wysyp tanich Salomonów - co myślicie?
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
Aliexpress to chyba jednak nie jest źródło godne zaufania, bardzo niepokojąco wyglądają te kolorowe "salomony" S-LAB SENSEjedz_budyn pisze:Jakim paserem, pokazałem przykłady. Nie stać mnie na kupowanie podróbek.prorok pisze:Jesteś paserem i jeszcze się tym chwalisz, żałosne.

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Przecież to podróby pełną gębą 

- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
O ile się orientuję to Aliexpress sprzedaje głównie (o ile nie wyłącznie) podróby znanych marek. U nich przynajmniej sprawa jest jasna - wiadomo co się kupuje. Ale nie zmienia to faktu, że to zwykłe złodziejstwo.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
jestem szczęsliwyzoltar7 pisze:Chciałem być delikatny, nie chciałem cię urazićjedz_budyn pisze:Przecież to podróby pełną gębą

- 850
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45 min
Trochę OT. ale co koledzy powiedzą na cene tego produktu http://www.aliexpress.com/item/DECATHLO ... 73843.html
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44,39
Tak,myślę jak Z7 .Orginał trzyma cenę :bum:Pewnie model 2014850 pisze:Trochę OT. ale co koledzy powiedzą na cene tego produktu http://www.aliexpress.com/item/DECATHLO ... 73843.html
- 850
- Zaprawiony W Bojach
Z tymi cenami to nie jest tak do końca, bo w zaaleznosci od ilości kupowanego towaru taką dostajesz cenę. Więc cena na poziomie 10do 15 prezydentów za nike free czy te salomony jest jak najbardziej realną. Wiadomo że większość producentów ma swoje fabryki w Chinach, więc wielce prawdopodobne może być ze te buty powstaja na tych samych maszynach co prawdziwe. Bo jak podwykonawca wykonuje dla producenta ileś tam tysięcy sztuk komponentów to co mu szkodzi dorobić na lewo jeszcze trochę? A ze robi to z gorszego materiału stąd i jakość gorsza. Ot taka moja teoria spiskowa 

- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Najlepsze jest w tym to że na oryginalnych speedcrosach jest napisane made in china a na podróbkach made in Vietnam 
Podróbki mają jakiś taki sznurkowaty i gruby element sznurowania, i większy ten plastik zaciskowy, boczna otoczka buta jest nie gumowata lecz bardziej plastikowa i lubi szybko pękać. Na plus mmateriał cholewki, inny i nie pęka na zgięciu palcy.

Podróbki mają jakiś taki sznurkowaty i gruby element sznurowania, i większy ten plastik zaciskowy, boczna otoczka buta jest nie gumowata lecz bardziej plastikowa i lubi szybko pękać. Na plus mmateriał cholewki, inny i nie pęka na zgięciu palcy.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
"850" niestety nie masz racji. Teoretycznie taka możliwość istnieje, ale praktycznie tak nie ma. Cena markowych towarów jest kontrolowana przez koncern. To oni zajmują się dystrybucją, nie możesz więc pójść do fabryki i kupić kontenera oryginalnych Slomonów po 5$ za parę. Poza tym w detalu w Chinach na sprzęt markowy są takie same ceny jak u nas albo i wyższe. Wszystkie te tanie rzeczy to podróby. Nie ma takiej możliwości aby oryginały "wyciekały" z chińskich fabryk i następnie były sprzedawane po niskiej cenie. To mity. Lepiej kupić coś markowego na wyprzedaży w kraju, niż mamić się myślą, że kupię na Aliexpress za 20$ oryginalne Salomony tyle, że "na rynek chiński"...
- 850
- Zaprawiony W Bojach
Dlatego napisałem że to taka moja teoria spiskowa, że dobre rzeczy chińskie kosztuja to też wiem gdyż zajmuje sie handlem i wiem jak trudno jest klientom wytłumaczyc że produkt mejd in czajna bije na glowe pewne produkty niby europejskie , ale to musi kosztowac. W krajach bardziej , nazwe to cywilizowanych niz Chiny, nie takie rzeczy jak buty wyciekają z fabryk, wiec jest to mozliwe, tak mi sie wydaje. I odnośnie ostatniej uwagi nie szukam usprawiedliwienia dla zakupu fejkowzoltar7 pisze:"850" niestety nie masz racji. Teoretycznie taka możliwość istnieje, ale praktycznie tak nie ma. W Chinach na sprzęt markowy są takie same ceny jak u nas albo i wyższe. Wszystkie te tanie rzeczy to podróby. Nie ma takiej możliwości aby oryginały "wyciekały" z chińskich fabryk i następnie były sprzedawane po niskiej cenie. To mity. Lepiej kup coś markowego na wyprzedaży...

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Wiesz to oczywiste, że jakaś ilość towaru "wycieka" z fabryk. W samych USA jest co roku kradzionych towarów tylko z transportów drogowych na kwotę 4 mld USD. Kto oglądał Rodzinę Soprano ten pewnie pamięta jak chłopcy rabowali transporty, i każdy pamięta jak to się dla nich skończyło
btw. Nic nie jest tak miłe sercu Wielkiego Minimusa jak praca u podstaw brata Qby. Tak, Brat Qba wielkie zasługi dla krzewienia JEDYNIE słusznej wiary ma

btw. Nic nie jest tak miłe sercu Wielkiego Minimusa jak praca u podstaw brata Qby. Tak, Brat Qba wielkie zasługi dla krzewienia JEDYNIE słusznej wiary ma

- 850
- Zaprawiony W Bojach
Mam minimale, nb 3090 zle mi sie w nich biega po asfalcie jak cholera, mimo ze do tego sa przeznaczone, ale teraz na śniegu są rewelacyjne, jak tak dalej pójdzie, i zima się utrzyma to zostanę w obozie Wielkiego Minimusa na dlużej.zoltar7 pisze: btw. Nic nie jest tak miłe sercu Wielkiego Minimusa jak praca u podstaw brata Qby. Tak, Brat Qba wielkie zasługi dla krzewienia JEDYNIE słusznej wiary ma