpośrednio z zegarka to w Endomondo i tylko w Endomondo linie przebiegu trasy są poprzerywane, gdy zaimportuję plik z GC trasa jest ok ale wykres tempa już nie jest taki ładny. Widoczne są na nim piki
Dokładnie do samo miałem z moim 210, dlatego też odesłałem do z powrotem. Serwis proponował zrobić twardy reset, włączyć i zostawić zegarek na 45 min z wolnym dostępem do nieba, by pobrał dane o lokalizacji satelit. W moim wypadku nie pomogło :/
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Panowie mam pewien niewielki problem - nie moge zainstalować oprogramowania dla GPSu ver 2.90. Próbowałem poprzez Garmin Express Fit i wgrało mi się oprogramowanie zegarka 2.50 - bez problemów - i powiadamia że nie ma więcej aktualizacji. Za radą kolegi z forum ściągnąłem Webupdatera i po uruchomienia poinformował mnie tylko że nie ma aktualizacji dla tego urządzenie. Może ktoś z kolegów miał podobny przypadek i wie jak sobie poradzić - bo przecież jest ta wersja 2.90? Chyba że nie jest ona potrzebna po uaktualnieniu oprogramowania zegarka?
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Cos dyskusja ucichla. Temat sie wyczerpal?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bumbo pisze:Cos dyskusja ucichla. Temat sie wyczerpal?

no jak się nie da bo go nie widzi, znaczy się jest w środku.
Ciężko zerknąć w zegarek?
Menu po prawej -> Ustawienia -> System -> O Systemie i wszystko masz napisane.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No wyobraz sobie ze wpadlem na ten skomplikowany pomysl - i nie ma go w srodku - jest wciaz niezmiennie wersja 2.80.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jescze jedno. Po aktualizacji do vers 2.50 - w moim zegarku nie zmienilo sie zbyt wiele. Jedynie spolszczenie jest troche rozwiniete. Tempo chwilowe - bez rewelacji, z dokladnoscia do 5 s. Myslalem ze chociaz to ulegnie zmianie. Generalnie nie czepiam sie - zegarek ma potencjal, jest lekki i maly - tylko troche Garmin moglby nad nim jeszcze popracowac.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wejdź na my Garmin i zaktualizuj wtyczkę.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ