Możnaxx2 pisze:Witam!
W poniedziałek oddaję 210 (mam 30 dni na zwrot). Po nanoszeniu trasy na mapę widać było liczne przerwy, przy czym zegarek nie informował o zerwaniu połączenia z GPS, a pogoda była idealna. Mam zamiar wymienić go na 220. Stąd pytanie do użytkowników. Czytałem, że jest możliwość konfiguracji ekranów. Czy można ustawić stoper i pomiar tętna w jednym tym samym ekranie ?
Pozdrawiam
Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620
- kruczek79
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:07
- Życiówka w maratonie: 3:09:57
- Niecierpek
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:30
- Życiówka w maratonie: brak
W 620 można to zapewne w 220 też można (ta sama generacja). Mam do dyspozycji 4 ekrany, na których można umieścić od 1 do 4 pól danych (do wyboru) - z zakresu wskazań stopera, dystansu, tempa, prędkości, tętna, dynamiki biegu (tylko 620)...xx2 pisze:Witam!
W poniedziałek oddaję 210 (mam 30 dni na zwrot). Po nanoszeniu trasy na mapę widać było liczne przerwy, przy czym zegarek nie informował o zerwaniu połączenia z GPS, a pogoda była idealna. Mam zamiar wymienić go na 220. Stąd pytanie do użytkowników. Czytałem, że jest możliwość konfiguracji ekranów. Czy można ustawić stoper i pomiar tętna w jednym tym samym ekranie ?
Pozdrawiam
- kruczek79
- Stary Wyga
W 220 masz 2 ekrany z max. trzema polami danych. Jeżeli używasz paska HR pokazuje ci się jeszcze ekran z bieżącym tętnem i strefą (garminowską). Jeżeli jesteś w trybie treningu masz jeszcze dodatkowy ekran z założonymi parametrami treningu np. jeżeli masz przebiec 20 minut w tempie 4:30-4:35. To widzisz czas pozostały do końca i bieżące tempo.Niecierpek pisze:W 620 można to zapewne w 220 też można (ta sama generacja). Mam do dyspozycji 4 ekrany, na których można umieścić od 1 do 4 pól danych (do wyboru) - z zakresu wskazań stopera, dystansu, tempa, prędkości, tętna, dynamiki biegu (tylko 620)...xx2 pisze:Witam!
Pozdrawiam

Najlepiej będzie jak przeczytasz sobie recenzję DC RAINMAKER http://www.dcrainmaker.com/2013/11/garm ... eview.html
- Niecierpek
- Rozgrzewający Się
Okazało się, że wszystko jest Ok. Mea culpa. Zegarek mam od 2 tygodni i umiejętność poruszania się w mnogich ustawieniach troszkę musi potrwać... Kilka dni temu zmieniłem ustawienie "Auto Pause" z wariantu "Po zatrzymaniu" na fabrycznie proponowane ustawienie tzw. własne "12 min./h" i stąd cały problem. W czasie biegu +/- tą prędkością cały czas mi pikało naprzemiennie "Start" i "Pauza".zapa pisze:Jak sytuacja się powtórzy to niestety serwis wita. Na szczęście działa bardzo sprawnie także szybko odzyskasz zegarekNiecierpek pisze:...jutro pobiegnę raz jeszcze i zobaczę czy powtarza się problem...
- iChomik
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
w moim przypadku nowy soft 2.50 poprawił stabilność, dokładność gps i dodatkowo zauważyłem kilka poprawek w tłumaczeniu menu,
na razie zegarek jest ok i nie stwarza problemów, zobaczymy jak będzie dalej.
- Niecierpek
- Rozgrzewający Się
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Po co wymieniać baterię w serwisie skoro zegarek nie dotrwa tych 2 lat gwarancji 

- kruczek79
- Stary Wyga
Też mam takie wrażenie. Zarysy ścieżki biegów nakładają się na siebie ale zauważyłem dziwną sprawę, teraz gdy zgrywam trening do bezpośrednio z zegarka to w Endomondo i tylko w Endomondo linie przebiegu trasy są poprzerywane, gdy zaimportuję plik z GC trasa jest ok ale wykres tempa już nie jest taki ładny. Widoczne są na nim pikiiChomik pisze:w moim przypadku nowy soft 2.50 poprawił stabilność, dokładność gps i dodatkowo zauważyłem kilka poprawek w tłumaczeniu menu,
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Dokładnie do samo miałem z moim 210, dlatego też odesłałem do z powrotem. Serwis proponował zrobić twardy reset, włączyć i zostawić zegarek na 45 min z wolnym dostępem do nieba, by pobrał dane o lokalizacji satelit. W moim wypadku nie pomogło :/kruczek79 pisze:Też mam takie wrażenie. Zarysy ścieżki biegów nakładają się na siebie ale zauważyłem dziwną sprawę, teraz gdy zgrywam trening do bezpośrednio z zegarka to w Endomondo i tylko w Endomondo linie przebiegu trasy są poprzerywane, gdy zaimportuję plik z GC trasa jest ok ale wykres tempa już nie jest taki ładny. Widoczne są na nim pikiiChomik pisze:w moim przypadku nowy soft 2.50 poprawił stabilność, dokładność gps i dodatkowo zauważyłem kilka poprawek w tłumaczeniu menu,
- bumbo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40min
Panowie mam pewien niewielki problem - nie moge zainstalować oprogramowania dla GPSu ver 2.90. Próbowałem poprzez Garmin Express Fit i wgrało mi się oprogramowanie zegarka 2.50 - bez problemów - i powiadamia że nie ma więcej aktualizacji. Za radą kolegi z forum ściągnąłem Webupdatera i po uruchomienia poinformował mnie tylko że nie ma aktualizacji dla tego urządzenie. Może ktoś z kolegów miał podobny przypadek i wie jak sobie poradzić - bo przecież jest ta wersja 2.90? Chyba że nie jest ona potrzebna po uaktualnieniu oprogramowania zegarka?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
bumbo pisze:Cos dyskusja ucichla. Temat sie wyczerpal?
no jak się nie da bo go nie widzi, znaczy się jest w środku.
Ciężko zerknąć w zegarek?
Menu po prawej -> Ustawienia -> System -> O Systemie i wszystko masz napisane.
- bumbo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40min
Jescze jedno. Po aktualizacji do vers 2.50 - w moim zegarku nie zmienilo sie zbyt wiele. Jedynie spolszczenie jest troche rozwiniete. Tempo chwilowe - bez rewelacji, z dokladnoscia do 5 s. Myslalem ze chociaz to ulegnie zmianie. Generalnie nie czepiam sie - zegarek ma potencjal, jest lekki i maly - tylko troche Garmin moglby nad nim jeszcze popracowac.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Wejdź na my Garmin i zaktualizuj wtyczkę.