wysyp tanich Salomonów - co myślicie?

Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To sorry,
PKO
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:
prorok pisze:Jesteś paserem i jeszcze się tym chwalisz, żałosne.
Jakim paserem, pokazałem przykłady. Nie stać mnie na kupowanie podróbek.
Aliexpress to chyba jednak nie jest źródło godne zaufania, bardzo niepokojąco wyglądają te kolorowe "salomony" S-LAB SENSE :nienie: Powiedziałbym nawet, że wyglądają niemal jak... podróby :spoczko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Przecież to podróby pełną gębą :)
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

O ile się orientuję to Aliexpress sprzedaje głównie (o ile nie wyłącznie) podróby znanych marek. U nich przynajmniej sprawa jest jasna - wiadomo co się kupuje. Ale nie zmienia to faktu, że to zwykłe złodziejstwo.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Przecież to podróby pełną gębą :)
Chciałem być delikatny, nie chciałem cię urazić :usmiech:
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:
jedz_budyn pisze:Przecież to podróby pełną gębą :)
Chciałem być delikatny, nie chciałem cię urazić :usmiech:
jestem szczęsliwy :hahaha:
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

Trochę OT. ale co koledzy powiedzą na cene tego produktu http://www.aliexpress.com/item/DECATHLO ... 73843.html
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"850" bo to pewnie jest oryginalny oryginał. Stąd i cena.
pilzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44,39

Nieprzeczytany post

850 pisze:Trochę OT. ale co koledzy powiedzą na cene tego produktu http://www.aliexpress.com/item/DECATHLO ... 73843.html
Tak,myślę jak Z7 .Orginał trzyma cenę :bum:Pewnie model 2014
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tymi cenami to nie jest tak do końca, bo w zaaleznosci od ilości kupowanego towaru taką dostajesz cenę. Więc cena na poziomie 10do 15 prezydentów za nike free czy te salomony jest jak najbardziej realną. Wiadomo że większość producentów ma swoje fabryki w Chinach, więc wielce prawdopodobne może być ze te buty powstaja na tych samych maszynach co prawdziwe. Bo jak podwykonawca wykonuje dla producenta ileś tam tysięcy sztuk komponentów to co mu szkodzi dorobić na lewo jeszcze trochę? A ze robi to z gorszego materiału stąd i jakość gorsza. Ot taka moja teoria spiskowa :sss:
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Najlepsze jest w tym to że na oryginalnych speedcrosach jest napisane made in china a na podróbkach made in Vietnam :)
Podróbki mają jakiś taki sznurkowaty i gruby element sznurowania, i większy ten plastik zaciskowy, boczna otoczka buta jest nie gumowata lecz bardziej plastikowa i lubi szybko pękać. Na plus mmateriał cholewki, inny i nie pęka na zgięciu palcy.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"850" niestety nie masz racji. Teoretycznie taka możliwość istnieje, ale praktycznie tak nie ma. Cena markowych towarów jest kontrolowana przez koncern. To oni zajmują się dystrybucją, nie możesz więc pójść do fabryki i kupić kontenera oryginalnych Slomonów po 5$ za parę. Poza tym w detalu w Chinach na sprzęt markowy są takie same ceny jak u nas albo i wyższe. Wszystkie te tanie rzeczy to podróby. Nie ma takiej możliwości aby oryginały "wyciekały" z chińskich fabryk i następnie były sprzedawane po niskiej cenie. To mity. Lepiej kupić coś markowego na wyprzedaży w kraju, niż mamić się myślą, że kupię na Aliexpress za 20$ oryginalne Salomony tyle, że "na rynek chiński"...
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:"850" niestety nie masz racji. Teoretycznie taka możliwość istnieje, ale praktycznie tak nie ma. W Chinach na sprzęt markowy są takie same ceny jak u nas albo i wyższe. Wszystkie te tanie rzeczy to podróby. Nie ma takiej możliwości aby oryginały "wyciekały" z chińskich fabryk i następnie były sprzedawane po niskiej cenie. To mity. Lepiej kup coś markowego na wyprzedaży...
Dlatego napisałem że to taka moja teoria spiskowa, że dobre rzeczy chińskie kosztuja to też wiem gdyż zajmuje sie handlem i wiem jak trudno jest klientom wytłumaczyc że produkt mejd in czajna bije na glowe pewne produkty niby europejskie , ale to musi kosztowac. W krajach bardziej , nazwe to cywilizowanych niz Chiny, nie takie rzeczy jak buty wyciekają z fabryk, wiec jest to mozliwe, tak mi sie wydaje. I odnośnie ostatniej uwagi nie szukam usprawiedliwienia dla zakupu fejkow :usmiech: Odkad Qba otworzył mi oczy to obuwie tylko ze stajni WIELKIEGO MINIMUSA i tylko ku jego chwale. :hejhej: Oczywiście żarcik taki, na moim poziomie zaawansowania biegowego obuwie starcza na bardzo dłuuuugo.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiesz to oczywiste, że jakaś ilość towaru "wycieka" z fabryk. W samych USA jest co roku kradzionych towarów tylko z transportów drogowych na kwotę 4 mld USD. Kto oglądał Rodzinę Soprano ten pewnie pamięta jak chłopcy rabowali transporty, i każdy pamięta jak to się dla nich skończyło :spoko:

btw. Nic nie jest tak miłe sercu Wielkiego Minimusa jak praca u podstaw brata Qby. Tak, Brat Qba wielkie zasługi dla krzewienia JEDYNIE słusznej wiary ma :hahaha:
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze: btw. Nic nie jest tak miłe sercu Wielkiego Minimusa jak praca u podstaw brata Qby. Tak, Brat Qba wielkie zasługi dla krzewienia JEDYNIE słusznej wiary ma :hahaha:
Mam minimale, nb 3090 zle mi sie w nich biega po asfalcie jak cholera, mimo ze do tego sa przeznaczone, ale teraz na śniegu są rewelacyjne, jak tak dalej pójdzie, i zima się utrzyma to zostanę w obozie Wielkiego Minimusa na dlużej.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ