DLACZEGO NIE CHUDNE?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
sturmkatze
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 52:13
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzieki Panowie za rozwianie watpliwosci jakkolwiek ten rytm u mnie calkiem od niedawna (moze z m-c) i w sumie juz dobiega konca. Pozostaje mi juz tylko miec nadzieje ze to slynny efekt plateau bo nie wierze ze biegajac 50 km tygodniowo i przestrzegajac diety mozna nie chudnac :bum:
10 km - 48min:10s
21,1 km - 1h:41min
Od 01.01.14 - 10 kg w dół :)
PKO
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

nikolka pisze:Ja to w ogole po 3mc intensywnych ćwiczeniach poddałam sie bo waga ani drgnęła a wydawało mi sie ze mam większe uda. Ale wytrwałośc i samozaparcie tutaj skutkują.
Coś robiłaś źle (intensywność/spożywane kalorie). Ja w tym miesiącu spadłem 3kg, a powyżej 40-ki o wiele wiele trudniej zrzucić wagę. Więcej samozaparcia następnym razem ;)
kiss of life (retired)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nikolka pisze:Ja to w ogole po 3mc intensywnych ćwiczeniach poddałam sie bo waga ani drgnęła a wydawało mi sie ze mam większe uda. Ale wytrwałośc i samozaparcie tutaj skutkują.
Trzy miesiące intensywnych ćwiczeń i nic? W takim razie coś tu jest nie tak. Albo te ćwiczenia były nie do końca takie intensywne. Albo wina leży po stronie diety. To co pozwala nam wytrwać w naszych postanowieniach to widoczne efekty. Bez tego raczej ciężko :)
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:37

Nieprzeczytany post

a mierzyłaś obwody? Często nawet jak waga ani drgnie to obwody lecą bardzo, masa mięśniowa waży więcej niż tłuszcz.
pitgw
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Święta racja. Widzę po sobie. Waga ani drgnie, a różnicę widać na pasku od spodni.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Szczególnie po rozpoczęciu biegania lepiej mierzyć obwody, bo początkujący jest w stanie całkiem mocno nadbudować tkankę mięśniową (mięśnie nawet nie rosną, po prostu zwiększają gęstość, robią się twardsze) i jednocześnie zredukować tkankę tłuszczową. Na wadze efekt prawie zerowy, a wizualnie ogromny.
The faster you are, the slower life goes by.
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do masy mięśniowej, to miałem okazję sprawdzić jak to u mnie wygląda. Po miesiącu roztrenowania waga spadła mi o 2kg, a po powrocie do biegania w ciągu zaledwie 2 tygodni te dwa kilogramy wróciły. Na tyle teraz mniej więcej oceniam swoją masę mięśniową związaną z samym bieganiem w porównaniu do okresu jak nic nie działam. :usmiech:
kiss of life (retired)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

chciałbym, żeby masa mięśniowa przybywała 1kg/tydzień...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raczej chodzi tu o powrót do poprzedniego stanu wytrenowania/napakowania mięśni. Więcej niż 2kg już nie urosło :)
kiss of life (retired)
kamel89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48 min 28 sek

Nieprzeczytany post

Witam, chce podpytac was dlaczego nie chudne. Biegam od maja 2013 a z wagi nic a nic nie ubylo. Ostatnio coraz wiecej bo dziennie od 10 po 22 km. Do tego trening eliptyczny ponad godzine, coraz rzadziej siłownia. Rowerek a waga nic a nic
Blog http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 10#p630610
Komentarze http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38120

Czasem by móc biec dalej trzeba na chwilę się zatrzymać
Awatar użytkownika
mary
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kamel, za mało informacji, skąd my tu mamy wiedzieć? Po pierwsze - ile ważysz? Może nie masz z czego chudnąć? Ja też już nie chudnę, a jak biegałam kilka razy mniej, to chudłam. Co jesz? Bo 10 km to ok godzina biegania, baaardzo łatwo nadrobić jednym wyjściem na piwo, czekoladą, czymkolwiek. Jak wymiary? Jak ubrania? A wyniki badań? Bierzesz jakieś leki? Odchudzałeś się wcześniej? Czasem diety-cud rozkręcają metabolizm na amen.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

kamel89 pisze:Witam, chce podpytac was dlaczego nie chudne. Biegam od maja 2013 a z wagi nic a nic nie ubylo. Ostatnio coraz wiecej bo dziennie od 10 po 22 km. Do tego trening eliptyczny ponad godzine, coraz rzadziej siłownia. Rowerek a waga nic a nic
W ciemno ci powiem nie chudniesz bo jesz dużo węglowodanów o wysokim IG (pieczywo, ziemniaki, kasze, makarony i inne mączne, słodkie owoce i pijesz kolorowe słodzone napoje)
kamel89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Waga cos 84-85 kg wzrost 176 cm. Leków nie biore, kiedys sie odchudzalem. W dwa miechy zgubilem 25 kg.
Jedzenie to zgadza sie pieczywo, ziemniaczki chodz bardzo rzadko i malo, duzo mącznych, a to pierogi tesciowa(przyszla) wciska a to co innego. Napoje slodkie mozna wykluczyc, jak w miesiacu wypije 2 litry soku pomaranczowego to bedzie dobrze, glownie woda.

Probowalem ostatnio jesc mniej, a czesciej, owoce, warzywa ale normalnie brakowalo mi sil po czasie.

fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

Spowolniles sobie metabolizm tak idiotycznie przeprowadzonym spadkiem wagi i bedziesz mial teraz problem z dalsza redukcja. Albo zaczniesz liczyc kalorie co do grama jak niektorzy albo calkowicie zmienisz diete na np. tluszczowa.
kamel89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to ciezka sprawa, powiem tak ze waga to az tak nie przeszkadza, chodz zrzucenie pare kg polepszylo by czas w bieganiu. Obecnie mam bardziej sylwetke umiesniona, lecz troche z brzucha bym chciała jeszcze upuscic, bo pod lekkim brzuszkiem ukrywa sie kaloryfer :p

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ